english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Spookypedia tegen Chavez
VrijeWIKINederland - 11.04.2008 11:55

"In maart 2008 werd bekend dat Chavez wel heel nauwe banden onderhoud met het FARC en ze zelfs steunt. Er is bekend geworden dat hij ze 300 miljoen dolar heeft geschonken. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de goede band die hij onderhoud met het FARC die hij onderhoud sinds hij in 1992 toen hij gevangen zat donaties van het FARC ontving. Wel wordt er door hem heel makkelijk voorbij gegaan aan het feit dat het FARC niets minder is dan een terroristische organisatie die mensen ontvoerd en deze al vele jaren vast houd."

Een citaat uit een NVU-blaadje? Nee, hier spreekt Wikipedia Nederland!

Wikipedia is steeds meer een handlanger van geheime diensten en de grootmachten aan 't worden. Zo kwamen wij ook de volgende 'informatie' tegen over de demokratisch gekozen president van Venezuela, Hugo Chavez:

"Tegenstanders beschuldigen Hugo Chávez van demagogie en dictatoriale neigingen. Hij staat er om bekend harde polariserende uitspraken te doen. In een toespraak voor de Verenigde Naties in 2006 vergeleek hij President Bush met de duivel, de Britse premier Blair werd door hem eens het broertje van Adolf Hitler genoemd, en secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten José Miguel Insulza noemde hij een pendejo (lafbek), nadat deze kritiek had geuit op de uitspraak van Chávez om kritische particuliere tv-zenders in de toekomst geen vergunning meer te geven.

Hij zoekt zijn politieke vrienden onder degenen die er minder democratische ideeën op na houden. Sinds 2006 bezocht hij onder andere Libië, Iran en Wit-Rusland. De leider van Wit-Rusland Aleksandr Loekasjenko, die door fraude de laatste verkiezingen won, werd door hem geroemd. President Mahmoud Ahmadinejad van Iran heeft ook al enkele tegenbezoeken uitgevoerd aan Venezuela en samen richtten zij een fonds op voor sociale investeringen, maar het geld is ook bedoeld voor landen die zich van het "imperialistische juk" willen bevrijden.

Critici menen dat zijn Bolivariaanse revolutie steeds verder van een democratie lijkt af te dwalen. In zijn huidige ambtstermijn wil Chávez een grondwetswijziging doorvoeren die hem in staat stelt tot 2031 aan de macht te blijven, en in januari 2006 werd het parlement voor een periode van 18 maanden buitenspel gezet. Hij wordt er van beschuldigd politieke tegenstanders het leven moeilijk te maken, strategische bedrijven worden genationaliseerd en particuliere omroepen worden bedreigd met ontzegging van zendvergunningen, en hij heeft al meerdere malen te kennen gegeven te streven naar een een-partijstelsel, een Socialistische Eenheidspartij[11]. Hij wil dat de Centrale Bank van Venezuela zijn onafhankelijkheid verliest[12]. Voorts wordt het militaire apparaat versterkt; in Rusland kocht Chávez voor ongeveer € 790 miljoen in 2006 100.000 kalasjnikov-machinegeweren met bovendien een licentie om ze zelf te produceren, en een dertigtal straaljagers en helikopters.

Chávez wordt door zijn opponenten en andere critici beschuldigd van populisme. Bovendien beïnvloedde hij de verkiezingen van 2005 door de eindejaarsbonus voor een miljoen ambtenaren vervroegd voor de verkiezingen van 3 december uit te keren. Ook wordt hij beschuldigd van nepotisme. Nadat hij aan de macht kwam werd zijn familie in belangrijke posities benoemd. Zijn broer Adán werd ambassadeur in Cuba en is nu minister van onderwijs. Zijn vader werd gouverneur van de staat Barinas, maar vanwege zijn leeftijd en gezondheid is het feitelijke bestuur in handen van zijn broer Argénis. Zijn broer Aníbal werd tot burgemeester benoemd, zijn moeder tot directeur van een kinderfonds.

"Sommige kleine minderheden, afstammelingen van dezelfde mensen die Christus hadden gekruisigd en dezelfden die Bolívar (Latijns-Amerikaanse bevrijder) hier weggeschopt hebben en hem ook gekruisigd hebben in Santa Marta, Colombia... Een minderheid die beslag heeft gelegd op al het goud van de wereld, de delfstoffen, het water, het vruchtbare land, de olie, zijn de rijken, terwijl meer dan de helft van de planeet in armoede leeft en de armoede iedere dag toeneemt."
Eind 2005 werd Chávez door het Simon Wiesenthal Centrum beschuldigd van antisemitisme in zijn kersttoespraak, omdat hij had gezegd dat een minderheid, "afstammelingen van degenen die Christus aan het kruis hebben gehangen, de afstammelingen van degenen die Simon Bolivar hier weggeschopt hebben en hem ook gekruisigd hebben", in het bezit is van de meeste rijkdom in de wereld. Verdedigers van Chávez gaven aan dat hij hiermee niet de Joden bedoelde, maar de kapitalisten dan wel de oligarchie.

Toen Chávez op 10 november 2007 bij herhaling José María Aznar, oud-premier van Spanje, een fascist had genoemd tijdens een topontmoeting van Spaanse, Portugese en Latijns-Amerikaanse leiders in Chili, reageerde koning Juan Carlos van Spanje daarop dat hij nu zijn mond eens moest houden. Later reageerde de president van Nicaragua kritisch op de actie van de Spaanse koning, waarop de koning de top tijdelijk verliet."

 http://nl.wikipedia.org/wiki/Hugo_Ch%C3%A1vez#Controversieel

Dit is de bekende propaganda vanuit de neoconservatieve hoek! Wikipedia, dat ooit was opgezet als internationalistisch, idealistisch netwerk, wordt steeds meer een doorgeefluik voor Bushites, geheime diensten en andere louche belangen.

Artikelen aanpassen op Wikipedia heeft weinig zin, hoewel de signaalwerking natuurlijk altijd goed is (dus breng de site effe een bezoekje...), want verbeteringen worden meteen teruggedraaid. Conservatieven hebben hun eigen Wiki opgericht, Conservapedia, en misschien is het tijdperk voor een echte linkse Wikipedia aangebroken!

Meer lezen: Spookypedia
 http://www.wikipedia-watch.org/russmag.html
 

Lees meer over: militarisme

aanvullingen
Chavez is een dictator 
Autonoom - 11.04.2008 12:29

Wat sommige trotskisten graag schijnen te vergeten is dat The Enemy of My Enemy niet perse My Friend hoeft te zijn. Chavez is een dicator die niet houdt van persvrijheid en andere vrijheden. Of hij nou een gekozen of niet-gekozen dicator is (Bush is toch ook een dictator zonder twijfel), hij blijft een rat.

Dus net als Castro, Stalin, Mao, Saddam, Poetin, Sarkozy, Bush, Gadaffi, Hitler en andere volksmoordenaars is ook Chavez niet iemand die we moeten glorifieren.

Hou het bij jezelf. Helden en leiders zijn leuk voor fascisten. Basisdemocraten houden het gelijk. Iedereen gelijk zonder leiders, land, Staat of overheid.
Trotskisten? 
X - 11.04.2008 13:13

Huh? Is dit weer de ouwe IS - Rene Danen ruzie? Eenheid mensen!
verzet tegen WP groiet 
meneer iks - 11.04.2008 13:45

"Hey! It's not my problem..."

"...when your biography is open for anyone with a grudge to add disparaging content, and the attacks are subsequently propagated to many other sites which legally repackage Wikipedia's content. Whereas leading member of the Wikimedia Foundation, Angela Beesley, has her biography deleted after Beesley herself admitted that it had become filled with 'lies and nonsense' "

"...when we announce your death though you're still very much alive"

"...when I want to radically change the meaning of term Original Research so it discounts the use of Superior Court judgements on a particular article."

"...when you begin contributing to my website in good faith using your real name, fall foul of some arbitrary policy procedure or corrupt administrator, and my website carries a template to say you "have been abusive", which may appear at the top of a google search on your name for the rest of your life."

"...we state that you are a child molester and you have to remove the lie from my website yourself. And when you complain bitterly about this, a teenager at my site simply calls you a 'a fucking jerk who will say shit about anyone.'"

"...when more than 100 judicial rulings in the U.S. have relied on evidence from my inherently unreliable website, beginning in 2004, including 13 from U.S. circuit courts of appeal."

"...When the NASWUT Teachers Union in the U.K. is forced to make public statements warning against the use of my website in schools and colleges. And then finds itself the victim of scurrilous claims on my website."

..."when we falsely announce that you have been implicated in the Kennedy assassination, which is carried to numerous other websites and mirrors. In fact, that's your fault."

..."when teachers complain about constant misinformation cited by naive pupils who have been fooled into believing that my website is a "trustworthy encyclopedia". These teachers are just "bad educators". New editing and checking procedures have made Wikipedia more trustworthy. Whaddya mean what new checking procedures? I just said it didn't I?"




"...when the U.K. representative of my foundation regularly tells people to "fuck off" in writing."

"...when top administrators are using a secret insider mailing list to crackdown on perceived threats to their power. The mailing list wasn't secret, it was private. Nothing to see here."

"...when the Board of Directors of the Wikimedia Foundation are clearly using Wikimedia properties such as Wikipedia to personally benefit financially at Wikia, Inc. All your hard work collecting the "sum of all human knowledge" is to fill my pockets with dollars. You get nothing."

"...when Pre-Teens in the United States agree that using my proven unreliable website for school work is on the rise."

"...when a Turkish historian is detained by Canadian authorities basing their decision on information found on my website which claimed he was a terrorist."

"...when my 'elite' administrators decide to take sides on the topic of the health of US financial markets, and block any dissenters who object to this, and anyone who lives in the neighbourhood of any dissenters who object to this. No nonsense, zero tolerance, shoot on sight. I'm not kidding"

"...when my latest appointee to Wikia and the Wikipedia Arbitration commitee turns out to be a 24 years old drop-out with no qualifications who lied. "I regard it as a pseudonym and I don’t really have a problem with it."

"...when other people confirm that I wasn't the sole founder of Wikipedia . It is my website and I can say what I like."

"...when we block a public figure for correcting details on a biography about himself due to a "conflict of interest", and slap a large template on their user page informing the world of this."

"...when my encyclopedia falsely states that you abused drugs, alcohol and your family. You can't sue me, you need to find who wrote that yourself. My biography on the other hand is protected from such random edits by a piece of software I added, and is closely monitored. See that little image of a lock in the corner? Yours doesn't have it. People can add what they like about you and it can stay attached to your name for weeks. We don't protect you. That's just not the way we work."

etc... we could go on all day...


To be continued...?


Website: http://wikipediareview.com/index.php?showtopic=13209
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.