Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
25 februari 
Amsterdamse antifa 3 - 18.08.2008 15:36

Moeten we dan ook maar niet meer de Februaristaking herdenking omdat Cohen en Rosenmuller daar komen? Of wegblijven bij de Dodenherdenking omdat BHtrix daar komt.
ja hoor 
antifa - 17.08.2008 23:06

ik ben het helemaal met dit stukje eens hoor. ik stel dan ook voor dat we allemaal de herdenking boycotten. elke zichzelf respecterende activist dient gewoon thuis te blijven, of de herdenking aan te grijpen om actie te voeren tegen cohen.
buitenkans 
opportunist - 18.08.2008 00:14

of moet je dit gewoon zien als een kansje om cohen aan te vallen op het immigratiebeleid dat hij heeft ontworpen. (verdonk voerde het uit en werd er om verguisd, maar cohen ontworp het) hem te confronteren met de resultaten van zijn beleid. met de opgeslotenen, met de slachtoffers van de schipholbrand, met opgesloten kideren, met mensen die voor een jaar worden vastgehouden puur alleen om anderen af te schrikken hier heen te komen, met razzia's zuidoost amsterdam, met razzias in kerken en bij vluchtelingenorganisaties. met de uitsluiting op grond van zijn beleid.

hoeveel bloed heeft hij aan zijn handen? ( schipholdoden, vluchtende ghanees die naar beneden viel toen de politie aan de deur stond, alle teruggestuurde homo's naar iran, alle mensen die naar hun land van herkomst worden gedeporteerd en daar onmiddelijk opgesloten of erger. )

iedere zichzelfrespecterende activist gaat daar juíst heen. om of hem aan te spreken en ter verantwoording te roepen. of om hem het spreken onmogelijk te maken en uit te joelen.


Antiracime politici-vrij. 
gert - 17.08.2008 20:32

Ben het geheel met deze mening eens. Triest dat zogenaamde linkse clubjes de voorman van de PvdA op het podium plaats laten nemen zodat we via de media weer kunnen vernemen hoe goed Cohen wel niet is voor zijn gekleurde medemens. Help niet mee aan het winnen van stemmen voor Cohen, AFA en Fabel, politiek naief noem ik dat. Beschamend.
geen keuze 
Chaoss - 17.08.2008 21:35

Hebben de mensen hierboven er misschien over nagedacht dat het niet de keuze van AFA, Fabel of welke linkse actiegroep ook was dat Cohen kwam spreken, maar dat dit bedacht is vanuit de organisatie in de vorm van Vrienden van Kerwin, die deze herdenking al jarenlang organiseren?
nieuws uit amsterdam 
nn - 18.08.2008 22:57

Een stukje van nieuwsuitamsterdam.nl over de kerwinherdenking met commentaar van AFA en de fabel van de illegaal.

'Antiracismebijeenkomst gaat niet over Cohen'

18 augustus 2008 - Critici willen een boycot van de Kerwin Duinmeijerherdenking vanwege de aanwezigheid van burgemeester Job Cohen, die verantwoordelijk wordt gehouden voor 'racistisch' beleid en razzia's. Maar antifascismeorganisaties zeggen dat de bijeenkomst niet over Cohen gaat en dat iedereen mee zou moeten doen.

Op 20 augustus 1983 werd de Antilliaan Duinmeijer op de Damstraat doodgestoken door een rechtse skinhead. De moord is een belangrijk symbool geworden voor antiracismeorganisaties, die elk jaar een herdenking organiseren.

Op de vijfentwintigste herdenking aanstaande woensdag zal burgemeester Cohen het woord voeren. Op de website Indymedia zeggen anonieme critici dat progressieve organisaties als Antifascistische Actie (AFA) en de Fabel van de Illegaal de bijeenkomst zouden moeten boycotten.

Sommigen zien Cohen, die staatssecretaris is geweest voordat hij burgemeester werd, als de architect van het vreemdelingenbeleid van voormalig minister Rita Verdonk.

"Ik heb kritiek op Cohen en zelf zou ik hem niet hebben uitgenodigd", zegt Gerrit de Wit van de Fabel, een organisatie die strijdt tegen migratiebeheersing. "Maar goed, de bijeenkomst gaat over Kerwin. Mensen die tegen Cohen zijn kunnen altijd naar de bijeenkomst gaan en pamfletten uitdelen of Cohen uitjoelen".

Tim Vlaarbeek van AFA is het ermee eens dat de bijeenkomst over Duinmeijer zou moeten gaan en niet over Cohen. "Persoonlijk vind ik Cohen een verschrikkelijke vent. Neem de inval bij een Nigeriaans feest in Zuidoost vorig jaar. De politie zei dat men op zoek was naar criminelen, maar het bleek om een massale arrestatie van illegalen te gaan".

"Cohen is verantwoordelijk voor beleid dat vreemdelingen stigmatiseert en criminaliseert", aldus Vlaarbeek "Maar we moeten de Kerwinherdenking hier niet door laten verpesten". Hij roept op tot een bijeenkomst die 'Kerwin waardig' is.

Peter van de Wijngaart van de Stichting Vrienden van Kerwin, die de herdenking organiseert, zegt dat het belangrijk is dat de burgemeester van Amsterdam de bijeenkomst bijwoont. "Door daar aanwezig te zijn en een toespraak te houden, spreekt hij zich uit".

Afbeelding: herdenking 2007 (foto Fotomaker / Indymedia)

aktie 
nn - 18.08.2008 01:45

tof man, een antiracistische herdenking verstoren. doet voorpost ook mee?
discuzeuren 
nn - 18.08.2008 01:46

doe je maar ergens anders, op 't revleft commie forum bijvoorbeeld.
Dit is geen nieuwsbericht, maar een mening, die hier niet thuishoort. Omdat het een meningsuiting is, niet vanwege de strekking van dit opiniestukje.
boycotten 
ine - 17.08.2008 22:56

geen keus? geen keus? gewoon boycotten dat festijn, zo simpel is dat.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.