english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Poging tot zelfdoding asielzoeker op Zaanse bajesboot
All Included - 19.04.2008 10:54

Vrijdag, 18 april 2007, heeft een Ghanese uitgeprocedeerde asielzoeker van 39 jaar op de bajesboot Zaandam een poging tot zelfdoding door ophanging gedaan. Hij werd tijdig door bewakers ontdekt en vervolgens gereanimeerd. Het was de vierde keer dat hij in vreemdelingendetentie terecht kwam. In de periode tussen de detentie door kreeg hij professionele geestelijke gezondheidszorg, heeft hij anti-depressiva gebruikt en suicidaal gedrag vertoond. Hij wordt nu voor zijn poging tot zelfdoding gestrafd met opsluiting in een isoleercel op de bajesboot.


Vrijdagochtend rond zeven uur ontsnapte Samuel A. ter nauwer nood aan de dood. Bewakers troffen hem met schuim aan zijn mond in zijn cel na diens zelfdodingspoging en sloegen onmiddelijk alarm. Mede-gedetineerden van de afdeling hoorden hen om een dokter roepen. “Wordt wakker, wordt wakker”.

Samuel was sinds een week voor de vierde keer in vreemdelingendetentie. Vanaf 12 mei 2004 (asielaanvraag op Schiphol) heeft hij negen maanden en drie weken in het Grenshospitium gezeten. Hij bleek niet uitzetbaar en werd toen op straat gezet. Op 11 november 2005 werd hij wederom voor negen maanden en drie weken opgesloten in vreemdelingendetentie en toen op straat gezet. Op 3 januari 2007 werd hij een maand en vier dagen opgesloten en weer op straat gezet. Intussen loopt Samuel bij de geestelijke gezondheidszorg van AMC De Meeren. Hij krijgt anti-depressiva en vertoont aldus de arts suicidaal gedrag. Op 11 april 2008 wordt hij werderom in vreemdelingendetentie geplaatst, nu op een van de tweede Zaanse bajesboten.

Samuel wordt nu in de isoleercel gehouden. All Included die veel actie heeft gevoerd tegen de Zaanse detentieboten roept op een einde te maken aan dit zinloos en mensonterend migratiebeleid. De advocaat van Samuel gaat een klacht indienen tegen de medische dienst aangezien er geen goede check-up is gedaan en er geen rekening is gehouden met zijn geestelijke toestand. Dinsdag a.s. zal hij tevens de rechter vragen Samuel in vrijheid te stellen.

Criminelen of uitgeprocedeerde asielzoekers?

Het wrang verhaal van Samuel laat tevens het onbetrouwbaar karakter van de Nederlandse politiek zien. De Zaanse gemeente is in 2005 en 2006 vóór de plaatsing van de Zaanse bajesboten herhaaldelijk door het Ministerie van Justitie vals voorgelicht. De gemeenteraad werd nl. voorgespiegeld dat er op de boten geen uitgeprocedeerde asielzoekers, maar slechts criminele illegalen zouden worden opgesloten. Dit was een harde voorwaarde van de gemeente Zaanstad aan het rijk voor plaatsing van de boten.

Diverse Zaanse politieke partijen hadden zich in de verkiezingsprogramma's voor de gemeenteraad in 2006 zwart op wit vastgepind op het feit dat er geen uitgeprocedeerde asielzoekers op de boten zouden komen. Wethouder Egberts beweerde dat er een duidelijke afspraak met Justitie. In zijn PvdA-logboek schreef hij dat er op de Zaanse boten “alleen mensen komen die géén enkel verzoek hebben ingediend om hier te mogen blijven. Géén verzoek voor asiel, géén verzoek om hier te mogen werken, géén verzoek tot familiehereniging. Helemaal niets." In de media sprak hij van 'boeven en criminelen als toekomstige bewoners van de boten', van 'Nigeriaanse drugsmaffia en Joegoslavische inbrekers'.

Deze uitspraken zijn vervolgens nooit ingetrokken en zijn gezien Samuels verhaal - Samuel is een uitgeprocedeerde asielzoeker en heeft nooit een strafbaar feit gepleegd – leugenachtig gebleken. All Included heeft hier altijd voor gewaarschuwd: “Hierbij ontstaat een beeld waarbij illegaliteit en criminaliteit onlosmakelijk met elkaar verbonden worden.Criminalisering van migranten wordt door dit beleid aangewakkerd.”

Wij eisen een eind aan de vreemdelingendetentie die mensenrechten met voeten treedt. Wij eisen de erkenning van migratie als deel van de globalisering. Migratie is geen misdaad.

All Included
18 april 2008

ps.
Rechtzaak onthekkingsactie Zaanse boten 25 april a.s.

Op 9 april 2007 haalde actiegroep Migranten Welkom met een groep van 90 mensen de hekken rond de Zaanse bajesboten succesvol neer. Met dit protest wilden zij de zoveelste uitbreiding van vreemdelingendetentie en het huidige denken over migratie openbreken ( http://indymedia.nl/nl/2007/04/43627.shtml). De politie was te laat om in te grijpen. Enkele weken later werden op last van het Openbaar Ministerie lukraak zeven personen in het land aangehouden. Na enkele dagen werden zij weer heengezonden.

Op vrijdag 25 april a.s. moeten zij voorkomen bij de rechtbank in Haarlem. Zij worden wegens hun vermeende deelname aan deze actie van Migranten Welkom verdacht van openlijke geweldpleging in vereniging. Afgelopen maand heeft Migranten Welkom op een negental plekken in het land info-avonden gegeven. Hierbij werd naast de stand van zaken omtrent het Nederlands detentiebeleid voor mensen zonder papieren uitgebreid aandacht besteed aan de Zaanse bajesboten en de rechtszaak van de Zaandam Zeven.

Website: http://www.allincluded.nl
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.