Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
bespreken 
nn - 21.10.2008 08:47

lijkt me juist wel goed om dingen te bespreken, gezien het gros van het volk hier nu niet weet wat hij/zij tegen de nazizwijnen kan doen..
070 
dh - 20.10.2008 21:44

De situatie bij deze demo zal waarschijnlijk inderdaad niet anders zijn dan die bij de Holland Hardcore demo. Wat betekent dat het lastig zal zijn de demo van dichtbij te gaan 'bewonderen'.
Of..... 
nn - 20.10.2008 18:44

Of we hebben een wat minder grote bek op internet, en gaan ook daadwerkelijk wat doen.
Andere aanpak 
MM2 - 21.10.2008 10:56

Is volgens mij helemaal geen "andere aanpak", dat is juist het oude antifascistische werk! Heb je daar geen zin in en wil je alleen uit je holletje vandaan kruipen om stoer in een zwart blokje rondjes te gaan lopen, dan vraag ik me erg af hoe het is gesteld met je antifascistische idealen. Je motivatie ligt dan eerder bij de spanning etc. Wordt dan gewoon voetbalhooligan! (serieus bedoelt niet grappig)

En verder zijn veel aanvullingen hier reacties en geen aanvullingen met nieuwswaarde (net zoals die van mij). Maar het is al langer bekend dat de indymediaredactie bij het ene nieuwsonderwerp daar wat makkelijker over doet. Is opzich niet erg (soms zijn onderwerpen van de discussie best belangrijk), maar geef dat dan eventjes aan indymediaredactie! En ga niet bij het ene artikel streng moderaten en bij het andere alles los laten. Ook ivm signaal naar mensen toe die het nog niet zo goed begrijpen (zoals ikzelf ook he).

Groeten
Wie moet uitkijken? 
Defiance - 20.10.2008 14:21

Of die nazi's moeten uitkijken ;)
Idee 
RR - 21.10.2008 10:22

Tijd voor alternatieven lijkt mij.

Hoe realiseerbaar is het om ruim voor aanvang op de route van deur tot deur te gaan en als een ware evangelist het antifascisme te verkondigen. D.w.z. werkelijk direct het gesprek aangaan en uitleggen wat de NVU en HH zijn en het initiatief bij omwonenden te laten.

Dus niet in traditioneel tenue, maar veeleer als woudloper :p. Ik weet het, het is wat minder imposant, maar toch. Veranderende omstandigheden vragen om een andere aanpak.
Hiih 
The Undiclosed Star - 20.10.2008 17:15

Moeten we niet opletten dat de Nazi's niet onze donkere medemens of medemens met een hoofddoek op op de rails gaan gooien? We moeten splitsen:P De ene helft naar Den Haag de andere naar Nieuwengein.
Revleft 
Autonome-Antifa - 21.10.2008 11:46

Zullen we anders een vergo uitroepen ofzo. In ieder geval niet dit loze gezeur zonder resultaat. Veder lijkt mij Revleft.com ook een beter platform dan Indymedia.
He? 
Hanzestad Hooligan - 21.10.2008 07:25

Die gekke aanvoerder van dat rariteiten kabinet wilde toch weer naar Zwolle komen? Ik had me er net zo op verheugd, gaat ie nu naar dat ADO hol, jammer hoor.
Bespreken!? 
MM - 21.10.2008 10:04

Bespreek dan dingen, maar toch niet hier! Je geeft alles van je plannen en ideeën weg! Organiseer jezelf es, neem contact op met andere steden en mensen, bedenk een plan met z'n allen en voer dat uit, in plaats van dat kinderachtige en amateuristische gedoe hier.
net als 
NN - 21.10.2008 10:06

net als de wouten
nieuwegein 
nn - 20.10.2008 19:34

wat een nonsens dat de HH borrel in nieuwegein zou plaatsvinden. er bestaat absoluut GEEN grond daarvoor behalve bizarre waanideeën. de link die met voorpost wordt gelegd is ook volstrekt kort door de bocht.
als mensen geen kennis van zaken hebben, laat het het dan uit je hoofd dergelijke 'oproepen' te plaatsen. dadelijk zitten er mensen in nieuwegein die je absoluut niks kan bieden. en dan? een nazi-jacht? stoer hoor!

Nieuwegein 
Makhno - 21.10.2008 08:03

Zo gek is het niet om te denken dat de ratten van HH naar Nieuwegein gaan. Was Paultje P. van Voorkots niet de ordedienst bij de vorige HH-demo in Den Haag?

En HH heeft zelf al aangegeven dat ze gaan borrelen in Midden-Nederland. Paultje woont in Nieuwegein, 1+1=2.

Maar ze kunnen natuurlijk ook naar Amersfoort, Houten of Utrecht zelf gaan. Het is grappig hoe ,,een grote kans dat..." al snel door anderen verandert wordt in ,,ze gaan naar...." Daar mag je anderen voor de schuld geven niet mij.

En helaas ben ik wel op de hoogte van wat de ratten doen. Liever niet, maar ik kan het niet laten.

En de NVU wordt altijd door grote groepen blauw knuppelvee beschermd. Daarom moeten mensen lering trekken uit het verleden. Geen tegendemo organiseren twee uur vantevoren en dan met zijn allen in het zwart en het crusts staan roepen op een leeg plein om vervolgens zelf weer afgevoerd te worden, maar autonome aktie. En dan niet op simplistische ANS-manier autonoom, maar echt autonoom. Dus niet in het zwart en met spandoeken....

Maar het is niet voor niets dat de NVU voor Den Haag kiest natuurlijk. Veel smeris, veilige beschutte route, geen vijandige hooligans en de lokale ANS/NSA kleuters hoeven geen dure treinkaartjes te betalen.

Andere ratten reizen trouwens veel wel met de trein.
Flyeren 
nn - 21.10.2008 12:45

Het is natuurlijk altijd mogelijk om weer flyers te verspreiden, al dan niet langs de route, gedurende deze week. Mensen kunnen ze voor hun raam hangen, maar we kunnen ze ook oproepen naar buiten te komen.

Zie Bergen op Zoom begin dit jaar: officiele tegendemo verboden, wel geflyerd, gevolg: gigantische mensenmassa op de been, die zeer duidelijk liet merken dat ze het er niet mee eens waren. Hier en daar wat mensen van AFA en in dat geval Artikel 1 er tussendoor om de niet 'ervaren' demonstranten te wijzen op stillen en ander politietuig, het werkte vrijwel perfect.
ff serieus 
NMGN - 20.10.2008 18:40

ff serieus nu, de vorige aanvullingen zijn meer voor Revleft forum.
er is dus geen tegendemo georganiseert; het schort ook aan organisatie. ik ben het zat om naar de nazi's toe te gaan en er achter te komen dat je dan met ongeveer 5/10 man staat en de nazi's zelfs in de meerderheid. ik ben bereid naar Den Haag te gaan en 35 jarra neer te lappen voor de trein; MAAR. krijgen we dan niet een pig-orgy zoals bij de demo van Holland Hardcore waarbij iedereen die ook maar een sjaal draagt word weggevordert en eventueel opgepakt?komen er geen ME linies om panden te staan die geen connectie hebben met de demo? zullen we niet een snor krijgen die over de rooie flipt en ons verbiedt om ook maar 1 woord spaans te spreken?
mijn vraag is dus, hoe groot is de solidariteit wat dit betreft? we weten onderhand dat die nazi's lekker achter veel wouten staan in The Hague, maar gaan er ook organisaties vanuit dat we komen?
NNmgn
opdrijven die zooi! 
NN - 20.10.2008 18:08

of we drijven gewoon de hele naziklootjes-zooi uit Nieuwegein naar Den Haag zodat we ze daar allemaal op een kluitje hebben :P
lokaal? 
NN - 20.10.2008 20:42

zijn er niet een paar lokale mensen die nog snel wat kunnen organiseren?

en anders iedereen langs de kant staan daar? dan krijg je ook wel snel antifa-groepjes bij elkaar..
Andere aanpak 
RR - 21.10.2008 11:48

Excuus dan, ik ben niet zo "into the scene" dat ik op de hoogte ben wat de oude, hedendaagse en nieuwe aanpak inhoudt.

Ik weet in ieder geval dat de dominantie van agressieve in het zwart geklede mensen mij vaak er van heeft weerhouden om deel te nemen of meer aan de zijlijn te blijven staan (dit betekent overigens niet dat ik niets doe). Buiten het feit dat ik de verleiding begrijp om slechts als "nazihunter" te fungeren.

Antifascisme zou "mainstream" moeten zijn.

P.S.: Ik heb mijn mail bijgevoegd, wellicht dat hier verder over gesproken kan worden buiten indymedia om.

E-Mail: raoul@rooierat.nl
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.