Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Che is volkheld 
Che Fan - 11.09.2008 16:55

beste Harrie, ik neem aan dat deze posting bedoelt was om de inhoud van mijn posting onder het tapijt te schoffelen maar ik ga toch even op je insinuaties in. Het woordje ook is trouwens intersant, je bent het dus wel degelijk met me eens, alleen mijn naam vind je niets?

Che is de meest populaire verzetsheld van het zuid-amerikaanse continent. Che is zo geliefd geworden vanwege zijn analyses over het fascisme van het US imperialisme en zijn onbaatzuchtig verzet daartegen.
Rechtse azijnpissers kunnen het niet hebben dat hij CIA'ers en voormalige profiteurs van het batasta fascisme tegen de muur heeft gezet.
jammer voor jouw.
Nu weer terug naar het onderwerp: het USA fascisme heeft miljoenen slachtoffers gemaakt in die regio alleen al, de gevolgen zijn nog steeds zichtbaar. Het is dus goed dat er eindelijk een progressief front komt van landen waarvan de regering zich inzet voor hun mensen ipv de martelende amerikaanse beesten.
Mensen werden notabene levend uit helicopters gegooid.

nuance 
Harry - 11.09.2008 16:44

Mensen die zich Che fan noemen, bagataliseren vrees ik ook sommige feiten.
beleg 
x - 11.09.2008 13:16

Natuurlijk, de grote boe-man de VS. Dat is een makkelijke manier om de aandacht van de binnenlandse problemen af te leiden en een zondebok aan te wijzen die het gedaan heeft. Daarmee lost Morales niet de problemen op, die liggen veel ingewikkelder dan alleen maar de VS die probeert invloed uit te oefenen.
Verder is er ook geen enig bewijs aangedragen bij de beschuldiging.
Morales heeft gewoon te maken met een rijk en arm gedeelte en daar moet hij een middenweg in zien te vinden; het bevooroordelen van een zal automatisch de ander in verzet doen laten komen. Ze zijn er nou eenmaal, dus moet je het ermee doen.
re X 
gi - 11.09.2008 11:58

Nee hoor, ze hebben juist besloten om *niet* de staat van beleg af te kondigen, maar dat de regering de aangevallen inheemse bevolking in bescherming neemt tegen racistische knokploegen, zul je vast 'ondemocratisch' vinden. interessanter is de strategie van de VS, die erop gericht lijkt om de afscheidingsbeweging te helpen om het land aan gort te scheuren:

In the wake of the Morales administration’s decision to declare Ambassador Goldberg a persona non grata, and request his departure, it is important to look beyond what in the U.S. is dismissed as anti-American rhetoric and examine the impact of U.S. attention to and relations with opposition prefects. At times, this attention seems to give Costas parallel status to Morales, and has arguably catalyzed the Media Luna prefects' rejection of Morales and their usurpation of governmental responsibilities reserved for the national government, thus facilitating an escalation of the current political crisis. ( http://ain-bolivia.org/index.php?option=com_content&task=view&id=134&Itemid=32)
beleg 
x - 11.09.2008 11:24

Tevens is de regering van plan de staat van beleg van te kondigen wat inhoud dat het leger aan de macht komt en de burgerrechten verdwijnen; heeft de politie al verschillende demonstranten doodgeschoten (he, hoe zat dat ook al weer met Cochabamba? toen schreeuwde iedereen moord en brand, maar het is nu verdacht stil)

Dat klinkt erg hoopvol voor deze 'democratische' president
Zie hier, de echte nazi's 
X - 11.09.2008 18:41

@Che fan Dus mensen die jouw misplaatste hersenschimmen niet geloven, zijn minderwaardig. Was opa ook fout in de oorlog?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.