Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
De Morgen 
anarchist - 06.01.2009 23:32

Het 'extreem-rechtse' dagblad de Morgen over de incidenten:
 http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/595123/2009/01/06/Geweld-tegen-joden-Europa-neemt-toe.dhtml
Jodendom en Israel niet een 
Autonoom - 07.01.2009 01:32

Ondanks dat dit viel te verwachten, vind ik toch een zaak fascinerend
waarom religieuze doelen en geen politieke. Voor veel religieuzen is het beloofde land namelijk iets spiritueels, een verlangen en niet gelijk aan het bewonen of bezitten van het Bijbelse land. Maar zoals ook de Moslims wereldwijd haast gedwongen werden om iedere vorm van geweld van een andere Moslim te veroordelen, mag deze hand in eigen boezem wellicht ook van de Joodse gemeenschap worden verwacht. Tenslotte erf je volgens de meest strikte school je Joods zijn van je moeder en kan niemand toetreden tot het Jodendom, kortom de Joodse overheid van Israel en haar ideologie kan ook Joods worden genoemd. Daarbij moeten we wel Israel en het Jodendom gescheiden houden en daarom is het ook bizar dat er zoveel meldingen zijn van aanvallen op Joodse religieuzen, maar weinig berichting over aanvallen op Israelische (materieelen) elementen. Zijn dit dan gewoon puberale ideologen geschoeid op anti-semitisme? En in dat geval 'get a life'.

Ik hoop dat de Israelische regering iedere Jood die gaat lijden omwille van wat zij de Palestijnen aandoen een brief schrijft voor vergifnis. Fijn het grote Zion hercreeren ten koste van de gemeenschap in ballingschap.
antisemieten 
evira - 06.01.2009 23:24

Klaarblijkelijk hebben antisemieten Indymedia ook ontdekt, gezien de laatste drie anonieme aanvullingen (lafaards). Jullie laten je wel kennen zeg. En later zeker 'we hebben het niet geweten' zeggen? Ook geweld tegen joden dient belicht te worden, stelletje stalinisten. Ga naast demonsteren voor de Palestijnen wacht lopen bij de synagoge bij jou in de buurt, doe je wat nuttigs.
Hamas roept op tot aanslagen 
el - 06.01.2009 20:35

Hamasleider Mahmud Sahar waarschuwde gisteren op Palestijnse tv er voor dat overal ter wereld aanslagen op Israëlische burgers en instellingen kunnen worden gepleegd.
Fact checking! 
nn - 07.01.2009 10:24

@NN
Misschien heb je nooit lezen geleerd want er staat toch echt nergens dat de Borgerhout een Joodse wijk is.
Belachelijk tendentieus artikel 
x - 06.01.2009 23:14

Wat een bagger: demonstranten tegen israel's moordpartij in Gaza worden in de hoek van brandbommengooiers op joodse gezinnetjes gezet. Bravo Ravage!
mooi 
nn - 06.01.2009 21:45

ravage doet ook al mee aan het criminaliseren vd AEL


Brandstichting in Brusselse gemeente Vorst 
N.N. - 06.01.2009 23:28

Maandagavond 5 januari hebben onbekenden geprobeerd brand te stichten in de synagoge van de Brusselse gemeente Vorst.
Het incident in de Vroegegroentenstraat deed zich voor omstreeks 20.30 uur. De brand bij de toegangsdeur werd snel opgemerkt en geblust. De schade bleef beperkt tot de zwartgeblakerde toegangsdeur.
Onderzoek heeft vastgesteld dat het vuur was aangestoken. Aanvankelijk werd aan een molotovcocktail gedacht, maar vermoedelijk gaat het om een hoeveelheid benzine dat op een hoop papier in brand is gestoken.

Protesten tegen het drama in Gaza zouden ver weg moeten blijven van dit soort antisemitisme. Want de gebruikers van 'n willekeurige synagoge in België kun je toch niet verantwoordelijk stellen voor de Israëlische regeringspolitiek?!
Of zijn onder de huidige omstandigheden daden tegen Joden en hun bezittingen waar ook ter wereld gelegitimeerd...


kies de kant van de onderdrukten 
een socialist - 06.01.2009 21:59

Blij dat het [fortuynistische] blad ravage weer eens de kant van de onderdrukten kiest. Het getuigt van diep inzicht om niet enkele anti-semitische uitingen op te blazen tot een algemeen verschijnsel.

extreem rechtse idioten, ga weg van indymedia!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.