english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Picketline uitzendbureaus in Amsterdam & 1 arestant
Anarchistische Groep Amsterdam/de Vrije Bond - 05.09.2008 19:53

Vrijdagmiddag 5 september 2008 hield de Anarchistische Groep Amsterdam/de Vrije Bond een picketline bij de uitzendbureau's Adecco en Randstad in Amsterdam, omdat zij persoon leveren als gevangenbewaarders voor detentiecentra over heel Nederland o.a. Schiphol uitzetcentra, bajes boten te Zaandam en Dordrecht.

Bij Adecco op het koningsplein
Bij Adecco op het koningsplein

enkele honderden flyers verspreid
enkele honderden flyers verspreid

Net aangekomen bij Randstad Rokin54
Net aangekomen bij Randstad Rokin54

Daar is die zeikerd van de mlieu smeris
Daar is die zeikerd van de mlieu smeris

En daar word de arestant afgevoerd
En daar word de arestant afgevoerd

Ook in regenachtig Amsterdam was er vandaag een picketline bij de uitzendbureau's Adecco en Randstad. Aanvankelijk ging alles goed en werden er op het Koningsplein flyers uitgedeeld, enkele korte toespraken gehouden over de werving van bewakers (detentie toezichthouder zoals zij het noemen)
door de uitzendbureau's. Adecco en Randstad werven actief in opdracht van Group4sucuricor die bijna alle nederlandse vreemdelingen/uitzetbajessen van personeel voorziet.

Bij de vestiging van Randstad aan het Rokin54 liep het bijna meteen mis.
Een over ijverige ambtenaar van de Mileu politie dook meteen op ons omdat het volgens de Algemene Plaatselijk Verordening (APV) verboden is om flyers uit te deelen. Nadat hij meende dat iemand van ons flyers aan het uitdelen was hield hij deze persoon aan. We zeiden tegen hem dat het niet verboden is om flyers met een politieke boodschap te verspreiden. Als reactie riep hij over de porto een "assistentie collega's" waardoor het binnen no time vol met smeris was en de arestant werd afgevoerd.

Maar we laten ons niet intimideren, en zullen in de toekomst vaker een picketline houden bij de boven genoemde uitzendbureau's
Meer info kijk op de website van het www.aagu.nl

over de oproep van het AAGU en verslag in Utreg kijk op:
 http://indymedia.nl/nl/2008/09/54323.shtml
 http://indymedia.nl/nl/2008/09/54365.shtml

Tot de volgende picketline!
Anarchistische Groep Amsterdam/de Vrije Bond

- E-Mail: aga@squat.net Website: http://www.agamsterdam.wordpress.com
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa vrijheid, repressie & mensenrechten zonder rubriek

aanvullingen
De flyer die op straat is uitgedeeld 
autonome anarcho - 06.09.2008 12:23

De flyer
De flyer

hier is de fyler die is uitgedeeld op straat gisteren 5 september in Amsterdam.

als je de tekst niet kan lezen op de afbeelding.
heb ik hem hier onder uit getypt:


Adecco en Randstad Uitzendbureaus helpen mee aan uitzetbeleid

Beste voorbijganger,

Graag vragen wij even uw aandacht voor het volgende,

Diverse uitzendburo's, met name de twee bovengenoemde, zijn erg actief in het werven van nieuwe gevangenenbewaarders voor zogenaamde detentiecentra zoals Kamp Zeist, uitzetcentrum Schiphol, de bajesboten in Dordrecht enz. Zij doen dit in opdracht van een groot internationaal beveiligingsbedrijf genaamd Groep 4 Securicor.

In Nederland worden duizenden vluchtelingen opgesloten in detentiecentra. Wij zijn van mening dat geen enkele vluchteling opgesloten mag worden vanwege het gegeven dat hij of zij op zoek is naar een betere toekomst. Daarnaast is het schokkend te weten dat de omstandigheden waaronder deze mensen worden opgesloten schandalig slecht zijn.

Door diverse Europese instanties is Nederland hiervoor al meerdere malen op de vingers getikt. Het Europese Hof voor de rechten van de mens bijvoorbeeld heeft Nederland vanwege het migratiebeleid in 2007 veroordeeld. Met deze actie hopen we de bedrijven die bij het functioneren van de detentiecentra betrokken zijn, te informeren over de mensonterende omstandigheden. Hopelijk zullen zij vervolgens besluiten zich geheel uit deze sector terug te trekken.

Met deze indringende boodschap staan we vandaag en de komende weken bij deze uitzendorganisatie. Ook zullen we protesteren bij de bedrijven die de bewaking, catering, verbouwing en andere administratieve ondersteuning faciliteren binnen detentiecentra in Nederland. Als al deze bedrijven zouden besluiten geen diensten meer te leveren aan de betreffende detentiecentra dan zou de opsluiting van vluchtelingen sterk bemoeilijkt zo niet onmogelijk gemaakt worden.

NIEMAND VLUCHT VRIJWILLIG
STOP UITZETTING, UITSLUITING EN OPSLUITING VAN MENSEN ZONDER PAPIEREN


flyeren en Amsterdam 
J. H. - 06.09.2008 13:01

In een eerdere aanvaring van de politie met flyeraars heeft de smeris uiteindelijk haar excuses moeten aanbieden.

Ter info:
 http://aadg.nl/ander-nieuws/raadslid-jupijn-haffmans-opgepakt/
 http://aadg.nl/ander-nieuws/excuses-politie-voor-aanhouding-haffmans
Geen commentaar 
Nieuws uit Amsterdam - 06.09.2008 16:13

Een politiewoordvoerder kon niet zeggen of een arrestatie is verricht. Ze bevestigde wel dat er geen vergunning nodig is voor het uitdelen van flyers zolang die geen commercieel doel hebben of claimen dat geld wordt ingezameld voor een goed doel.

 http://www.nieuwsuitamsterdam.nl/2008/09/arrestatie_actie_randstad.htm
arresto updute 
nn - 06.09.2008 20:43

De arresto is inmiddels vrijgelaten. rond 1800 uur
NN vrij na achterhalen ID 
JK die weer vrij is - 06.09.2008 21:27

hoe het ging allemaal...

Die lui van de milieupolitie begonnen idd meteen moeilijk te doen en een van hen zei tegen mij dat ik moest ophouden met flyers uitdelen. Ik heb hen herhaaldelijk gezegd dat dit schending van het recht op vrijheid van meningsuiting is en ben doorgegaan. Op gegeven moment werd geroepen 'proces verbaal' en ID laten zien. Ik heb gezegd dat ik dit niet liet zien vanwege dat het niet rechtmatig was en flyers uitdelen met een mening niet strafbaar is.

Toen werd in de steeds groter wordende consternatie geroepen 'je bent aangehouden' maar niets verder ondernomen. Blijkbaar wilden ze met de uitvoering daarvan nog even wachten.
Juist op het moment dat wij besloten te stoppen met de picket en het uitdelen, doken de twee milieudienders bovenop me en grepen beide armen beet. Er was geen ontkomen meer aan, ze riepen om meer versterking, en voor ik het wist stond ik geboeid tegen de muur want inmiddels was er meer smeris gearriveerd die even kwam helpen.
Al roepend 'schending van vrijheid van meninguiting in nederland!' werd ik afgevoerd en werden voorbijgangers die foto's wilden nemen bedreigd door de twee die me beethadden, dat ze anders ook zouden worden gearresteerd.

Eerst tot een uur of tien elf op bureau Lijnbaansgracht gezeten. Om negen inverzekeringstelling op grond van een overtreding (denkelijk het flyeren) en 'wederspannigheid' (dat is dat je niet je zomaar laat inladen, verzet bij aanhouding) en voor het vaststellen van ID.

Daarna naar het hoofdbureau. Bij Lijnbaansgracht hebben ze geen achteringang of i.d. dus de bus staat voor de deur op de openbare weg. Je moet dan met boeien op je rug om het bureau uit over straat lopen en dan de bus in.

Voor wie het HB kent in Amsterdam vertel ik niks nieuws als ik zeg dat het flink niks is daar. Een meisje dat met me 'meereisde' ging naar boven, ik moest beneden. Cellen beneden, daar is vrijwel niks i.t.t. boven (licht kun je niet zelf uitdoen, geen radio, ze weigeren je eigen boeken, hebben zelf geen boeken maar alleen een armzalig stapeltje tijschriften zoals privé enzo). 's Nachts komen ze elke twee uur keihard dat luik openklepperen en schijnen een felle zaklamp in je gezicht tot je bewogen hebt, dan klebeng!, luik weer dicht. Geen oog dichtgedaan, en zaterdagmorgen deden ze om 9 uur ongeveer het foto's en vingerafdrukken nemen. (Vrijdagavond hadden ze de zaken van andere na mij gekomen arrestanten eerst afgehandeld onder het motto 'laat mevrouw NN maar lekker wachten'.)

Daarna hebben ze nog de hele zaterdag gedaan alsof het heel moeilijk was mijn ID te achterhalen, en zeiden tegen de advocaat dat er meerdere personen uit de computer waren komen rollen en het een probleem was. (zouden mijn vingerafdrukken dubbelgangers hebben?). Kortom, expres de boel traineren om zo lang mogelijk vast te kunnen houden. Maar de advocaat zat achter hun broek aan dus om een uur of 5, 6 stond ik buiten, na eerst terug te zijn gebracht naar Lijnbaansgracht.

Hopelijk hebben toch veel mensen bij de uitzendbureau's iets van de boodschap meegekregen, dan was het de blauwe plekken en deze verder verloren dag en komende dagvaarding waard. Allicht zal ik in de nog volgende rechtszaak de kwestie van Haffmans eerdere zaak betrekken. Met excuses komen ze wat mij betreft niet weg. Ik wil een rechterlijke uitspraak dat dit onrechtmatig was, zodat dit niet nog eens kan gebeuren.

Tijdens mijn arrestatie waren er trouwens ook mensen die over Haffmans zaak begonnen tegen de smeris, maar ze luisterden niet!

Ergernis 
tata - 07.09.2008 07:39

Het ergert mij dat er in het clubblad van de voetbalclub van mijn zoon elke keer weer pagina grote advertenties staan om bewakers te werven voor Securicor. Al zeker een jaar zoeken ze personeel voor de Bajesboot in Zaanstad. Ga ff lekker buiten spelen!

E-Mail: m2m@streamtime.org
Website: http://www.vertrokkengezichten.net
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.