english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
verslag demonstratie bajesboot Rotterdam vandaag 10 februari
AAGU - 10.02.2008 20:59

Vandaag werd een solidariteitslawaaidemonstratie gehouden bij de Rotterdamse bajesboot Bibby Stockholm.

(foto's en links naar geluidsopnamen volgen nog in aanvullingen)

Voor de aankondiging en achtergrond, zie:  http://www.indymedia.nl/nl/2008/02/50046.shtmlEr waren veel mensen op de oproep afgekomen die vier dagen tevoren was begonnen te verspreiden en die was gedaan met als directe aanleiding de dood van de Algerijnse Karim. Die hebben ze daar in de nacht van 2 op 3 februari laten creperen terwijl hij aan een hartaanval doodging. Zijn celgenoten stonden er machteloos bij, trachtten bewakers hulp te laten inroepen, maar nee. Overgeleverd aan hun nonchalance waren ze en hulp kwam niet.

Verbazingwekkend? Nee. Het is het gevolg van de stelselmatige veronachtzaming van de levens van mensen zonder papieren, van het ontkennen van hun rechten, de stelselmatige opsluiting die zo goedkoop mogelijk moet, om zo snel mogelijk te deporteren. Mensen worden er gek, ziek, ontmenselijkt. Vogelvrij zijn degenen die geillegaliseerd nog rondlopen, bang voor razzia's. Ook buiten de deportatiecentra vallen slachtoffers.

Nu, een week na de dood van Karim, waren tussen de naar schatting 50 en 70 mensen gekomen met fluitjes, potten, pannen, een trompet, een accordeon, sirenes en vooral veel luide kelen die schreeuwden "geen man, geen vrouw, geen mens is illegaal", "liberte pour les sans papiers", "no borders no nations stop deportations". Er werd gejoeld en geschreeuwd en gerammeld. Al snel slaagde een groep mensen erin om een bedrijventerrein op te komen waardoor het mogelijk werd om aan de overkant van de boot te staan, recht tegenover de Bibby dus. (NB. de Reno, dat zijn de voorste twee witte boten, is NIET meer in gebruik). Snel werd het toegangshek achter hen gesloten, maar onder het hek door kropen nog meer mensen het terrein op.

We konden de reacties vanuit de boot duidelijk horen en zien, veel gebons, we zagen lichten uit en weer aan gaan, mensen zwaaien, het moet daarbinnen een oorverdovend lawaai zijn geweest. Intussen was ook een groep aan de kadekant, ter hoogte van de parkeerplaats gekomen. Alles ging anders voor de dienders die er klaar stonden en die dachten de boel onder controle te kunnen krijgen. De demo bleef niet netjes achter de linten, nee, die ging nu ook langs het grotendeels over de weg gesloten hek recht tegenover de boot staan lawaaimaken. Nu werden de mensen in de Bibby Stockholm van twee kanten bereikt, het geluid galmde tegen de gebouwen en over het water en ging aan een stuk door.

En terwijl de in redelijk grote getale op de aankondiging afgekomen persmensen hun beelden maakten en opnames maakten, het langzaamaan ging schemeren en donker werd, ging de demo door. De uniformknechten keken toe, af en toe reed er security rond, een arrestantenbus kwam en vertrok weer en verderop stond de ME klaar te wachten of er misschien een aanleiding zou komen om mensen in te rekenen. Op een afdakje bij de douane tegenover de ingang van de boten, die ook al menigmaal werd geblokkeerd, stonden smerissen hun eigen beeldopnamen van de demonstranten te maken.

De demo ging door en door, onophoudelijk, hekken en palen werden tot instrument van de demonstratie en in de boot sprongen ze op en neer en zwaaiden en hoorden we kreten en "thank you". Tenslotte, om half zeven, na anderhalf uur vertrok de groep vanaf het bedrijven terrein, bijna een schermutseling met een opgefokt agentje, maar daar bleef het bij. De demo sloot tot zeven uur af aan de kade, recht tegenover de Bibby Stockholm, met ongeduldige smerissen in haar kielzog die steeds kwamen zeggen dat het ondertussen maar eens klaar moest zijn en dat er niet zo aan de hekken getrokken moest worden.

In de avond klonk nog de accordeon, een minuut stilte voor Karim, het roepen vanuit de boot "Freedom! We want freedom" en we zouden hebben gewild dat we hen hun freedom hadden kunnen geven. "We'll be back" riepen we tot slot en we denken ook dat dit gaat gebeuren. De vraag is alleen wanneer. Freedom! Freedom! scandeerden we en langzaam, eigenlijk met tegenzin, werd de demo op deze wijze na twee uur afgesloten.

Laat deze demo het begin zijn van een herleving van de strijd tegen de egoistische immigratiepolitiek van Nederland, Fort Europa, het rijke westen, de kolonialistische economieen die de arme landen maar blijven leegzuigen, hun vluchtelingen maar blijven criminaliseren, opsluiten en deporteren, laat dit wakker schudden, blijvend, want Karim was en is niet het enige slachtoffer.

Albayrak, die de taken van Verdonk heeft overgenomen, is geen haar beter dan haar voorgangster. Dat is maar schijn: Zolang meer detentiecentra worden bijgebouwd, nieuwgebouwd en uitgebreid, Kamp Zeist, Schiphol Oost, Zestienhoven, de Zaanse bajesboten, de bajesboot in Dordt, de grote bajes in Alphen aan den Rijn, enzoverder, zolang komen we terug.

Vluchten heeft een reden, vrijheid van beweging voor iedereen, gelijke verdeling van welvaart!

We blijven rammelen aan de poorten...- E-Mail: info@aagu.nl Website: http://www.aagu.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
foto 
dv - 10.02.2008 21:50

deel demo bjesboot
deel demo bjesboot

foto tegenover de bajesboot.
Volgende demo in de maak 
NN - 11.02.2008 10:44Zet vast in je agenda:

29 maart solidariteits lawaaidemo bij de bajesboot in Dordrecht
en bij 1 of 2 andere vluchtelingenbajessen in de regio.

Meer info volgt.dag een datum 
nn - 11.02.2008 13:24

Er staat nog een lawaaidemo geplanned op 8 maart. Dan gaan we in ieder geval weer naar de bajesboten in zaandam en mogelijk meer.
Meer info hierover volgt nog, ook waar je een plekkie in de bus kan reserveren. Laten we net als zaterdag met veel, heel veel mensen zijn, zodat de smeris zaandam niet hetzelfde truukje kan uithalen als op oudjaarsdag. (blijkbaar hebben we veel te verbleomen ook in zzndam) en dat we lang met meer mensen lawaai kunnen maken.

Breek de bajes, breek de staat!
Alle mensen vrij

demo in de krant 
rotterdammertje - 11.02.2008 14:35

 http://www.dag.nl/Nieuws/Artikelpagina-Nieuws/Zeventig-betogers-bij-bajesboot.htm

En meer ook: ia deze link:

 http://www.dag.nl/Nieuws/Artikelpagina-Nieuws/Hoestdrank-tegen-hartklachten-op-detentieboot.htm#reactnow

FREEDOM! 
Radio Ruisriet - 11.02.2008 16:02

-

Het geluid van de lawaaidemo.
En het antwoord van de mannen binnen: WE WANT FREEDOM!

Website: http://m2m.streamtime.org
 
fotoreportage 
JK - 11.02.2008 19:49

 http://www.indymedia.nl/nl/2008/02/50120.shtml
ME op terrein 
demonstrant - 11.02.2008 21:21

We zagen op het kadeterrein bij de boten achter de hekken ME heen en weer lopen. Althans, ME uniform, vol ornaat, met helmen, knuppels en schilden. Waarschijnlijk het interne bijstands team, oftewel de knokploeg van de bajes..., klaar om protest en opstand neer te slaan.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.