english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Nazi demo keulen verboden
Smurf - 20.09.2008 13:46

Het extreem rechtse congres tegen 'islamisering' waar flink voor tegen gemobiliseerd is op de val reep door de politie verboden verklaard, omdat zij de veiligheid niet kan waarborgen. Verder melden diverse media dat het al tot opstootjes afgelopen vrijdag is gekomen.

Het ziet ernaar uit dat onze kameraden uit Nederland een leuk ontsnappen dagje zullen hebben in Keulen.


 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa

aanvullingen
meer info 
Defiance - 21.09.2008 12:53

Gister is met succes het anti-Islamcongres van de extreem-rechtse groepering Pro-Köln verhinderd. Er zouden onderandere sprekers aanwezig zijn van het Vlaams Beland, Lega Nord, de FPÖ en NPD. Het congres is door zo'n 10.000 actievoerders van onder andere vakbonden, burgerinitiatieven en de antifascistische beweging uit duitsland en de rest van europa geblokkeerd.
Alle toegangswegen, spoorwegen en dergelijken waarmee bezoekers en sprekers zouden afreizen naar het Heumarkt plein Köln werden effectief verspert met sit-ins en andere acties.

Meer info en foto's zijn onder andere te vinden hier:

informatie over de mobilisatie:
-  http://de.indymedia.org/2008/07/221707.shtml

foto's van de blokkades:
-  http://de.indymedia.org/2008/09/227542.shtml

homepage tegenacties:
-  http://www.hingesetzt.mobi/cms-/


Europees Anti-Islam congres verhinderd  
Vanuitdeclownsgezien - 22.09.2008 01:00

Het door Pro-Köln georganiseerde Anti-Islam congres van extreemrechtse partijen en neo-nazi's is succesvol verhinderd. Voor 'volledige' verslagen: zie de Duitse websites en extra verslagen die hopelijk nog komen; er gebeurde het weekend van vrijdag 19 t/m 21 september gewoon teveel tegelijkertijd. Een inspirerend weekend.
Hier alvast wat highlights op basis van deelnemende rebel clowns en info uit de Convergence Centers in Keulen.

Vrijdagavond 19 september gaan de acties goed van start met 'n grote antifa-demo vanaf het station in de omgeving van de Dom. Groffe schatting: 5.000 à 10.000 deelnemers/sters. De strijdbare demo wordt 's middags voorafgegaan door de eerste actie van rebel clowns: enkele tientallen clowns dringen, nadat dit aanvankelijk niet lukt vanwege afgesloten toegangsdeuren, door tot in de centrale hal van het hoofdburo van politie. Er komt 'n politiemacht van circa 10 busjes op af. Ingrijpen blijft achterwege wanneer de clowns uiteindelijk vrijwillig en buitengewoon langzaam het buro uit kruipen.
Vrijdagmiddag wordt ook 'n schip (de 'Moby Dick') dat door Pro Köln gehuurd was achtervolgd; het zou 'bekogeld' zijn. Het 'feest' met de boot ging in ieder geval niet door.

Zaterdag 20 september: al heel vroeg is het hele gebied rond de Heumarkt waar het congres zou plaats vinden afgezet door ME en omringd door blokkades waaraan vele duizenden demonstranten deelnemen. Aantallen: de cijfers lopen erg uiteen van minstens 10.000 tot 'n totaal aantal (over de hele dag) van 50 à 60.000 (?). Het was in ieder geval heel massaal.

Vanaf de oostoever proberen 's morgens vele tientallen rebel clowns uit Duitsland, Frankrijk en Nederland via de Deutzer Brücke bij de Heumarkt te komen. Een ijlings aangerukte politielinie weet dit te voorkomen; politie te paard bleek op het laatste moment niet meer nodig te zijn. Een vrouwelijke clown die door de blokkade breekt, wordt tegen de grond geslagen. Uiteindelijk komen de clowns met 'n tram via 'n naburige brug alsnog in het centrum.

De sfeer bij de vele blokkades verschilt nogal. Op sommige plekken zijn de verhoudingen met de ME gespannen, op veel plekken is het urenlang rustig en de sfeer (onder de demonstranten) goed. Het is fantastisch om te zien dat zelfs het kleinste steegje gevuld wordt met 'n sterke blokkade. Een internationaal samengestelde samba band zorgt voor de nodige ontspanning en 'n prima sfeer. Bij enkele blokkades weten rebel clowns in de voorste linie (over de blokkerende demonstranten heen) te komen door te gaan crowd surfen. Elders wordt tussen benen door gekropen. De politie wordt er nerveus van en laat bij 'n grote blokkadeplek extra dranghekken komen om er zeker van te zijn dat de clowns op afstand blijven. Vanzelfsprekend 'helpen' de clowns met het plaatsen van de dranghekken. Natuurlijk gaat dat niet altijd even handig.

Wat later in de middag zijn er op diverse plekken charges. Een container gaat in de fik. De ME haalt enorm uit; rent heel hard (met struikelende demonstranten als gevolg). Ook worden er steeds meer groepen ingesloten. Op de oostoever minstens één. Op de westoever zeker 2 of 3. De groepen variëren van enkele tientallen tot honderden demonstranten. Urenlang staan de mensen vast zonder voorzieningen (water, toilet, enz.). Voor 'n flink aantal is het heel zwaar. Na vele uren komen er op sommige plekken Dixi-toiletten. Na 'n tijdje laat de politie minderjarigen gaan (onduidelijk of dit overal is gebeurd). De insluiting gaat op diverse plaatsen door tot middernacht. Er zou sprake zijn van in totaal circa 400 à 500 (600?) mensen die uiteindelijk ('s avonds en 's nachts) vast gezet werden (en afgevoerd werden voor foto's, ID, enz.). Zondag zou (bijna?) iedereen weer zijn vrijgekomen.

Dan het congres zelf: dat ging niet door. Niet in de laatste plaats door het massale verzet. Toch zouden enkele tientallen nazi's zich in het ingesloten gebied hebben opgehouden. Buiten het gebied wordt 'n dergelijke enkeling nogal heftig achternagezeten. Niet het goede moment voor hen om door Keulen te lopen (rennen...).
Pro Köln komt op zaterdag niet veel verder dan 'n geimproviseerde persconferentie die in 'n kelder van 'n naburige luchthaven zou zijn gehouden.

Het 'einkesselen' (insluiten) van mensen was overigens niet alleen voorbehouden aan de politie; het lukt de rebel clowns 3 keer om agenten en zelfs 'n grote groep van enkele tientallen ME'ers in te sluiten. De clowns maken 'n dansende menselijke ketting. Reactie: veel gejoel en applaus door de demonstranten die dit zien gebeuren.

Zondag 21 september: Pro-Köln zou die dag de conferentie afsluiten in Leverkusen. Ook dat ging niet door. Wel 'n manifestatie 's morgens die tegen de 'komst' protesteerde. Ondanks het niet doorgaan, zijn er 'n paar honderd mensen die luisteren naar toespraken. Rebel clowns vermaken zich met de ruim aanwezige politie. Ze krijgen te verstaan dat ze nu echt niet meer dichterbij dan 2 meter van de geuniformeerden mogen gekomen. Anders volgt arrestatie. De clowns proberen de afspraak met wisselend succes na te komen door de afstand steeds opnieuw op te meten. Uiteindelijk wordt de verboden zone toch binnengedrongen om koekjes uit te delen. Sommige agenten happen toe. En natuurlijk zijn er ook koekjes voor de demonstranten.
Nadat de manifestatie is afgesloten bedanken geven de rebel clowns zich voor heel even uit voor 'Pro-clown' en bedanken de demonstranten van harte voor hun komst en excuseren ze zich "dat alles in het weekend toch iets anders is gelopen dan eigenlijk de bedoeling was".
Links naar foto's 
NN - 22.09.2008 01:46

Samenvatting en foto's blokkades:
 http://de.indymedia.org/2008/09/227542.shtml

Rebel clowns omsingelen ME:
 http://de.indymedia.org/2008/09/227573.shtml
Link naar geweldsdiscussie en filmpjes 
NN - 22.09.2008 10:20

De container die in de fik ging, rondvliegende stenen en flessen (die deels vlakbij demonstranten terecht kwamen), charges van de ME; het speelde zich vooral af in de omgeving van de Heumarkt: Am Malzbüchel. Ook in de zijstraat Filzengraben haalde de ME keihard uit.(met daar struikelende demonstranten als gevolg). Ook in Filzengraben: flessen die (met heel veel geluk) pakweg 'n meter van rennende demonstranten neerkwamen.

Link naar geweldsdiscussie en bij de aanvullingen op het bericht 3 filmpjes (vanuit Am Malzbüchel) - waaronder het door de politie bekendmaken van de beëindiging van het congres):
 http://de.indymedia.org/2008/09/227602.shtml
geweld 
Defiance - 22.09.2008 12:45

Veel van het geweld was een directe reactie op de frustratie die de politie bij de actievoerders probeerde te veroorzaken. Je kan zeggen, laat je niet provoceren... maar als je onterecht wordt ingesloten door politie wordt je vanzelf wel opgefokt.
Duidelijk was dat de politie er wel zin in had om wat te matten, en begon, toen bleek dat er weinig ging gebeuren, zelf maar te vervelen en frustreren. Klopjachten te houden etc.
Filmpje over wat er op de Heumarkt gebeurde 
NN - 22.09.2008 18:12

 http://www.spiegel.de/video/video-36358.html
Actie buikdanseressen zaterdag 20 sept. 
NN - 22.09.2008 18:40

En dan was er ook nog de geslaagde actie van '11.000' buikdanseressen voor Keulen.

Verslag in het Duits:
 http://www.humba.de/

Foto's:
 http://www.humba.de/11000btifk/index.html


aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.