english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
SWOMP 4 roept Autonome Vrijstaat uit
Swompers - 11.08.2008 08:56

Vanaf vandaag 11 augustus wordt SWOMP 4 een autonome vrijstaat. Dit braakliggend terrein aan de Rustenburgerstraat 438-440 werd een maand geleden, op vrijdag 11 juli 2008 door ons, Kraakgroep de Pijp en Groenfront!-Amsterdam gekraakt. Dit uit protest tegen de onnodige sloop, langdurige leegstand en braakliggende terreinen in de Pijp (Amsterdam). Inmiddels houden we dit terrein al ruim 4 weken bezet en leven, wonen, werken we hier met ons collectief en bouwen we aan een klimaatneutraal en ecologisch experimenteerterrein.




Met deze Swomp 4 willen we ageren tegen het holle kiezen beleid van het stadsdeel en het gemak waarmee de overheid (sloop en bouw) vergunningen afgeeft. Buurtbewoners die protesteren tegen de sloop worden als last ervaren door de gemeente en de projectontwikkelaars en er bestaat de kans dat op de lange duur ook hier de bewoners aan de kant worden geschoven. Dus hebben we door middel van deze landkraak aan de bel getrokken tegen deze gang van zaken in de buurt en proberen we de buurt met deze actie in hun strijd te ondersteunen.

Daarnaast heeft deze Swomp iets extra's ten opzichte van de andere Swomps, aangezien we het terrein ten volle willen benutten met onze actie en meer willen doen dan alleen leegstaand terrein bezetten. We zijn immers niet alleen tegen bepaalde dingen, we zijn ook heel erg voor bepaalde dingen. Samen met Groenfront-Amsterdam zijn we deze actie begonnen en willen we dit terrein een experimenteertuin laten zijn om klimaatneutraal en ecologisch leven te promoten en zelf in de praktijk te brengen. Binnen de Groenfront campagne “krimpen of verzuipen” vragen we aandacht voor de noodzaak om te consuminderen. We willen een andere manier van leven stimuleren, eentje zonder roofbouw en de vernietiging van de aarde, rekening houdend met de klimaatverandering, dreigend olietekort, verdwijnende diversiteit van leven, en vele andere ecologische rampen. In het verlengde van onze eco-anarchistische ideeën over hoe het wel kan, ligt dat we het zelf doen: dus autonoom dmv directe actie. Als wij activisten ons bezig houden met de ruimtelijke inrichting in de wijk denken wij wegens de dreigende klimaatverandering natuurlijk automatisch aan alternatieve levenswijzen die klimaatneutraal, dus zonder overbodige co2 uitstoot, zijn.

Daarom roepen we de Vrijstaat Swomp 4 uit, waarin we de touwtjes in onze eigen handen nemen en niet wachten tot een overheid of bedrijf(sleven) invulling geeft aan dit perceel. We wachten niet tot de overheid ons zogenaamde groene initiatieven biedt, maar beginnen zelf met het ontwikkelen van een duurzame en milieuvriendelijke levenswijze. We maken ons sterk voor de groenvoorziening in de buurt, voor onafhankelijkheid van de industrie, kapitaal en voor zelfbestuur. Dit is onze eigen tijdelijke autonome zone waarin we leven zoals wij het willen en wensen, niet volgens de normen die ons van bovenaf opgelegd en door de strot gedrukt wordt.


- E-Mail: molli@squat.net Website: http://www.groenfront.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa feminisme gentechnologie globalisering kunst, cultuur en muziek media militarisme natuur, dier en mens oranje vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis wonen/kraken zonder rubriek

 
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
De Onafhankelijkheidsverklaring 
swomper - 11.08.2008 09:11




Onafhankelijkheidsverklaring Vrijstaat Swomp 4.

Wij, de swompers (de bewoners en gebruikers van dit perceel) verklaren ons onafhankelijk. In deze autonome anarchistische vrijstaat zullen we op een wijze leven die in overeenstemming is met ons geweten en verantwoordelijkheidsgevoel tegenover anderen en de aarde. Wij wensen niet mee te werken aan de verdere vernietiging van de aarde en zien in dat we in de toekomst op een duurzame en onafhankelijke manier met onze omgeving moeten omgaan, willen we de kwaliteit van leven in deze buurt en op aarde waarborgen.

We verzetten ons tegen de macht van de overheid en van het grootkapitaal die telkens weer ingrijpende maatregelen door onze strot duwen, zoals op buurtniveau de uitverkoop van de sociale huisvesting, het bouwen van parkeergarages en de veryupping van de Pijp. Op grotere schaal bijvoorbeeld het bouwen van kolencentrales, de opgedrongen verslaving aan olie en de uitbuiting van de derde wereld. Wij verwerpen de door de overheid als rookgordijn opgeworpen nep-inspraak in de vorm van een woud aan regeltjes, bezwaarprocedures en inspraakgelegenheden. Het leidt zelden tot meer beslissingsbevoegdheid van een buurt, wijk of omgeving, eerder tot uitputting en frustratie. Sterker nog we erkennen de overheid niet, die met hun hiërarchie boven de mensen wil staan en zo ongelijkheid binnen samenleving in de hand werkt en mensen hun vrijheden ontneemt.

Wij geloven in een levenswijze waarin ieder zijn of haar eigen verantwoording draagt en in gelijke mate bijdraagt. Wij geloven in D.I.Y, do it yourself, op onze eigen wijze nemen we de touwtjes in onze eigen handen en wachten niet tot een overheid of bedrijf(sleven) invulling geeft aan dit perceel. We wachten niet tot de overheid ons zogenaamde groene initiatieven biedt, maar beginnen zelf met het ontwikkelen van een duurzame en milieuvriendelijke levenswijze. We maken ons sterk voor de groenvoorziening in de buurt, voor onafhankelijkheid van de industrie, kapitaal en voor zelfbestuur. Dit is onze eigen tijdelijke autonome zone waarin we leven zoals wij het willen en wensen, niet volgens de normen die ons van bovenaf opgelegd en door de strot gedrukt wordt.

Dit komt erop neer dat we onze eigen groenten verbouwen in duurzame en verantwoorde tuinen. We kopen, als we kopen, het liefst biologische producten en eerlijke producten. Onze voorkeur gaat uit naar producten die niet onnodig de halve wereld over moesten reizen om hier te komen, en waar niemand voor uitgebuit is. Racisme, seksisme en discriminatie worden uitdrukkelijk verworpen omdat dit de vrijheid van mensen in de weg staat. We willen geen dieren onderdrukken, daarom eten we op Swomp geen vlees en vis, ook de bio-industrie zorgt voor vergaande uitputting en vernietiging van de aarde en creëert hiërarchie van leven.

In ons collectief bestaat geen hiërarchie, de structuur is gebaseerd op een ieders gelijke en vrijwillige bijdrage op het vlak waar hij of zij goed in is.

Leve de Anarchie! Leve de Vrijstaat!

Foto- en videolinkje 
GroenFront - 11.08.2008 10:01

Item van AT5:
 http://nl.youtube.com/watch?v=tTpOG9GVLm4
Uitgezonden op zondag 13 juli 2008.

Foto's van Thomas Schlijper:
 http://www.schlijper.nl/archive/2008/07/15.html

Zowel het video-tje als de foto's geven wel een leuke sfeer-impressie
 
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.