Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
links? 
antifa - 19.01.2009 18:06




altijd gedacht dat antisemitismus en vrouwenonderdrukking rechts zijn.
mooi gezegt .- 
. - 20.01.2009 12:22

Het zijn voornamelijk mensen uit de blanke middenklasse die zich drukker maken om het moslim zijn van Hamas dan om de honderden vermoorde babies.
@rietje: IS en fundamentalisme 
nn - 19.01.2009 18:07

Rietje wil graag een eigen punt maken en creeert daarom om een stroman.
Deze beschrijving doet totaal geen recht aan de strategie van de IS, maar ook anderen binnen links (niet in de laatste plaats anarchisten zoals Noam Chomsky).
De IS ziet Hamas en andere islamisten niet als 'progressief' omdat ze tegen Israel en het imperialisme zijn of als 'fascistisch' omdat ze conservatieve ideeen hebben. Het punt is juist dat deze bewegingen een door en door tegengesteld karakter hebben en dat links haar strategie daarop moet aanpassen, moet begrijpen wat de wortels van islamisten zijn en hoe ze passen binnen het gehele politieke landschap waarin niet de islamisten maar de heersende klasse de dienst uitmaakt.
Juist door deze analyse is de IS in staat geweest een bijdrage te leveren aan het opbouwen van breed verzet tegen de oorlogen tegen Irak, Afghanistan en Palesina, en ook een brug te slaan naar moslims die elke dag onder vuur liggen van rechts (en zoals blijkt ook een deel van links) en steeds verder gemarginaliseerd worden. Pas als je met anderen samenwerkt kan je zinnige discussies hebben over waar je van elkaar van mening verschilt, en dat doet de IS bij elke actie en demonstratie rond Palestina. Maar tja... daar is Rietje vast niet bij om het van dichtbij mee te maken. De beste stuurlui staan nog steeds aan wal...

Je kan het hiermee niet eens zijn, maar deze opvatting is veel genuanceerder en in de praktijk effectiever dan Rietje voorstelt.

Oordeel zelf:
 http://www.internationalesocialisten.org/site_oud/WWW/debat_islam.html#bijdrage1

Zie ook de ervaring van de zusterorganisatie van de IS in Egypte (Revolutionary Socialists):
 http://www.merip.org/mer/mer242/hamalawy.html

Voor een uitgebreide analyse zie:
 http://pubs.socialistreviewindex.org.uk/isj64/harman.htm
huh? 
echte socialist - 19.01.2009 17:37

Sinds wanneer rekent ravage zichzelf tot 'links' ?
Ik altijd maar denken dat het steunen van imperialisme en racisme rechtse dingen waren....vreemd!
Zionisme 
anti-zionist - 19.01.2009 18:16

De Fabel staat bekend om zijn zionistische ideologie.
Zionisme is net zo verwerpelijk als fundamentalisme.
Erg makkelijk om moslimfundamentalisme te bekritiseren en tegelijkertijd geen kritiek te leveren op zionisme.
Zionisme hoort in het zelfde rijtje als fascisme en racisme.
Als je dat nu nog niet inziet ben je ziende blind.
historisch besef 
iemand die wat langer meeloopt - 19.01.2009 18:14

Best leuk hoor, dat Ravage de laatste tijd tekeer gaat tegen Hamas en dergelijke. Hadden we nooit eerder gemerkt.
Maar ga nu niet beweren dat links pas sinds 2008 (??) de kritiek tegen religieus fanatisme heeft ontdekt, want dat slaat natuurlijk nergens op. Tenzij je onder 'activistisch links' enkel de anti-impi's van de IS verstaat, natuurlijk.
Hamas charter 
A.N. - 20.01.2009 19:45

Er staat in het Hamas charter artikel 22 nergens 'de joden', maar 'the enemies'. Hun vijanden zijn mijn vijanden indeze.

Een anarchist.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.