english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
11-12 jl. Willekeurige arrestaties nabij Miljonair fair
En van de zes - 14.12.2008 04:45

"Niemand zal onderworpen worden aan willekeurige arrestatie (..)" Art. 9 UVRM.
Afgelopen donderdagavond rond 20:00 uur, op de hoek Europaboulevard / President Kennedylaan, zijn zes personen door de politie Amsterdam opgepakt. Waarom? Geen IDee...


Ik was naar de RAI gekomen om deel te nemen aan de lawaaidemonstratie tegen de Miljonair fair.
Zie voor de oproep:  http://www.indymedia.nl/nl/2008/11/56049.shtml
en voor het verslag:  http://www.indymedia.nl/nl/2008/12/56377.shtml

Toen ik iets te laat arriveerde op het Europaplein bleek de demonstratie zich op het terrein van de RAI te bevinden. De herrie en de leuzen ("Laat de rijken de crisis betalen!") waren goed te horen en ik liep dus in de richting van het geluid om mij aan te sluiten bij de demonstratie. Bij de ingang van het hek werd mij echter de toegang versperd door vijf agenten. Zij zeiden dat er was "afgesproken" dat de demonstratie om 19:30 uur onder politiebegeleiding het terrein op was gelaten en dat er daarna niemand meer toegelaten werd. Aangezien ik te laat was gekomen had ik gewoon "pech gehad". Door de besliste houding van de agenten heb ik niet meer geprobeerd om met hen in discussie te gaan, hoe onredelijk ik het ook vond en vind dat mij de mogelijkheid om mijn mening te uiten is afgenomen op grond van een "afspraak" waar ik niks vanaf wist. Alleen maar omdat ik een kwartier te laat was gekomen...

Besluiteloos liep ik een beetje op en neer langs het Europaplein en de Europaboulevard, net als verschillende kleine groepjes andere mensen die eveneens te laat waren gekomen voor de lawaaidemonstratie en/of op zoek waren naar een tweede aangekondigde demonstratie.
Zie voor de oproep:  http://www.indymedia.nl/nl/2008/11/56059.shtml
en voor het verslag:  http://www.indymedia.nl/nl/2008/12/56392.shtml

Ik overwoog een tijdje of ik ook naar deze tweede demonstratie op zoek wilde gaan om te bepalen of ik er aan wilde deelnemen, maar besloot toch al gauw om er van af te zien, aangezien ik vreesde dat deze demonstratie uit zou kunnen draaien op een m.i. zinloze confrontatie met de politie.

Al op de terugweg naar huis was ik er getuige van dat de politie twee mensen die nog op weg waren naar de lawaaidemonstratie aanhield en hen om hun identificatiebewijzen vroeg. En seconde stond ik stil, twijfelend of ik wilde kijken wat er zou gebeuren, of dat ik door zou lopen, wat me veiliger leek. Ik had echter te lang stil gestaan en ook ik werd nu aangehouden en naar mijn identificatiebewijs gevraagd. Drie andere mensen die iets verderop liepen overkwam hetzelfde. Op onze vragen waarom wij ons moesten identificeren werd gezegd dat er een gewelddadige demonstratie was aangekondigd, maar op onze vragen of wij ergens van werden verdacht kwam geen antwoord. Wij moesten ons identificeren, en toen wij dat weigerden te doen werden we gearresteerd.

Na enige tijd werden we in een arrestantenbusje geladen en naar het cellencomplex Zuidoost gebracht. Daar kregen we te horen dat we waren gearresteerd op verdenking van deelname aan een "illegale demonstratie".

En van de zes had een OV-chipcard oid. bij zich en is later op de avond vrijgelaten. De rest kon het nachtverblijf uitgebreid inspecteren. Onze bevindingen: De temperatuur in de cellen is weliswaar enigzins te regelen, maar toch bleef het te heet, het licht in de cellen is weliswaar enigzins te regelen, maar toch bleef het te licht, en vooral liepen de bewakers elk kwartier of halfuur luid pratend door de gangen, waardoor het vrijwel onmogelijk was om te slapen. Ook kregen diegenen van wie de schoenen ingenomen waren de volgende dag slechts dunne plastic slofjes bij het luchten, waardoor het te koud was om in de luchtkooi te staan.
In de cellen waren klokjes, wat wel prettig was, en televisies, waarop echter alleen Discovery-channel te zien was en een aantal tekstkanalen in vreemde talen. Voor zover we dit konden ontcijferen stond hier zoiets als "hoe beter je meewerkt aan het vaststellen van je identiteit, des te sneller wordt je weer vrijgelaten". Er van uitgaande dat deze informatie bedoeld is voor mensen zonder verblijfsvergunning kan dit als regelrechte misleiding beschouwd worden. Het eten was matig. Voor veganisten waren er alleen appels. Overigens hadden we tijdens ons verblijf geen contact met elkaar of met andere gevangenen.

Van ons allen werden foto's en vingerafdrukken genomen. Ik weigerde hieraan mee te werken maar werd hier op bevel van de Officier van Justitie "met gepast geweld" toe gedwongen. Omdat ik flink tegenstribbelde lukte het niet, werden de agenten steeds gefrustreerder en begon het toegepaste geweld gaandeweg minder "gepast" te worden. Ik werd meerdere keren in mijn zij onder mijn ribben geknepen en gestompt, weliswaar nog niet erg hard, maar wel gaandeweg harder, terwijl mij toch uitdrukkelijk was beloofd dat "gepast geweld" betekende dat ik niet zou worden geslagen zolang ik zelf niet zou gaan slaan. Uiteindelijk begonnen de agenten onderling te overleggen of ze een arts zouden laten komen om mij "plat te spuiten". Vanwege deze bedreiging heb ik mijn verzet opgegeven.

Vrijdag rond 17:00 uur werden we alle vijf vrijgelaten zonder enige aanklacht mee te krijgen. Volgens mij was onze arrestatie volledig onwettig, maar of we dit nog aan een rechter kunnen voorleggen zonder een aanklacht weet ik niet.

Wat mij overkomen is hoort m.i. meer bij een politiestaat dan bij een democratie. Eerst is het mij onmogelijk gemaakt om mijn mening te uiten door me aan te sluiten bij de demonstratie van mijn keuze, hierna ben ik samen met vijf andere willekeurige voorbijgangers van mijn vrijheid beroofd omdat we weigerden om ons zonder enige verdenking tegen ons te identificeren. Vervolgens is niet alleen mijn privacy, maar ook mijn lichamelijke integriteit geschonden door het tegen mijn wil en onder bedreiging met grof geweld (platspuiten) afnemen van foto's en vingerafdrukken. Tenslotte lijkt het er op dat er weinig mogelijkheden zijn om de politie althans achteraf door de rechter te laten corrigeren.

De aanleiding voor dit politieoptreden was kennelijk de oproep voor de tweede demonstratie, waarin aangekondigd was om de Miljonair fair te "bestormen". Toch rechtvaardigt deze oproep m.i. niet het verbieden van deze demonstratie, en al helemaal niet het tegenhouden, registreren en arresteren van deelnemers aan de lawaaidemonstratie en/of willekeurige voorbijgangers.
Website: http://www.stelling.nl/kleintje/actueel/FTJK1228994744.html
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
klacht indienen! 
. - 14.12.2008 10:35

Goed duidelijk verslag.

Het oppakken van mensen, en zonder dagvaarding/boete de deur wijzen is helaas geen incident meer in kapitalistisch Nederland.
Laten we beseffen dat kapitalisme en democratie niet samengaan!
Dit soort onwettig en schandalig optreden door de overheid moet met efficinte middelen bestreden worden.
Als er geen aanklacht komt van de overheid des te meer reden om zelf een klacht in te dienen bij de overheid/politie en een afschrift aan evt. politieke partijen en de nationale Ombudsman te sturen. (de Ombudsman gaat in actie op het moment dat de klacht door de klachtencommissie van de politie is afgehandeld en je niet tevreden bent, of kan ingrijpen als de klachtafhandeling te lang op zich laat wachten).
De Nationale Ombudsman heeft al veel kunnen betekenen wat betreft de vrijheid van meningsuiting.
De politie/overheid zal proberen je te verleiden om op gesprek te komen.
Over het algemeen is onze ervaring dat deze gesprekken bedoeld zijn om de klacht af te wenden en uit de archieven te houden.
Als je een duidelijk onderbouwde schriftelijke klacht hebt ingediend is zon gesprek ook niet nodig en alleen voor de overheid van belang om onwettig optreden te verhullen/onder het kleed te vegen.

Heel veel succes.
Laten we ons niet laten kisten!

Politie staat 
GEEN-IDee - 14.12.2008 13:02

De stichting Meldpunt Misbruik Identificatie zoekt mensen die willen procederen tot aan het europees gerechtshof.
Neem contact met ons op via onze website  http://www.id-nee.nl

Website: http://www.id-nee.nl
 
stelletje blauwe ideoten 
Rood ledje - 14.12.2008 15:33

Het gebruiken van chemische en biologische middelen om mensen weerloos te maken is niet alleen een mensenrechten-schending maar ook een van de allerzwaarste oorlogsmisdrijven.
Maak hier zeker melding van als je er mee te maken hebt gehad want is
absoluut onaanvaardbaar.
Of hiermee dreigen hier ook onder valt weet ik niet maar misschien weet iemand anders dit wel ik zou wat gaan rondvragen.
Hoezo illegale demo's? Demonstraties kunnen toch alleen opgeheven worden als
de burgermmester er toestemming voor heeft verleend of niet?
Als het goed is kan de politie niet zomaar een demo stoppen omdat ze het niet aanstaat.
Demonstratierecht is er voor iedereen of je het er nou eens mee bent of niet.
De politiestaat moet dan ook tot het bot afgebroken worden omdat het een
regelrechte bedreiging is voor de vrede,veiligheid en de democratie.
Deze dingen zijn blijkbaar nodig om de rijke toplaag die de crisis hebben veroorzaakt en met de centen er van doorgaan in de watten te leggen en geen
strobreed in de weg te zitten.
Dit hebben we te danken aan 30 jaar neoliberaal oftewel kapitalistisch
beleid.
De investeringen in duurzame energie en in een duurzame samenleving
zijn gedaald terwijl de investeringen in de politiestaat met alle bijbehorende middelen om +/- 3% van de criminaliteit te stoppen
explosief zijn gestegen en meer kost dan de hele Hollywood.Bollywood-filmindustrie bij elkaar kost al die jaren dat ze bestaan.
Dus met andere woorden: Om ca 3% criminalitietsdaling te bereiken mag de gehele samenleving zwaar betalen en in de problemen komen.
Die 3% zijn een schatting.
Engeland is het verst van europa wat camera's en controlezucht betreft
en daar komen ze op hooguit 3% daling uit misschien is het nu iets hoger
maar veel maakt het niet uit.

Of een politiestaat nou voortkomt uit:

het communisme,kapitalisme,nazisme dat maakt niets uit want het is
extreem gevaarlijk in iedere samenleving en we moeten het daarom NOOIT
willen.
Gezocht mensen die gearresteerd zijn 
AT5 - 15.12.2008 11:54

Voor het AT5 Nieuws zijn wij op zoek naar mensen die gearresteerd zijn bij de Miljonair Fair. Graag even bellen met 020-5551124.

E-Mail: info@at5.nl
Website: http://www.at5.nl
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.