Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Geen geweten 
Albert Richie - 15.03.2008 20:02

Marcel T, Volkert van der G, Mohamed B hebben aardig wat dingen gemeen. Ze hebben geen empathie. Als je ze over hun daad vraagt, dan vertellen ze hoe ze zichzelf daarbij voelen en vragen begrip voor hun daden. Wat ze hun slachtoffer hebben aangedaan of diens familie en bekenden hebben aangedaan, daar denken ze niet over na en dat bestaat ook niet in hun belevingswereld. Ze hebben iemand op een gruwelijke wijze om het leven gebracht en worden er niet warm of koud van.

Er is geen persoon te bedenken die schadelijker voor de linkse politiek is geweest dan Volkert van der G. Dankzij van der G. En zijn daad heeft rechts er dingen door kunnen duwen waar anders niet van hadden durven dromen.

Deze drie idioten hebben zo veel schade aangericht, zo veel leed veroorzaakt, en vanwege hun persoonlijkheid zullen ze altijd een gevaar voor de samenleving blijven. Het beste wat je kunt doen is ze opsluiten de sleutel weggooien en ze vergeten. Maak er geen helden of martelaars van. Dat is het laatste wat deze egocentrische eikels verdienen. Ze zijn “crimminaly insane” en niet te redden.


E-Mail: richie_albert@hotmail.com
Volkert en Marcel 
NN - 09.03.2008 21:17

Louis Sévčke was een sociaal-bewuste activist, Pim Fortuyn was een haatdragende rechts-extremist. De rechters houden gelukkig ook rekening met de omstandigheden waarin een dader tot zijn daad kwam. Voor Volkert van der G. kan nou eenmaal maatschappelijk meer begrip bestaan dan voor Marcel T.
culturele waandenkbeelden & rechters 
MM - 09.03.2008 12:45

Allemaal bla-ba "invoelbaar motief" = cultureel waandenkbeeld. Voor Marcel T lijkt het wel namelijk wel degelijk een invoelbaar motief te zijn.

Voor de moordenaar van Fortuyn eveneens en om dezelfde bla-bla kan je een kans op herhaling bij Volkert in vergelijkbare situaties ook niet uitsluiten. Maar toch geen levenslang. Culturele waandenkbeelden en rechters.

(& dit is géén politieke statement, maar filosofische logica)
O hoezo dan? 
Nomen Nescio - 15.03.2008 06:59

Hoezo meer begrip? Het zijn allebei zinloze moorden die
beiden te meken hebben met iemands mening.

Beide 'heren' zijn moordenaars hoe je het ook draait of keert.

Voor beiden dan ook geen extra begrip.
aardig 
Punani - 16.03.2008 08:05

Mensen die begrip op proberen te brengen voor moord zijn doorgaans zelf niet lekker in hun hoofd.(of ze nou links of rechts zijn maakt ook niet uit)
Er zijn mensen tegen Fortuyn opgehitst, getuige de posters en teksten die over hem werden aangeplakt en gescandeerd is dat op een erg kwalijke manier gedaan. Daar zit dus ook een stuk beďnvloeding bij en wel een heel erg kwalijk soort beďnvloeding. (wie probeerde mensen nou ook zo te beďnvloeden met posters, toespraken en opjutten van mensen?...)

Iedereen die zich door zoiets laat opjutten om een ander te doden verdient echt geen begrip.

Alle respect voor Louis Sévčke trouwens.




> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.