Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
groenlinks niet blij met arrestatie krakers 
krnn - 04.02.2009 22:58

BREDA – GroenLinks laat in een brief aan het college weten niet blij te zijn met de uitzetting woensdagochtend van de krakers aan de Tuinzigtlaan 22. Raadslid Selçuk Akinci vindt dat er in Breda ‘mateloos overdreven’ wordt gereageerd op krakers.

GroenLinks vindt het naar aanleiding van de berichtgeving over de kraakactie twijfelachtig of de politie rechtmatig heeft gehandeld. ‘Het is twijfelachtig in hoeverre het politieoptreden verhoudt tot de rechten van burgers die langdurig onbewoonde panden willen gebruiken’, stelt Akinci in de brief.

In de brief vraagt hij om opheldering of er al dinsdagavond agenten bij het bewuste pand zijn geweest en waarom zij dan niet eerder hebben ingegrepen.

Verder wil hij van het college ook weten of het waar is dat de eigenaar een knokploeg heeft ingezet om de krakers uit het leegstaande pand te krijgen. Ook vindt hij dat de gemeente blijkbaar uit is op scherpe verhoudingen met de Bredase krakersscene.

Volgens GroenLinks is de veiligheid in de stad het best te waarborgen door naast handhaving, vooral ontspannen verhoudingen na te streven.
NN - 04.02.2009 18:35

Een dergelijke houding van de smeris lokt gewoon hardere acties uit...
Opdracht van systeem 
Nieuwe generatie krakers - 06.02.2009 10:16

Dat de krakers zijn opgepakt ligt allemaal in het verlengde van de initiatiefwet van de fasjo's in de Kamer. Ze moeten natuurlijk wel de propagandamachine draaiende houden.
Als ineens alle krakers positief in de massamedia verschijnen schiet hun verbod niets op, en werkt het verbod alleen maar tegen.

Als een kapitalistische huisjesmelker een knokploeg stuurt moet je eerst in elkaar gebeukt en gearresteerd worden voordat je überhaupt jouw kant van het verhaal kan belichten (na minimaal 3 dagen). Eerst zitten en als de onrust weg is wordt er gekeken of de ''verdachte'' (lees: 9 vd 10 keer slachtoffers van geweldsdelicten) niet via een of andere adder onder het gras nog langer kunnen worden vastgehouden.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.