english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Geen Stijl op eigen wijze aangepakt
Fasel - 08.08.2008 19:43

Op een ludieke manier wordt door een anti-racistische blogger het extreem-rechtse Geen-Stijl aangepakt en bestreden. Steun dit blog. Samen tegen Racisme!!!

Een blogger met gevoel voor rechtvaardigheid en een afkeer van racisme en vreemdelingenhaat heeft zijn pijlen gericht op het extreem-rechtse weblog www.geenstijl.nl. Hij is voornemens een lijst te publiceren met foto's van redactieleden en zogeheten 'reaguurders'. Tot op heden zijn er al enkele foto's geplaatst van redactieleden.

Website: http://geenstijlisvoorstumpers.blogspot.com/
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme media vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
incorrecte weergave 
Jeroen renssen - 09.08.2008 00:55

Beste eenieder die dit leest,

Ik vind het schokkend dat geenstijl wordt weggezet als een extreemrechtse site. Het is duidelijk dat ze afstand doen en niks te maken willen hebben met extremisme, of dit nou links of rechts is. Rechtse mensen als michiel smit worden genadeloos de grond in geboord, maar linkse betogers ook. In mijn ogen kiest geenstijl geen partij, maar wil het slechts entertainen door soms redelijk verregaande verslaggeving van dingen die er in onze maatschappij spelen. Ik sta niet achter alles wat ze zeggen, maar vind het slecht van indymedia dat ze zo vijandig tegenover geenstijl staan.

Mocht dit bericht verwijderd worden, wat ik wel vaker merk terwijl ik helemaal niks extreems, schadelijks of kwetsends plaats, zou ik graag van een moderator willen weten waarom. Er is namelijk niks zo belangrijk als onafhankelijke verslaggeving, en dat gebeurt in dit artikel in mijn ogen niet.

E-Mail: jrenssen@hotmail.com
Geenstijl 
Redje - 09.08.2008 01:29

Wazig bericht dit!!
Als regelmatige Indymedia bezoeker vind ik dit echt een verlaging van niveau!
Geen stijl zo te zeggen!
Over Geenstijl liefhebbers of haters is het onnodig te discusseren .
Maar om het als extreem rechts neer te zetten is volstrekt belachelijk.
Ze provoceren n end weg tot daar , maar dat doen ze naar alles en iedereen.
Weldenkende mensen hebben het niet nodig om valse berichten in de wereld te zetten , dan is men net zo idioot bezig als de rest van de hokjesdenkers en plaat voor hun kop mensen !


E-Mail: redje@isgek.nl
Treurig bericht 
Kees - 09.08.2008 02:49

Goh, wat een simpele tekst Fasel! Geenstijl wegzetten als extreemrechts... Heb ju uberhaupt wel eens gekeken op die website?
GeenStijl en De Lof der Zotheid 
Ferdinand von Zeikhoven - 09.08.2008 09:03

Kijk. De opa van de GeenStijl-redactie
Kijk. De opa van de GeenStijl-redactie

Beste Fasel, vriend.
Makker, staakt uw wild geraas! GeenStijl kàn helemaal niet als extreem-rechts worden weggezet, omdat GeenStijl zo goed als anti-politiek is. Hou dus alsjeblieft op met demoniseren (linksmensentaal, moet je bekend voorkomen) van een satirische website en z'n kruiwagen springende kikkers.

Aan je naam te zien vermoed ik dat je maatschappelijk-cultureel stamt uit de traditie van de Babyloniërs, Perzen of Arabieren. Als ik het goed heb zijn dat bakermatten van hedendaagse, intolerante culturen die er niet om bekend staan al te tolerant met statire om te gaan. Want dat is wat GeenStijl toch uiteindelijk is, satire.

Jouw duiding van GeenStijl als extreem rechts getuigt van een voor de culturele vrijheid / traditie van Nederland gevaarlijke manier van denken. Voordat je onze gastvrijheid nog verder beledigt, zou ik je willen vragen dat je je liever eerst eens verdiept in deze in Nederland al eeuwenlang gebruikte wijze van commentaar geven op de 'maatschappij'.

En begin dan bijvoorbeeld bij Lof der Zotheid van Desiderius Erasmus (wiens moeder wellicht niet geheel toevallig Margaretha Rogerius, ook wel Margaretha Rutgers ('dochter van Rutger') heette). Voor jouw algemene ontwikkeling: Erasmus (1466-1536 was één van Nederlands, wat zeg ik, in zijn tijd mondiale, grootste denkers. En voordat er hier nou ook weer andere dwaallichten moord en brand over Erasmus gaan schreeuwen, hij was ook nog vooraanstaand humanist.

De Lof der Zotheid kun je in vrijwel iedere bieb zo uit de kast trekken, maar het meesterwerk staat ook hier:  http://www.dbnl.org/tekst/eras001lofd01_01/eras001lofd01_01_0003.htm

De volledigheid gebied me wel te zeggen dat'ie daar in z'n oorspronkelijke vorm te lezen is. Misschien wat lastig voor je, Fasel, maar als je oprecht geïnteresseerd bent in ons mooie landje, en niet alleen maar uit bent op het stichten van een extreem-linkse heilstaat op Hollandsche bodem, moet het leren lezen van laat-middeleeuws Nederlands je met vreugd' vervullen.

Doe je best!

E-Mail: f.vonzeikhoven@cyberdude.com
Website: http://www.geenstijl.nl
 
GS is erg politiek 
Wijnand de Grote - 09.08.2008 09:41

Grappig hoe GS-ers altijd reageren als er kritiek op hun speeltje is. Ik lees hier zelfs dat ze niet politiek zouden zijn? Ze hebben juist een heel gewiekste politieke agenda.

GeenStijl is misschien niet extreem rechts maar politiek gezien vooral anti-links. Niet zozeer inhoudelijks als wel op die politiek-correcte manier die die babyboomers eigen is.
Kunnen niet bannen 
Wim - 09.08.2008 12:57

Geenstijl heeft de grootste mond van allemaal, maar ze kunnen niet tegen kritiek, en al helemaal niet als ze die niet kunnen wegjorissen en ip-bannen, dan beginnen ze te schuimbekken. Zielig. Bovendien een stelletje nepperts. Zo "stoer" zijn en ondertussen een censuur uitoefenen waar een oud-communistische staatskrant nog een puntje aan kan zuigen, dat is een potsierlijke combinatie.
gezeur 
joep - 09.08.2008 15:13

ongeacht de politieke invulling van GeenStijl, die naar mijn mening iets vaker de rechtse kant op leunen, maar evenwel vaak genoeg kritisch zijn op rechtse politici. om de weblog extreem-rechts of racistisch te noemen gaat te ver.

racisme en vreemdelingenhaat? de standaard Nederlandse yup, voetbalsupporter, advocaat, kraker, arbeider, autobezitter, parenclubganger enzovoorts wordt niet minder vaak te kakken gezet dan buitenlandse mensen. De weblog is gewoon kritisch op alles en iedereen, ongeacht herkomst, godsdienst, huidskleur, politieke achtergrond. etc.

dat menig bezoeker hier op indymedia niet op 1 lijn zit met geenstijl, en er kritiek op uit, is begrijpelijk. maar noem het beestje alsjeblieft wel bij zijn naampje, want dit soort berichtgeving is simpelweg onjuist. of je nu een liefhebber of hater bent van GS
Grappig 
nadastillo - 10.08.2008 13:53

Wel grappig. Pogingen om GeenSTijl onderuit te halen. Ik ben aldaar ook een reaguurder, en kan mij totaal niet vinden in het recht-extremistische denkbeeld waarvan je mij beschuldigd. En niet tegen kritiek kunnen is niet aan de orde. Wat wel aan de orde is dat geenstijl , en ik denk geheel terecht, zich met had-en-tand zal verdedigen als er weer zo'n lutser komt met een verwijt dat kant nog wal raakt. Als je kritiek hebt op de manier van werken bij geenstijl is de oplossing heel simpel. Niet op geenstijl komen.. Er is nergens op je pc een knopje dat zegt dat je verplicht bent naar geenstijl te gaan. Vergeet niet dat er ongeveer 156.000.000 websites zijn. Het missen van wat er op geenstijl gebeurd is makkelijk. Ik merk ook wel dat de "anti-geenstijl-kliek" vaak één ding gemeen hebben. Geenstijl heeft op één op andere manier de spijker weer eens precies op z'n kop geraakt en daarmee enekel waarheden aan het licht gebracht over iets of iemand, waar je eigenlijk normaal niet eens bij stil had gestaan. En de waarheid doet vaak pijn.

Net als dat sommige onderwerpen eigenlijk de aandacht niet verdienen, is het aandacht geven en verspreiden van een anti, haat en andere gevoelens niet de oplossing. Het werkt vaak averechts (no pun intended). Dus gewoon genieten van de vaak rake items of juist totale onnozelheden van geenstijl.

Live long and prosper

E-Mail: modders.in.combat@gmail.com
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.