Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Repressie  
No Pasaran Rotterdam - 02.05.2008 21:47

Zonder verder de discussie al te veel aan te willen gaan, niet alleen omdat Indy een nieuwssite is, maar ook omdat die discussie in Rotterdam met de verschillende mensen en groepen gevoerd moet worden, toch even dit.

Laat duidelijk zijn wie hier provoceerde en wie het heeft willen laten escaleren: Grijze Wolven en de politie. En vervolgens heeft de pers braaf het berichtje van de politiewoordvoerder overgenomen, zonder zelf na te gaan wat er gebeurd is.

Net als bij eerdere 1-mei demonstraties in Rotterdam waren er provocaties van sympathisanten van de Grijze Wolven tegen Koerdische kameraden. Logisch dat je boos wordt. De politie greep vervolgens hard in. Wat ik heb gezien was een jonge jongen die hardhandig aangehouden werd en agenten die insloegen op mensen. En een aantal agenten die ineens pepperspray in de groep spoten toen de gemoederen al wat bedaard waren en de boel weer een beetje wegging van de plaats des onheils (dankzij deëscalerend optreden van de demonstranten).

Een flinke klacht over het optreden van de Rotterdamse politie vanuit de organisatie van de demonstratie lijkt me op z'n plaats. Het optreden van de politie past bij het beeld dat de Rotterdamse Ombudsman schetst in het jaarverslag 2007 over de gemeente: "bij het formuleren van nieuwe maatregelen wordt niet alleen de grens opgezocht, maar worden de grenzen daarbij mijns inziens soms bewust overschreden. De controle c.q. handhaving/ repressie van de burgers is als gevolg daarvan in de afgelopen jaren schrikbarend toegenomen."
Solidariteit? 
Defiance - 02.05.2008 13:03

ja het lijkt me erg goed om koerden af te vallen omdat zij lastig worden gevallen door turkse fascisten?!

Raar idee van solidariteit heb jij zeg!
Solidair 
Mr. Excuus - 02.05.2008 15:56

Sinds wanneer moeten we solidair zijn met emotionele uitspattingen? Provocatie is precies waar ze op uit zijn, zowel de fascisten als de burgerlijke media. Met een beetje discipline had dit voorkomen kunnen worden. Natuurlijk ben ik solidair met de strijd van mijn Koerdische kameraden, maar niet onvoorwaardelijk: ik reken erop dat ze hun verstand gebruiken en daarbij is een beetje kritiek zeer gepast.
Koerdisch nationalisme vs. Turks nationalisme 
Aanwezige bij de demo - 04.05.2008 21:04

Allereerst zijn de arrestaties natuurlijk betreurens- en afkeuringswaardig. De opmerkingen van Mr. Excuus over de noodzaak van een ordedienst zijn in dat licht correct. Het heeft mij verbaasd dat deze ontbrak.

Iets anders wat mij echter verbaasde, was de aanwezigheid van groepen die doodleuk de Tamil Tijgers (LTTE) steunen. De LTTE maakt gebruik van guerillatactieken waar de plaatselijke bevolking in het gebied waar de Tijgers actief zijn onder lijdt. Ten tweede past het niet in de traditie van de eerste mei - internationale solidariteit - dat een groep jonge PKK-aanhangers tijdens de demo "Turken terroristen" doet.

Het veroordelen van Turks fascisme en van de onderdrukking van Koerden door de Turkse regering is nog altijd heel wat anders dan het uitmaken van een heel volk voor terroristen.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.