Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
beter kijken 
pieter v - 11.01.2009 18:22

@ linkerd.
Dan moet je beter kijken, het staat wel degelijk op de agenda!
coup? 
linkerd - 11.01.2009 17:20

Het lijkt erop dat de Internationale Socialisten dit 'platform' ook al hebben gecoupt, want op de site van het Palestina Komitee wordt niet opgeroepen voor deze actie, enkel op die van de IS.

zie:
 http://www.palestina-komitee.nl/
 http://is-nieuws.blogspot.com/

Klopt bovenstaand bericht? 
activist - 11.01.2009 12:55

Klopt bovenstaand bericht over de afgelasting wel? Via andere kanalen is daar niets over verspreid. Is dit een grap of echt?
Israel lobby? 
Janssen - 11.01.2009 18:23

Platform Stop de Aanval op Gaza (gedomineerd door de I.S.?) zou natuurlijk het liefst willen dat posts die zij afdoen met 'de Israel-lobby' van Indymedia geweerd zouden worden.

Dus geen berichten meer over antisemitische spreekkoren ("Hamas, Hamas!, Joden aan het gas!") tijdens demonstraties in Amsterdam en Utrecht.

Dus geen berichten meer over recente brandstichtingen en andere antisemitische uitingen in andere delen van Europa.

Dus geen vraagtekens meer over de wonderlijke verbinding tussen delen van 'radicaal links' (I.S., NCPN, CJB) met ultra-nationalistische/religieuze groepen zoals Hamas. Een bewind dat in Gaza er niet voor terugdeinst tegenstanders op te hangen.

Dus geen berichten meer over de door Hamas gepleegde aanslagen in Israël.

Dus geen berichten meer over de vele duizenden raketten die vanuit Gaza op Israël zijn afgevuurd (waaronder 600 tijdens het 'bestand').

Moet dit voortaan verzwegen worden om de tegenstelling 'good guys - bad guys' in dit conflict zo zwart-wit mogelijk te maken?
Is dat de beste manier om nu solidair te zijn met de Palestijnse bevolking in Gaza?
Inderdaad 
Janssen - 11.01.2009 23:04

De truc is om alle nuances in dit afgrijselijke conflict in 'n verdacht licht te plaatsen. Alleen zo bereik je een gesloten front. Nuances maken de situatie veel te ingewikkeld. Dat moet voorkomen worden.
1. De door platform Stop de aanval op Gaza georganiseerde demonstraties zijn inderdaad heel breed: portretten van Khomeini, Nasrallah en veel, heel veel borden van de I.S. + de juiste (I.S.) spreker op het juiste moment op het podium.
2. De oorlog tegen Gaza moet stoppen.
Maar de raketten op Israël niet? Moeten dat nog 'n tijdje doorgaan omdat Israël buitenproportioneel reageert en meer van dat soort redenen?
3. Gelukkig worden anti-semitische leuzen nog door kleine groepjes gescandeerd. Nog wel.
Uitingen van anti-semitisme onder het vloerkleed vegen - om geen barstjes te krijgen binnen en buiten de brede coalitie van platform Stop de aanval op Gaza - is een bewuste strategie.
. - 11.01.2009 19:36

"Platform Stop de Aanval op Gaza (gedomineerd door de I.S.?) zou natuurlijk het liefst willen dat posts die zij afdoen met 'de Israel-lobby' van Indymedia geweerd zouden worden."

Zoals de bijdrage van jou, karateristiek in dat het vrijwel geheel bestaat uit sprookjes, verzinsels, verdachtmakingen zonder bewijs en drogredeneringen.

"Dus geen berichten meer over antisemitische spreekkoren ("Hamas, Hamas!, Joden aan het gas!") tijdens demonstraties in Amsterdam en Utrecht."

Graag geen berichten meer die een spreekkoor dat haar origine kent bij de voetbalsupporters van FC Utrecht gebruikt om demonstraties te delegitimeren van mensen die het wel misdadig vinden dat Israel de Palestijnse aan het terroriseren is.

"Dus geen berichten meer over recente brandstichtingen en andere antisemitische uitingen in andere delen van Europa."

Geen berichten meer over banden tussen vermeende brandstichtingen (enig idee hoeveel vermeende antisemitische acties uiteindelijk hoaxes bleken te zijn, vraag bijvoorbeeld maar aan meneer Croiset) en demonstraties tegen het geweld van Israel, zonder enig greintje aan bewijs of betekenis.

"Dus geen vraagtekens meer over de wonderlijke verbinding tussen delen van 'radicaal links' (I.S., NCPN, CJB) met ultra-nationalistische/religieuze groepen zoals Hamas. Een bewind dat in Gaza er niet voor terugdeinst tegenstanders op te hangen."

Geen berichten meer die Hamas een ultra-nationalistische beweging in plaats van een breed ondersteunde bevrijdingsbeweging van een bevolking die al een eeuw lang geterroriseerd wordt door een beweging die wel ultra-nationalistisch is (het zionisme).

"Dus geen berichten meer over de door Hamas gepleegde aanslagen in Israël."

Geen berichten meer die aanvallen van Hamas context-loos plaatst, zonder aan te geven dat het om een reactie gaat tegen Israelische acties die vele malen meer burgerslachtoffers maken. Geen berichten meer die Palestijns verzet in het algemeen plaatst buiten de context van een honderd-jarig project om Palestine ethnisch te zuiveren ten gunste van een groep Europese blanken.

"Dus geen berichten meer over de vele duizenden raketten die vanuit Gaza op Israël zijn afgevuurd (waaronder 600 tijdens het 'bestand')."

Geen berichten meer die de gekunstelde projectielen die vanuit Gaza afgevuurde raketten noemen, geen berichten meer die deze acties buiten hun context plaatsen: reacties op Israelisch geweld waar wel state-of-the art militaire technologie bij te pas komt, en die vele malen meer slachtoffers opleveren (een handjevol mensen zijn omgekomen door de palestijnse projectielen, alleen de eerste dag vielen er al vele malen meer doden door Israelische bommen).

"Moet dit voortaan verzwegen worden om de tegenstelling 'good guys - bad guys' in dit conflict zo zwart-wit mogelijk te maken?"

Nee, de pogingen van mensen zoals jij om de feiten te verdraaien teneinde Israel buiten schot te laten en het moorden / ethnisch zuiveren / bezetten kritiekloos door te laten gaan.

"Is dat de beste manier om nu solidair te zijn met de Palestijnse bevolking in Gaza?"

Is het daadwerkelijk jouw bedoeling om het vermoorden, terroriseren van mensen ten einde ze weg te jagen van het land waar hun families reeds generaties lang wonen goed te praten? Wat voor een mensch ben jij?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.