english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Eigenrichting Cohen jegens krakers Oosterpark
r a v a g e - 24.05.2008 20:49

De Amsterdamse politie heeft zaterdag rond het middaguur 46 personen aangehouden die zich bevonden in de gekraakte Citexpanden. Vervolgens werden de vier panden in de 1e Oosterparkstraat dichtgetimmerd. Krakers spreken van een "opzetje".
De eerste problemen ontstonden vrijdagnacht rond 3.30 uur. Een van de bewoners van de Citexpanden hield een luidruchtig verjaardagsfeestje. Agenten kwamen een klacht doorgeven over geluidsoverlast. De persoon die open deed zou dit doorgeven, waarna de agenten hem om zijn identiteitskaart vroegen. De jongen had daar geen trek in, waarna hij werd aangehouden.

Zodra de jongen door de agenten naar buiten werd gesleurd, kregen andere krakers er lucht van en probeerden hem te ontzetten. Hierdoor kwam de openbare orde in het geding, zegt de woordvoerder van politie, waarna Cohen tot ontruiming besloot. Een drastische maatregel.

Hiervoor werd assistentie van politie opgeroepen, waarna de vliegende brigade van de ME arriveerde die de omgeving afzette, onder meer met linten. Een persoon die het lint wilde verwijderen, kreeg klappen met de wapenstok. Hierdoor kwam het tot schermutselingen tussen ME'ers en krakers.

Nadat er rond 8.00 uur extra ME-personeel was aangevoerd, ging de politie over tot ontruiming van de panden. Omdat er vanuit de panden gegooid zou zijn met bierglazen en stoelen, werd het waterkanon ingezet. Rond 13.00 uur werd de laatste kraker afgevoerd.

In totaal zijn 46 personen aangehouden, waarvan de eerste negen personen later in de middag vrij werden gelaten omdat zij zich konden identificeren en konden aantonen dat zij te gast waren op het feestje. In hun dagvaarding wordt hen wel overtreding van wetsartikel 429 ten laste gelegd.

De krakers spreken van een "illegale ontruiming voor leegstand." Zo zou de eigenaar van de panden nog niet over een sloopvergunning beschikken, zodat ontruiming in dit stadium zinloos zou zijn. Toevallig zou de voorzieningenrechter komende maandag de kwestie in behandeling nemen.

"Er zit een luchtje aan deze actie van politie en Cohen", aldus een van de krakers die zaterdagmiddag te hoop liepen bij de ME-afzetting. "Dat is toch maf, dat jou om je ID wordt gevraagd bij het overbrengen van een klacht over geluidsoverlast, waarna je vervolgens op grove wijze als een misdadiger wordt aangehouden", vertelt Piet van kraakgroep Oost.

De krakers zijn van mening dat Cohen zich schuldig heeft gemaakt aan eigenrichting. De advocaat van de krakers is zelfs stellig van mening dat er voor het pand 1e Oosterparkstraat 93, vandaag ook dicht geplankt, niet eens ontruimingsvonnis ligt. Er is zelfs een gerede kans dat dit pand weer snel betreden kan worden.

De wijze waarop de ontruiming het nieuws heeft gehaald, verdient in de ogen van de krakers niet de schoonheidsprijs. "Het ANP neemt klakkeloos de mening van de politiewoordvoerder voor waarheid aan. Worden we weer neergezet als 'gewelddadig' volk en 'buitenlanders'", aldus kraker Piet. "Het CDA, VVD en PVV kunnen nu weer Kamervragen stellen over invoering van de anti-kraakwet", verzucht hij.

De Citexpanden werden januari 2007 gekraakt uit protest tegen de plannen van woonstichting De Key. Die wil de huurwoningen ombouwen tot koopappartementen. "Het Huis van Acht, zoals de Key deze melkkoe liefkozend noemt, is een yuppenfeniks die verrijst uit de as van een voormalige volksbuurt. Ja, daar steken wij met liefde een stokje voor", meldden de krakers destijds.


Website: http://www.ravagedigitaal.org
 

Lees meer over: media wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
bronvermelding 
r. - 24.05.2008 21:50

 http://www.ravagedigitaal.org/2008nieuws/mei/25/nws.php
update arrested people 
arrestantengroep - 24.05.2008 21:56

english below

Na een zeer succesvolle lawaaidemo even een update over de arrestanten. Er zijn inmiddels een stuk of tien arrestanten met naam vrijgelaten. Voor zover wij weten allen met tenlastelegging van 429 sexies. Van anderen weten we dat ze ook openlijke geweldpleging in vereniging en niet opvolgen ambtelijk bevel ten laste gelegd word.
Onze teller van arrestanten blijft steken op 48 (de vrije inbegrepen), at5 echter heeft het over 51 arrestoos.. dus laat ajb weten of en wie je mist!! Doe dit door te bellen met 06 42413496 maar noem GEEN namen.
Reken er alvast op dat we morgen weer gaan lawaaien.


After a real good noisedemo its time for a little update on the arrested people. By now about ten persons with passports got released. We heard they got charged with 429. From people inside we know that some got charged with not following of police order & public violence.
Our counting on arrested people stops at 48, but on the TV they spoke about 51 persons arrested.. so please let us know if and who you're missing!!
Do this by calling the arrestance-group 06 42413496 but DO NOT say names.
Count on a noise-demo tomorrow again!!
klein updatje 
arrestantengroep - 25.05.2008 12:59

Gisternacht zo rond 1 uur zijn er nog een hele boel mensen vrij gelaten. In totaal zouden er 54 mensen gearresteerd zijn, waarvan er nu 35 weer virj zijn gelaten. Mogelijk zitten er dus nog 19 mensen vast Waarvan we over een paar mensen twijfelen, dus als men iemand nog mist, laat het weten! Ook als je iemant kent die vrij is gelaten, zorg dat deze de arrestantengroep belt. 06-42413496.
Zoals het nu blijkt gaat het bij de smeris, zoals te verwachten is, weer erg chaotisch, zijn ze niet opgewassen tegen dit soort plotselinge massa-arrestaties. Er is totaal geen lijn te trekken, om welke reden mensen eerder worden vrij gelaten of langer vast gehouden. We zijn nog een inventarisatie aan het maken.
Tot nu toe heeft onze advocaat slecht 4 picket-meldingen gehad, hoe het met de andere arrestanten zit, weten we nog niet.
filmpie lawaaiactie bijlmerbajes 
online - 25.05.2008 16:05

 http://www.at5.nl/media/at5nieuws_item.asp?newsid=35281
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.