Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Hulde 
Marthijn Uittenbogaard - 12.06.2008 17:51

Hulde voor deze actie. Gevangenen worden vaak afgeschreven in onze maatschappij terwijl het mensen zijn. Mensen die fouten hebben gemaakt of die in de ogen van een foute meerderheid 'fouten' hebben gemaakt. Hoe dan ook waardeer ik deze actie. Of we totaal zonder gevangenissen kunnen vraag ik me echter sterk af. Wel weet ik dat we met veel en veel minder gevangenen kunnen en zouden moeten leven als samenleving. Dat het aantal gevangenen explosief stijgt in Nederland (en in de VS et cetera) is een teken dat we als maatschappij fout bezig zijn. Vier keer meer gedetineerden sinds de jaren 1980 in Nederland en in de VS 10 keer zo veel of 20 keer?
Er is nauwelijks aandacht voor gedetineerden. Sluit ze op en maak meer en meer strafbaar zodat we meer onze agressie kunnen afreageren op anderen (zondebokken).

Voetbal heeft de aandacht; voetbal is pure afleiding, opium voor het volk. Een sport waar onder de profs amper één homo te vinden is. Het is een machocultuur waarin mensen in een 100% hetero-keurslijf worden gepropt, en het winnen staat voorop en niet het fijne van sporten.

Soms kom je erachter dat de meeste ellende wordt veroorzaakt door de machthebbers en minder door al degenen die vastzitten tezamen.
raar 
raar - 12.06.2008 19:15

wat heeft voetbal met gevangenissen te maken?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.