Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
joke rot op 
henkie - 03.05.2008 15:52

Dat je jouw ervaringen met de holocaust durf te vergelijken... ben je werkelijk zo kleinzielig?
regels 
carlos - 03.05.2008 10:55

In alle PIs mag je niks aan derde geven, dit zou "handel" onderbinden. (bijv shag voor wiet)
Tekeningen of beschrijvingen van de inrichting zijn overal verboden, kan je ook nog zo graag naar de commisie van toezicht lopen, deze zal in 99% van de klachten de kant van de directeur kiezen. Maak je geen kans inzover het beschrijvingen betreft die de hekken enzv tonen, alhoewel je via google-earth ook alles kan zien en beter ;-p
Bij neonazis ging het al zover dat hun nog niet eens gewone krantenartikelen mochten en de commisie van toezicht dat oke vond (zo gebuerd in Vught)! Enkel "vanwege hun mening"(dat was de verweer van de directuer waarom hij alle post, zelfs krantenartikelen uit o.a. de Trouw en AD in beslag naam). Alleen de raad voor strafrechtstoepassing kan dan de beslissing vernietigen en dat duurt zeker 1/2 jaar. (in dit geval wel gebeurt)
Dus als je kort zit kan wel in beklag gaan, maar dan moet je deze klacht ook desnoods bij de raad voor strafrechtstoepassing doorzetten NADAT je allang weer vrij bent, zo hebben de andere gevangenen er ook iets aan.

vage lui daar 
alexander - 30.04.2008 12:42

ik vind het overgens wel vaag joke dat het raar is als je een tekening maakt van de omgeving waar je bent wat een moeilijk gedoe.
blijkt maar weer is hoe stom die regeltjes zijn.
eten mag je niet weg geven aan derden.
wat is dat voor onzin?


maffe palbomen 
rotterdammer - 30.04.2008 12:50

hebben ze die palmbomen in meer bajessen? in otjeknor in de bajes op de noordsingel hebben ze m ook. ik heb me altijd afgevraagd is het een mislukte poging om mensen een leuk gevoel te geven ze wellicht te laten vergeten waar ze zijn. de kans om lekker weg te dromen en fantaseren over verre oorden.
of: is fantaseren over verre oorden, geconfronteerd worden met wat je voorlopig niet zal kennen doen als je veroordeeld ben voor langere tijd niet gewoon een marteling, een van de vele manieren van het strafrechtelijk systeem om mensen te straffen, psychisch af te breken en te martelen?
klachten 
carlos - 03.05.2008 20:54

Met jou brief aan de directeur win je geen bloemenpot, ook heeft een klacht tegen 2persoonscel geen zin.Immers heeft de RvS deze al goedgekeurd.
In mannengevangenissen is het normaal dat je op de toegangsafdeling weken/maanden in een 2persoonscel zit- alleen wanneer je gewelddadig bent of nietroker maak je kans op een 1persoonscel.
Ik wens je natuurlijk veel succes de volgende keer, maar maak dan gebruik van het "bajesboek" dat in elke PI in de bieb is en van de daar aanwezige jurisprudentie van de RvS en de BRC- zo maak je meer kans!

Tips meer dan welkom, wie denkt er mee? 
Joke Kaviaar - 03.05.2008 21:59

Beste Carlos,

Dank je allereerst dat je meedenkt. Allicht ben ik zo naef niet dat ik ook maar ets denk te winnen met die brief (en zeker geen bloempot) anders dan mijn gevoel voor eigenwaarde (juist in de bajes heel belangrijk dat je op alle manier probeert jezelf te blijven, dat betekent wat mij betreft verzet en to hell with the consequences) te behouden en die directeur te laten weten dat ik me niet zomaar iets laat zeggen door hem, ook al weet ik dat die man ten alle tijde meer macht heeft, kan doen waar ie zin in heeft en er maling aan hebben dat je achteraf misschien in het gelijk wordt gesteld. Overigens heeft mijn protest op het moment zelf wel succes gehad: hij nam niks mee, maar was dat eerst wel van plan.

Strijd buiten, dus ook strijd binnen, soms lijken dingen een hopeloze en bijvoorbaat verloren zaak (zoals dat 2 op 1 cel gedoe) of zijn dat ook werkelijk. Toch zijn door volharding van individuen door de eeuwen heen dingen bereikt op allerlei terrein, al hadden ze daar zelf helemaal niks aan, dus ik zeg nooit 'nooit'. Verder is het toch een kwestie van niet geschoten is sowieso mis, ik laat me niks zomaar over mijn kant gaan. Het is ook een kwestie van levenshouding.

Wat betreft het twee op een cel verhaal. Ja, dankzij Donner is dat heel gewoon in Nederland tegenwoordig, het wordt momenteel zelfs versneld verder ingevoerd. Mijn vraag aan jou, want je lijkt nogal wat te weten, is nu: heb jij kennis van mensen die de kwestie van de tweepersoonsceldwang tot het uiterste hebben uitgevochten en wat was daarvan het resultaat?
Je zegt dat de RvS 2 op 1 cel heeft goedgekeurd. Om er vanaf te komen in zijn geheel zal de politiek in beweging moeten komen. Dat gebeurt alleen als er verzet tegen blijft. Ik kan niet voor andere mensen bepalen f en he ze zich verzetten, maar wel voor mezelf. In theorie en ideale situatie valt 2 op 1 cel niet in te voeren als iedereen zou weigeren, stelselmatig en overal: ze hebben simpelweg nu ook weer niet zveel strafcellen dat ze dat kunnen opvangen.

Het bajesboek hadden ze niet in Nieuwersluis. Wel beschikte ik op de laatste dag, toe ik eindelijk naar de bieb aldaar kon (met een bewaker om ons heen die de hele tijd zei dat we op moesten schieten, ook al zo lekker) over een exemplaar van een boek dat heet 'handboek rechtspositie gedetineerden'. Ik heb de hele penitentiaire beginselenwet doorgelezen en het boek biedt ook naslag mogelijkheid aan de hand van steekwoorden. Je kunt in beklag tegen beslissingen. Wat gedaan als er geen sprake is van een beslissing, maar alleen handeling? Daar kom ik dus nog maar niet uit,

Groet, Joke> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.