Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Huh? 
NN - 25.08.2008 23:01

Waarom deze boosheid?
Demos kapot maken?

Ik snap je frustratie, maar naar mijn weten is het vaker voorgekomen dat er meerdere demos op 1 dag zijn. En naar mijn weten verloopt dit ook prima?

Ik kan er prima inkomen dat dit op een andere dag geplaatst word, dat zeker, maar ik zie niet hoe dit elkaar uitsluit. Het is niet dat dierenrechten activisten ook allemaal naar antifa demos komen, en andersom. Dat iedereen nu ineens voor een enorm lastig parket zit. Of dat er "activisten van elkaar gestolen worden".

Maargoed, doe een leuk voorstel voor een andere datum, en dan kan er uiteraard gekeken worden of dat kan. Niet iedereen heeft altijd vrij. (daar bedoel ik uiteraard niets mee.)
Misverstanden 
Vegan Antifa - 25.08.2008 23:25

Laten we nu niet boos vingertjes gaan lopen wijzen omdat er een demo op dezelfde dag is gepland als een andere demo. Het helpt al helemaal niet om de demo te gaan lopen afzeiken.

Ongeacht of deze Antifa demo verplaatst kan worden of niet, ik hoop dat beide demo's op een hoge opkomst kunnen rekenen!

Voor een wereld zonder onderdrukking van mens en dier!
hetzelfde 
NN - 26.08.2008 11:31

hier hetzelfde; de BPRC demo staat al lang genoteerd (ik ga hier dan ook naartoe in plaats van naar de antifa demo) maar ik wil ook graag naar de antifa demo.. kan deze niet bijv. op 11 oktober plaatsvinden? dat zou heel wat commotie schelen + dat er naar beide demo's dan veel mensen komen =)
geen handige datum 
antfia-aapje - 26.08.2008 11:11

ik denk dat er wel degelijk veel mensen zijn die op deze manier voor een dilemma komen te staan. vooral gezien het feit dat het de bedoeling is dat er groot wordt gemobiliseerd in rijswijk, is 4 october niet echt een handige datum voor een antifa demo. ik weet iig dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat ik allebei de demo's zou willen steunen, maar in dit geval BPRC prioriteit krijgt. dus, andere datum zou ik erg fijn vinden, maar iig veel succes toegewenst!
aantal 
x - 26.08.2008 01:43

Het probleem is dat er maar 100 mensen in nederland demonstreren, en deze moeten nu verdeelt worden over 2 locaties (mits ze allemaal gaan). En ja, dat wordt dan vechten wie de meesten krijgen.
Dat plus, dat het weer een leuk rondje rond de kerk wordt in Nijmegen van gemaskerde antifa's die heel hard punk en tekno draaien. Dat zal vast heel veel steun krijgen en positief aantrekkelijk beeld van de anti-racisme beweging uitstralen

Alhoewel mijn sarcasme wel gemeend is. Als dit dezelfde demo wordt als in Den haag (met pokkeherrie) of tegen dat circus (20 zwart gemaskerde antifa's) bedenk dat wel dat het overgrote gedeelte van je doelgroep daar totaal geen boodschap en hebt en daar alleen op afknapt. Dus loop je er vooral voor jezelf. Alsjeblieft, denk eens na over wat je over wilt brengen en hoe je dit het meest effectief kan doen!!!

niets van aantrekken 
Kees - 25.08.2008 23:45

Er is inderdaad elk weekend van alles te doen, daar kun je je niet altijd rekening mee houden en het ligt ook geeneens bij elkaar in de buurt. Hartstikke goed die antifa-demo in Nijmegen, gewoon mee doorgaan, het is hard nodig
demo 
x - 26.08.2008 23:33

Nounounou, niemand heeft gehad over zuipfeesten en reltrappen, nergens staat dat de organisatie of de demonstratie uit dat soort personen bestaat. Waar slaat dat nou weer op? Er wordt alleen kritiek gegeven op de standaard uiting van de AFA demos gezien de ervaringen uit het recente verleden, en dat mag je je best aantrekken en daar wat nuttigs mee doen, ipv zo defensief te reageren.


aapjes kijken 
nn - 25.08.2008 22:47

Op 4 oktboer is er ook een grote BPRC demonstratie in Rijswijk. Misschien niet zo handig om beide op dezelfde dag te plannen.....

Mensen uit de linkse beweging zouden hier in het algemeen wel wat beter op mogen letten.
BPRC APENHEL !! 
NN - 26.08.2008 01:52

Inderdaad erg jammer dat dit gelijktijdig gepland is met de BPRC-actie.
Helemaal omdat het deze dag dierendag is, en elk persoon extra telt!
Vielleicht is het voor de Antifa een ideale gelegenheid om bij de BPRC-actie demonstranten te informeren over de Antifa en haar activiteiten ;)

Er zijn trouwens ook bussen ingezet die rijden vanuit o.a Nijmegen naar Rijswijk.


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.