english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Amnesty: Geen IraniŽr mag naar Iran gestuurd worden
IranActua.info - 01.09.2008 15:53

Amnesty International heeft in een mededeling verklaard dat leden en sympathisanten van de oppositiegroep Volksmojahedin van Iran in Ashraf (Irak) beschermde personen zijn die verdedigd moeten worden en niet naar Iran gestuurd kunnen worden. Hieronder het volledige declaratie van Amnesty.
Irak: Geen IraniŽr in nood van bescherming mag naar Iran gestuurd worden tegen zijn wil
Amnesty International heeft naar beide Irakese en Amerikaanse regering geschreven om hen hun verplichtingen onder internationale wetgevingen te herinneren en hen erop aandringen dat ze bescherming moeten bieden aan mensen aangesloten bij en leden van de People's Mojahedin Organization of Iran (PMOI), een Iraanse oppositiegroep gebaseerd in Irak.

In zijn brieven heeft Amnesty International beide regeringen erop herinnerd dat leden van de PMOI in Irak 'beschermde personen' zijn onder internationale humanitaire wet en, daarom, zij niet uitgezet of onder dwang teruggestuurd mogen worden naar Iran.

In zijn brieven aan Irakese Premier Nuri Kamil al-Maliki en VS Staatssecretaris Condoleezza Rice heeft Amnesty International zijn bezorgdheid uitgedrukt over de recente verklaringen van hoge Irakese ambtenaren dat kritiek hebben geuit op de aanwezigheid van leden van de PMOI (ook bekend onder Mojahedin Khalq Organisatie - MKO) in Kamp Ashraf in Irakese noordelijke provincie Diyala. Op 3 juli 2008 heeft Abd al-Aziz al-Hakim, hoofd van Islamitische Hoge Raad van Irak (ook bekend onder Islamitische Hoge Raad van Islamitische Revolutie in Irak (SCIRI), red.), ťťn van de belangrijkste politieke partijen vertegenwoordigd in het Irakese regering, meermaals gezegd dat "MKO's aanwezigheid in Irak geen enkele legale of internationale beschermingen heeft," en heeft de organisatie beschuldigd van "hulp en medeplichtig in het doden van Iraqi's tijdens het voormalige regime...." Er werd ook gemeld dat hij de MKO heeft beschuldigd van het proberen van "olie op het vuur te gooien" in het sektarische conflict in Irak en het houden van een "agressieve positie tegenover het parlement en gekozen nationale regering."

Eerder, op 18 juni 2008 heeft een woordvoerder van het Irakese regering Ali al-Dabbagh gezegd dat het Irakese Kabinet "heeft besloten om de nadruk op eerder genomen besluiten betreffende de MKO te leggen, dat zij een terroristische organisatie zijn en Irak moeten verlaten."

Amnesty International is van mening dat diegene in die Kamp Ashraf leven een groot gevaar van marteling of andere schendingen van mensenrechten lopen indien ze ongewenst zouden teruggestuurd worden naar Iran, of het nu door het Irakese autoriteiten of door de VS-geleide Multi-National Force (MNF) gebeurd. De organisatie heeft aan Irak en VS overheden gezegd dat zij tegen dergelijke gedwonge terugkeer zijn, voor zowel diegene die in Kamp Ashraf zijn, als andere IraniŽrs dat nu in Irak leven en Iran wegens politieke redenen of vervolging zijn gevlucht.

Amnesty International dringt beide regering erop aan dat ze dringend hard verzekeren dat zij de gedwonge terugkeer naar Iran zullen voorkomen voor alle Iraanse vluchtelingen en asielzoekers, die zich nu in Irak bevinden, en die een groot gevaar lopen om daar gemarteld of vervolgd te worden, met inachtneming van de beginselen van nonrefoulement.

De organisatie benadrukt dat voordat elk definitief besluit genomen wordt om een individu terug naar zijn land van herkomst te sturen, er een onafhankelijke, individuele beoordeling plaats moet vinden over het potentiŽle gevaar van serieuze mensenrechtenschendingen, inclusief de doodstraf en marteling. Geen individu mag teruggestuurd worden, hetzij rechtstreeks, hetzij via een derde land, naar een situatie waar er een groot gevaar van marteling en andere serieuze mensenrechtenschendingen bestaat.

Amnesty International dringt erop aan dat de Irakese en VS autoriteiten samen moeten werken met UNHCR, en anderen indien van toepassing, om een bevredigende oplossing op lang termijn te vinden voor de situatie van leden en sympathisanten van de PMOI die zich momenteel in Kamp Ashraf bevinden.

Achtergrondinformatie
Amnesty International houdt toezicht op de situatie van leden en sympathisanten van de PMOI in Kamp Ashraf. Na de VS-geleide militaire interventie in Irak in 2003 hebben zowat 3400 leden van de PMOI zich laten ontwapenen door de VS-kracht in Kamp Ashraf. Sindsdien zijn PMOI-leden levend in het kamp, dat beheerd wordt door de MNF, "beschermde personen" onder Artikel 27 van de 4de Conventie van GenŤve dat elk uitlevering of gedwongen terugkeer naar Iran voor zolang de VS-geleide Multinational Force (MNF) zich in Irak bevindt.


LINK :  http://www.irannieuws.com/wereld/iraniers-in-ballingschap/41/1081-amnesty-geen-iranier-mag-naar-iran-gestuurd-worden.html

- E-Mail: nieuws@iranactua.info Website: http://www.irannieuws.com
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
lesje leren 
Jeroen - 02.09.2008 00:12

Het zou schandalig zijn als leden van Mojahedi Khalq (MKO) naar Iran uitgezet worden.
Maar netzo schandalig is het dat MKO de maar niet wil leren dat oppositie voeren door in dienst te staan van criminele regeringen altijd op een fiasco uitloopt.
Eerst gingen de MKO vanuit Iran naar Irak, waar ze Saddam Hussein steunden in zijn aanval op Iran die aan beide kanten honderdenduizenden slachtoffers opleverde.
En na de val van Saddam Hussein gingen de MKO met de regering van Bush samenwerken, informatie over Iran doorsluizen en zichzelf te koop aanboden als een toekomstige huurlingenleger in dienst van de VS.
Nu het erop lijkt dat zowel de regering in Irak als VS hen alleen maar lastig vinden, komen ze met kritiek en dan ook niet direct (om natuurlijk niet te riskeren dat ze van de loonlijst van de VS gegooid worden), maar door het (overigens terechte) rapport van Amnesty te verspreiden.
In Nederland werkt de MKO en haar jongerenorganisatie nauw samen met de VVD-havik Hans van Baalen, die ervoor pleit om Iran militair aan te pakken.
De MKO wil maar geen lesje leren en blijft zich dienstbaar maken aan oorlogszuchtige politici.

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.