Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
lieve mensen 
x - 15.09.2008 00:51

Kerken doen al heel lang aan steun voor armen, veel ontwikkelingsgeld gaat via kerkelijke organisaties, veel vrijwiligerswerk wordt gedaan door kerkleden, veel opvang van dak en thuislozen, verslaafde, ouderenzorg etc. etc. Los van de kritiek op hun religie kan je ze dat in ieder geval niet nageven.
Ik denk dat het gemiddelde beeld van krakers niet is van mensen die een weggeef winkel hebben en lief zijn voor anderen, maar het is en blijft vooral een subcultuur, naast al die anderen. In je zwarte autonomen uniform overal in de kranten verschijnen draagt niet bij aan een beeld van krakers.
Probeer eens je romantische blik wat realistischer te maken.
Tevens het volgende:

"We kraakten een lang leegstaand pand, vormden een overeenkomst op basis van contract met de eigenaar en leven nu met 10 studenten en gezellige mensen samen. We onderhouden het pand goed en de eigenaar kan er van op aan dat wij netjes vertrekken als hij het pand volgens contractafspraken wil hergebruiken. "

Dit is dus gewoon anti-kraak. Je ondergraaft hiermee je hele eigen verhal

Fijn dat je er weer bovenop gekomen bent uit je ellende, maar hou het wel even zuiver.
censuur 
mixt - 18.09.2008 12:06

een paar dagen geleden zijn er diverse comments geplaatst onder dit artikel
dit is gebeurt door een groep mensen die al vrij lang actief zijn in de beweging
waar deze site over bericht
waarom zijn deze comments verplaatst naar de "ruis" rubriek?
dit onvermogen om om te gaan met kritiek is echt om van te kotsen
ook al gebeurt dit onder het mom van het alleen nieuws willen brengen
buiten dat word er erg selectief om gegaan met het verwijderen van comments
beste redactie van indymedia.nl ga eens te raden bij jezelf en stel je eens open
voor een anderen mening of die nu rechts of links is
anders is het misschien een idee om deze site plus heel de redactie in zijn geheel
over te dragen aan het kraak museum !!!
want deze koude oorlogs mentaliteit hoort daar echt thuis!!!!

leven de revolutie !!!!
weg met de opa's en oma's van deze beweging die voor mij en jouw beslissen wat goed of slecht
is en bepalen wat "links" genoeg is om te lezen!!!
VRIJE MEDIA!!!!! mijn kont(haar)!!!!
leren respecteren 
Joster - 15.09.2008 22:07

Ik heb dit stuk gelezen en ook de reacties en kwam op een paar aanmerkingen.

Ten eerste:
de bascho, jou stuk is goed maar bevat wel een paar dingen waar je nog even goed over moet nadenken. Overleven hier is misschien moeilijk, maar zolang je samen werkt altijd te doen. Krakers zijn hele lieve mensen, maar hou er rekening mee dat de dingen die in de media staan ook op waarheid berusten. Dus dat "de kraker" er ook wel een handje naar heeft om dingen te doen die eigenlijk heel erg in tegenstelling staan met jou stuk over respect.

Ten tweede:
x, zeer vervelend dat je geen goede naam gebruikt om op te reageren. Maar dat terzijde, jou mening over kerken is goed maar ook die zijn niet heilig. Althans niet zo heilig zoals jij ze daar neer zet. punt twee, heb je z'n zwarte kijk op krakers(ik kan het best begrijpen) dat ik je zou aanraden eens voor de grap langs een kraakpand te gaan en eventueel een praatje te maken met de mensen daar. Je zou er wat van kunnen leren. O ja en hij zij dat ze het gekraakt hadden en daarna een overeenkomst gesloten hebben, ze betalen er niet voor dus het is geen anti-kraak.

Ten derde:
Johnny B, hij beledigt Nederland niet, hij heeft moeite met deze maatschappij te accepteren(iets wat volgens mij helemaal niet zo vreemd is). En ook jou zou ik aanraden een bezoek te brengen aan kraakpanden vooral in het oosten van het land. Ik kraak zelf ook en in allen kraakpanden waar ik ben geweest was er misschien een of twee af en toe aan de hard drugs. De meeste hebben er zelfs een verbod op in hun kraakpand. Ik snap wat je bedoeld want het is zoals je het zelf zegt dat je niet alles over een kam kan scheren, maar wij zijn ook mensen die rekening houden met anderen en onze buren hebben maar een keertje geklaagd en dat was over een lekke afvoer dus..

Tot slot:

leer allemaal eens met elkaar met respect te behandelen en heb eens wat meer vertrouwen in elkaar. Dat is misschien idealistisch maar het is wel wat deze maatschappij nodig heeft.

gegroet.
Respect 
Faun - 14.09.2008 22:20

Beste Bamihoen,

Je zegt dat overleven in de huidige maatschappij harder is dan in de jungle. Even resumeren:
kindersterfte bij volkeren in de jungle - 50-80%
kindersterfte in nederland - 0.2%

Duss....?

Je bent gewoon de zoveelste incompentente crybaby die niet voor zichzelf kan of wil zorgen, maar wel verwacht dat de staat waarop men gewoonlijk loopt te schelden voor hem of haar zal zorgen.
Doe mij als anarchist en lol en ga voor jezelf zorgen, draai van mijn part de staat een poot uit, maar stel je niet afhankelijk op. Kraak, skip, leef of vertrek.

Strijdbare groeten, een Anarchist.


hautain 
xx - 16.09.2008 12:40

 http://nl.wikipedia.org/wiki/Antikraak

Antikraak = er wordt een pand toegewezen, men heeft geen invloed op het contract en nauwelijks rechten.

Kraken = iets met een slot forceren en huisvrede stichten. Er kan dan als nog een overeenkomst gesloten worden, maar dat heeft niets met antikraak te maken.
konijntjes 
bugs bunny - 16.09.2008 18:13

zUCHT... volstrekt onnavolgbaar stuk. Welke zot heeft besloten dit op de middenpagina te plaatsen? Gezien de wirwar van tegenstrijdige ideeën is de schrijver minstens psychiatrisch patient. Net als de halve kraakscene trouwens (en dat waarschijnlijk tevens het antwoord op mijn eerste vraag.

Kijk, dat is nog een een steekhoudend argument tegen een kraakverbod: krakers besparen de staat 350 euro per dag per persoon door zich niet op te laten nemen. Dat ze af en toe wat schade veroorzaken valt daarbij in het niet. Gedupeerde eigenaren zouden een vergoeding moeten ontvangen van volksgezondheid voor de huisvesting van dit soort idioten. Niks kraakverbod, subsidieëren die hap, het bespaart miljarden!

Enne bamihoen...ik verwacht morgen op mijn bureau een opstel over "natuurlijkheid" belicht vanuit minstens drie filosofische stromingen waartoe minstens één ecologisch/anarchistische stroming. Je gelul over de jungle, konijntjes en natuurlijkheid sluit als een tang om varken. Een vreemd varken bovendien, gezien je onvermogen een sluitende redenering op poten te zetten. Beperk je de volgende keer tot de kernpunten van je betoog. Dat je veel woorden kent gebruikt wil niet zeggen dat je erg intelligent bent; of zoals chinezen het zeggen: in een leeg kopje past veel thee.

Ajuus en succes in de jungle stampertje, wellicht zou je "Kaas en de evolutietheorie" van Bas Haring een keer kunnen lezen. Zeer helder en inzichtelijk geschreven en voor jou zeker verplichte kost.



persecpt 
x - 16.09.2008 00:14

Joster: beter lezen, ik zeg alleen dat waar hij de kerken van beschuldigd kort door de bocht is en niet klopt, los van alle nare dingen die religie mensen aan doet.
Verder probeer ik een beeld te schetsen hoe de gemiddelde Nederlander krakers ziet, niet ik. ik ken genoeg kraakpanden van binnen en buiten en ben er zelf actief. Dat belet mij niet een mening te hebben over krakers en hoe het wereldje in elkaar ziet, en hoe dat kan bijdragen aan negatieve beeldvorming, plus het gebrek aan reflectie van de eigen leefwijze en denkbeelden.
ten derde: wij weten niet of ze geld betalen, jij noch ik, maar het woord 'contract' duidt er wel op. Dus dat is eerder in mijn dan in jouw voordeel.

Het is bijna herfst, dus knuffel een lekkere eik of beuk.





faux pas 
x - 16.09.2008 17:12

XX: Ik gok dat de meeste krakers het niet met je eens zullen zijn. Contracten sluiten met beheerder en geld betalen wordt over het algemeen gezien als heulen met de vijand.


Struggle of the krakers 
Ecoloog - 14.09.2008 23:52

Struggle of the strongest? Eh, de neanderthalers waren aanzienlijk gespierder dan degenen die hen overleefd hadden. Ooit uitgevogeld wat 'fittest' eigenlijk betekent? Na een cursus Nederlands misschien even een cursus Engels volgen...
"Als mens hebben wij ons in de evolutie ontwikkeld tot een uitgebalanceerd wezen."
Eh, tja. Net zo uitgebalanceerd als een pinguin op glad ijs, een dolfijn met diarree of een afrikaanse olifant met een raket in z'n reet. Uitbalancering is een functie van het ecosysteem, dat een soort in de perken houdt.
En dat zal ook wel weer met de mens gebeuren, alleen het duurt een paar jaartjes. Maar dat is ook zo ongeveer de termijn die de gemiddelde mens kan overzien.'
Ah, gezelligheid. Met een fles ouzo van wat dronken 'ex-jougoslavische' muzikanten genieten. Heil Europa. Ik ben nog niet helemaal over m'n titorelatie heen...
passpiegel 
Bugs Bunny - 16.09.2008 18:36

@Joster,

Ik heb gehoord dat er op schiermeeuwenoog een kraker is die elke dag bij zijn buren op viste gaat. Maar hij is dan ook al achter in de tachtig en seniel ;-)

Zonder gekheid, absense of proof is geen proof of absense. Dat jij nooit verjunkte panden hebt gezien wil niet zeggen dat ze er niet zijn.

Ik heb er zelf in meerdere gewoond, en ik zou daar niemand langssturen, zelfs Herman Brood niet - zelfs niet in de staat waarin hij nu verkeert.
Bezoekers namen er zelfs hun eigen passpiegels mee.

Groeten
eigen verantwoordelijkheid.... 
nasichick - 18.09.2008 12:00

Tja, ik ben niet voor het kraakverbod, maar de beweging heeft haar eigen ramen ingegooid door al het geweld in A'dam en dergelijke.
Ipv te schelden op politici die het kraken willen verbieden zouden de goedwillende krakers dus kwaad moeten worden op het tuig dat hun naam bezoedelt. Want die hebben voor het draagvlak voor een verbod gezorgd.

Erg jammer, aangezien ik veel goede krakers ken en het wel degelijk een goede functie heeft.

Mijn kwaadheid gaat dus voornamelijk uit naar de rotte appels binnen de krakerscene. En die van jullie?
nederdinges 
faun - 15.09.2008 00:37

als nederlander? Ten eerste ben je volgens mij belg (gezien je taalgebruik). Bovendien lijkt je beroep op nationaliteit nogal tegenstrijdig aan je vermeende politieke signatuur.

hoog opgeleiden 
Johnny B - 15.09.2008 12:37

Ik heb met verbijstering het stuk smaad en belediging tegen heel nederland zitten lezen. Ik als burger die gelooft in een zorgstaat, waar mensen moeten bijdragen aan hun recht op bescherming van de staat en hulp in nood. Maar dit terzijde, ieder heeft recht op zijn opvatting over hoe een staat met zijn volk om moet gaan.

Wel word het stuk geschreven alsof er jaren lange studie aan vooraf zijn gegaan. Jij kent alleen maar rotte mensen dus zou heel nederland rot zijn? Ik heb daar vroeger een spreekwoord geleerd dat daar overging "zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten". Kom eens in het oosten van het land kijken, waar mensen vrolijk met elkaar omgaan en elke kans aangrijpen om samen te feesten, net als onder de grote rivieren.
Maar wat mij als kritisch mens opvalt is dat het kraak verbod, waar ik zelf helemaal tegen ben, wel een beetje op waarheid is gebaseert. Wat mij opvalt is dat Autonomie en Anarchisme tegen woordig bijna het zelfde is als verslaafd zijn. Hiermee noem ik niet elke kraker een junkie, doch valt het me wel op dat ze erg weinig boodschap hebben aan buren. Muziek knalt in kraakpanden midden in de nacht uit de boxen omdat de bewoners strak van de speed, XTC, GHB en keta niet meer snappen wat respect is.
En dan vind ik dat op een feestje mensen best een pilletje mogen nemen of een snufje speed. Het geval is jammer genoeg wel dat kraken tegenwoordig niet meer idealistisch is, maar een levensstijl die samen gaat met kapot makend gedrag, en dan niet alleen van hun zelf maar ook van mensen om hun heen. Panden verkroten soms ook 2keer zo snel als krakers het pand betreken.
dus beschuldig niet alleen alle andere mensen maar probeer kraken ook te laten groeien.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.