english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Verslag protestdagen tegen Frontex in Warschau
all included - 08.06.2008 11:11

In Warschau, Polen, vonden donderdag en vrijdag twee internationale protestdagen plaats tegen Frontex. Frontex is het agentschap van de EU dat op militaristische wijze probeert te voorkomen dat migranten de EU binnenkunnen komen. Frontex schuwt hierbij weinig middelen en opereert tot ver buiten de EU in Afrikaanse wateren en op het land. All included was afgereisd naar Warschau om deel te nemen aan het protest. Hier een eerste verslag van de dagen in het Engels met foto's en links voor veel meer info over Frontex.

In Nederland is nog niet veel aandacht geweest voor de activiteiten van Frontex. Hopelijk komt daar verandering in. Zie als aanvulling van deze posting de uitnodiging voor een infoavond aanstaande woensdag 11 juni in Amsterdam over Frontex, met veel informatie en sprekers uit oa Mauretanie en Congo/Marokko. Met daar ook een live verslag natuurlijk van Warsaw.


Poolse held is ook tegen Frontex ('Frontex rot op')
Poolse held is ook tegen Frontex ('Frontex rot op')

Beeld van demo voor Frontex hoofdkantoor
Beeld van demo voor Frontex hoofdkantoor

Amadou uit Maretanie uit zijn woede naar Frontex
Amadou uit Maretanie uit zijn woede naar Frontex

Demo door de straten van Warschau
Demo door de straten van Warschau

Baas van Frontex, Laitinen, besluit met de demonstranten te komen spreken
Baas van Frontex, Laitinen, besluit met de demonstranten te komen spreken

On June 5-6, activists from many different countries came to Warsaw to protest against the deadly policies of Frontex, the EU agency which conducts migrant hunting operations, trains border guards and special units to hunt down people crossing so-called "national borders" and which helps to coordinate and implement EU immigration policy. Frontex has its headquarters in Warsaw.


On June 5, the second of two transnational conferences took place. The conference was opened by Laure Akai with presentations by Amadou Mbow (AMDH, a human rights organisation from Mauretania), Devi Sachetti (Frassanito Network from Italy), Vincent de Jong (all included from the Netherlands), Georgios Maniatis (from Greece) and Hagen Kopp (No one is illegal from Germany).

The speakers presented information about the Frontex operations near the coast of Africa and their consequences, the operations in Libya and the Mediterraen and Agean Seas as well as an overview of Frontex operations, the ideology behind this and our arguments against this regime. It was pointed out during the presentations and later discussions how destructive these policies are and how the migrants can be victimized twice - for example, by the practices of some businesses which undermine their traditional livelihoods at home and then by the policies of the countries these businesses tend to come from, which seek to exclude people.


On June 6, a demonstration was held in front of Frontex headquarters. People from many countries were present, people from various social movements, some refugees living in Poland as well. The protestors demand that Frontex be shut down and that freedom of movement should be given to all, that there be an end to descrimination of all sorts against immigrants. The sleazy head of Frontex, Ilkka Laitinen, came out to try to assure the press that he's a nice, decent guy who's just doing his job, which most people agree with. Surprisingly he invited some demonstrators in to speak with him but, just like any two-faced, teflon politician, he tried to deflect all criticism by using Eichmann's defense and pretended to not know anything about migrants suffering because of Frontex's work. He asked people to please inform people should they hear of any problems. As if the fact that people came thousands of miles to protest was no indication that something was going wrong.


The protestors made some speeches and had many slogans against borders in
general, against deportation, against Frontex, etc. Afterwards, a demonstration
was held. People went to the Presidential Palace to protest Poland's immigration policies, in particular it's agreement with the Vietnamese government to deport 5000 Vietnamese people. The Polish border police, along with Vietnamese security forces, carried out a number of raids recently in which Vietnamese people were beaten, detained and deported. This government agreement has driven many of Poland's Vietnamese (70,000 people in Warsaw)underground.


Afterwards activists met and agreed to continue working on this issue, to make the issue more known and to provide a deeper analysis of the processes, including appeals to working class people not to be fooled by the divisive ideology of the statists and capitalists which pits working people against each other.

The anti-Frontex activities was ended by a concert on June 7th.

**********************************

Meer foto's:  http://cia.bzzz.net/warszawa_demonstracja_przeciwko_frontexowi
 http://www.poland.indymedia.org/pl/2008/06/36790.shtml

Een eerste video:
 http://pl.youtube.com/watch?v=1vD16bjhCf4

Audio bestanden van pers conferentie:
Amadou Mbow: (French, English translation)
 http://radio.indymedia.org/en/node/16893
Bernd Kasparek: (English)
 http://radio.indymedia.org/en/node/16895
Tobias Pflüger : (English)
 http://radio.indymedia.org/en/node/16894

Meer info over Frontex:
www.frontex.info.pl
frontexwatch.wordpress.com/
www.noborder.org
frontex.antira.info/


- E-Mail: info@allincluded.nl Website: http://www.allincluded.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa militarisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
woensdag as: bijeenkomst Frontex en verzet  
all included - 08.06.2008 11:18

Onderschepte boten bij Frontex operatie Nautilus
Onderschepte boten bij Frontex operatie Nautilus

Uitnodiging Frontex-avond op woensdag 11 juni

FRONTEX: EUROPESE GRENSBEWAKING EN HET VERZET ERTEGEN

Bijeenkomst met Amadou M’Bow, mensenrechtenactivist uit Mauretanië


Europa heeft er veel voor over om migranten tegen te houden. Frontex, het EU-agentschap voor de grensbewaking, breidt haar activiteiten steeds verder naar het zuiden uit. Frontex patrouilleert binnen de 24 mijlszone van Senegal - op 3000 km afstand van Europa - om bootvluchtelingen tegen te houden. Sinds 1993 zijn meer dan 10.000 migranten overleden aan hun pogingen Frontex te omzeilen. Nederland stelt dit najaar een fregat beschikbaar die zal worden ingezet op de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De Koninklijke Marechaussee is betrokken bij het Rapid Border Intervention Team, gewapende opsporingsambtenaren die in de naaste toekomst ingezet gaan worden in ‘crisissituaties’. Als de opvarenden voor de Afrikaanse kust worden onderschept en collectief teruggestuurd wordt de Europese asielprocedure opzij geschoven. Frontex schendt met deze aanpak het internationale vluchtelingenverdrag, het Schengenverdrag en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Naast het inzetten van Frontex worden Afrikaanse landen financiële vergoedingen gegeven in ruil voor het terugnemen van afgewezen migranten uit Europa, de bouw van detentiecentra voor ongedocumenteerde vreemdelingen daar en voor hun uitzettingen naar zuidelijke buurlanden.

Op woensdag 11 juni spreekt Amadou M'bow, secretaris van de Association Mauretanienne des Droits de l'Homme, over de Frontex-operaties aan de kust van West-Afrika, de effecten van het EU-beleid op de Mauretaanse samenleving en het verzet ertegen. Emmanuel Mbolela, Kongolese vluchteling en secretaris van Association des Réfugiés et Demandeurs d'asile Congolais au Maroc, zal vertellen over het leven van rechteloze migranten in Marokko en het opjagen en uitzetten van dezen door de Marokkaanse politie naar Algerije. Op de bijeenkomst zal tevens aandacht worden besteed aan de start van een transnationale campagne tegen Frontex welke op 6 juni in Warschau/Polen plaatsvond. Frontex heeft haar hoofdkantoor in Warschau.

Tijdens deze bijeenkomst staan de volgende vragen centraal: Wat zijn de gevolgen van de Frontex-operaties voor de migranten en vluchtelingen in Afrika? Welke steun wensen Afrikaanse activisten in hun verzet tegen de Europese migratiepolitiek? En wat kunnen wij tegen Frontex en Fort Europa doen om in Nederland een tegengeluid te laten horen?

Iedereen is van harte welkom.

Woensdag 11 juin 2008 om 20.00 uur
Keizersgracht 96 (naast de Rode Hoed), Amsterdam

Organisatie: all included (  http://www.allincluded.nl) en stichting LOS (  http://www.stichtinglos.nl) in samenwerking met het Messiaans Beraad

Voor meer informatie:  info@allincluded.nl en tel 030 – 299 02 22
Voor meer informatie over Frontex:  http://www.allincluded.nlE-Mail: info@allincluded.nl
Website: http://www.allincluded.nl
 
polish versions 
mgriks@gmail.com - 10.06.2008 19:01

some of the polish raports from those days you can find on  http://positi.blogspot.com
or  http://www.cia.bzzz.net

E-Mail: mgriks@gmail.com
Website: http://www.positi.blogspot.com
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.