Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
grrr 
A - 06.02.2009 10:03

Ik ben het ook zat, telkens dat geschreeuw aan de zijlijn van Sander. En welke leugens van de bargroep heb je het in godsnaam over? Was je er bij soms? Nee! Je hebt het van horen zeggen en je gelooft liever een verhaal waarin de bargroep als een soort demonische knokploeg op iemand heeft staan inhakken terwijl die al halfdood op de grond ligt. Terwijl alle getuigen anders zeggen.
Vrankrijk is nu dicht, mede dankzij dit soort geschreeuw. Nou Joepie! Ik heb godverdomme geen zin in nog wat dronkenmans geschreeuw in mijn mailbox en op Indymedia met een trap na. Ga zelf eens wat doen!
Hou toch op 
. - 06.02.2009 01:45

Zeg Sandra,

Niemand verplicht je er heen te gaan. Als je zo'n hekel hebt aan Vrankrijk, dan kom je er toch lekker niet?

Ik ben blij dat niet iedereen in de links-radicale scene zo ongelooflijk kortzichtig, hypocriet of zo vol zelfvoldoening is als de mensen die nu lopen te blèren dat het zo geweldig is dat de Vrankrijk dicht gaat, vanwege één of andere eikel die te veel gezopen heeft en zijn grenzen niet meer kent (welke randdebiel gaat in wie dan ook zijn naam mensen bedreigen met de dood als ze iemand proberen te helpen?).

Hebben deze mensen wel eens nagedacht over de rol die dergelijke plaatsen hebben vervuld in het verleden en heden voor jonge mensen die wilde opstaan tegen de staat en de repressie van het kapitaal? Beseffen deze mensen wel dat dit soort plaatsen de opstap was voor veel jonge socialisten, communisten en anarchisten omdat ze daar gelijkgestemden tegen kwamen?
Vast niet. Oh ja, wat zijn we blij dat die Vrankrijk dicht is. Waren jullie ook blij toen we konden schuilen tijdens de Eurotop? Waren we ook zo blij, al die keren dat we konden schuilen voor politie of voor wie dan ook?

Laat alsjeblieft deze mensen blij zijn dat de Vrankrijk dicht is alsjeblieft never nooit meer een voet in het pand zetten. Dat verbetert de sfeer in ieder geval, zoals we woensdag hebben mogen ervaren.


twee kanten 
nn - 06.02.2009 12:13

soms daar is nood voor geweld, ik zeg niet altijd. de meeste van de tijd het moet niet en it is onnodig.
It is beter voor iedereen te weten dat je moet sandra negeren, 'sandra' heeft een vendetta tegen de vrankrijk dus kan niet iets onbevooroordeeld schrijven.
wat precies gebeurt was op die avond, weet ik niet maar ik geloof dat it was niet alleen mensen van de vrankrijk dat schuldig waren-als iemand geslagen is dan misschien ze hebben iets heftig gedaan?
wie geschoren wordt 
sandra - 06.02.2009 00:26

moet stilzitten! Een spreekwoord dat de mensen van Vrankrijk helaas veel te weinig zegt... Hoe moeten we nu geloven dat er werkelijk een breuk is met de oude bargroep als we het bovenstaande nog eens zorgvuldig lezen? Dit is toch ongelofelijk DOM DOM DOM? Het enige wat jullie met deze verklaring doen is juist deze nieuwe groep mensen in de wielen rijden en te belasten met het recente verleden. Jullie kondigen je eigen terugkeer al aan, nadat je eerst je eigen definitieve verdwijnen hebt afgekondigd. Jullie stellen zelfs al een programma op waaraan die toekomstige groep moet voldoen.
Jullie reputatie ligt te grabbel, die idealen zijn in jullie handen tot onverkoopbare winkeldochters geworden, de plek is hopeloos besmet, smoezelig, smerig, goor. Ondanks de voor iedereen zichtbare totale afgang denken jullie nog steeds een linksradikale politieke draai aan dit verhaal te kunnen geven. Jullie blijven je wentelen in een belachelijke slachtofferrol, jullie denken zelfs het recht te hebben om verbitterd te zijn. Het getuigt van een zieligheid, een stompzinnige stumperigheid dat men moeite moet doen om nog enig medelijden op te brengen.
Jullie kennen inmiddels ook al moeilijke woorden als 'disproportioneel'. Was dat niet het juiste woord voor het optreden van de deurploeg?
Kom op, schrijf nog eens een leuke verklaring met nog wat extra leugentjes, pas de werkelijkheid aan. Zo principieel, zo anarchistisch, zo basisdemocratisch... Maar we komen natuurlijk pas in beweging als Cohen gaat dreigen.
Er is geen masker, geen vermomming, geen make-up, geen bivakmuts meer die jullie lelijkheid en jullie leugens kan verbergen.
Hopelijk tot nooit weer!
Geweld is NOOIT goed 
edo@squat.net - 06.02.2009 11:02

@grr en @ Hou toch op
Sandra gaat verin haar reactie, dat vind ik ook. Maar wat me weer stoort aan jullie reacties (en de schandelijke verklaring van Vrankrijk hierboven) is het vergoeilijken en bagatelliseren van fysiek geweld tegen personen. Dat is NOOIT goed. Er is verdomme iemand bijna het licht uit zijn ogen geslagen. Invalide! Wat een schande is dat zowel Vrankrijk als jullie dit afdoen als een "betreurenwaardig incident". Kan gebeuren. Foutje.

Hou op! Als de smeris dit bij één van ons had gedaan, waren we gemobiliseerd. Hadden we op ons achterste benen gestaan. En terecht! En nu "valt het wel mee" "moet kunnen" om iemand met een steigerpijp zijn hersens in te slaan? Ons fascistische vriendjes van de bargroep hadden meteen eruit geflikkerd moeten worden. Veroordelen, de dag erna. En niet 5 maanden wachten met een slappe verklaring. En nu nota bene zeggen dat het wel meeviel. Het was een incident. Jee wat ben ik kwaad. Kraken gaat door. Maar jullie verzieken de boel. Alles waar wij voor vechten maakt deze arrogante gewelddadige groep kapot.

Bedankt, stelletje klootzakken
Nood voor geweld? 
Edo - 06.02.2009 12:22

@nn: "nood voor geweld"? Dus eigenlijk zeg je dat het soms geoorloofd kan zijn om iemand invalide te slaan? Jezus. Ik geloof niet wat ik hier allemaal lees. Straks krijgt de bargroep nog een lintje omdat ze iemand bijna dood hebben geslagen.

E-Mail: edo@squat.net
Mag een andere kroeg daar nu wel? 
eneR - 05.02.2009 16:27

Is het mogelijk om Vrankrijk weliswaar definitief te sluiten maar op dezelfde plek door andere mensen een ander soort horeca te beginnen? Dus niet alleen de bargroep te vervangen maar ook de naam Vrankrijk te laten vallen?

het moet toch mogelijk zijn om echt met een schone lei te beginnen. Want ja, een goeie horeca in zelfbeheer blijft toch erg gewenst op die locatie!
Aso 
jakko - 06.02.2009 12:28

Ik weet niet wie jullie allemaal zijn, maar het lijkt erop dat een stel nazi's het leuk vinden om hier de boel op te jutten, tenminste ik zou nooit over de scene zeggen dat het links of radicaal is... In ieder geval wil ik zeggen dat ik die reactie aso vind, je kan niet zeggen dat een dronken gast maar in elkaar geslagen moet worden/ dat het zijn eigen schuld, dikke bult is. Vrankrijk heeft ontzettend grove, grote fouten gemaakt toen op de avond en daarna, en ja daar zullen ze op een of andere manier toch voor boeten...Als de mensen die yoghurt invalide hebben geslagen niet uit zichzelf naar voren stappen en zelfs zeggen dat het zijn eigen schuld was, hoor je gewoon totaal niet thuis in een atonoom en solidair bolwerk... Eigenlijk zijn die mensen fucking egoïstisch, tegenover yoghurt, de beweging en zelfs de buitenwereld. Als hen maar niets overkomt is het goed, laat het maar overwaaien, dankzij hen is de vrankrijk straks dicht en dankzij hen is er mot in de beweging. Openheid in zulk soort shit is zeer belangrijk en dat is er nooit geweest en zal er ook nooit komen. Het blijkt belangrijker om deze aso's te beschermen dan een 26jarige nachtmerrie van smeris en staat in stand te houden... Er zijn talloze verhalen de wereld ingegegaan en geen van deze geloof ik, niet van de pers niet van yoghurt en niet van de vrankrijk. Mij gaat het erom wat je je mede-krakers wel/NIET aandoet, ook al is diegene irritant dronken, maakt niets uit, je slaat diegene niet invalide...
Ik had graag gezien dat deze gasten verantwoording kenden, zelfbewust zouden zijn en inzien dat ze het hadden moeten oplossen van plaats doen alsof je neus bloedt..bekennen dat je deze beweging niet waard bent en dat je spijt hebt van wat je gedaan hebt, weggaat en yoghurt uit de shit helpt...

Ach ja, in het zuiden zijn we zelfstandig 
Bierpunks Breda - 09.02.2009 07:58

Nou ja, ik kom al jaren niet meer in Amsterdam en kraakkroeg Vrankrijk. Het zuiden des landes is al sinds de jaren 90 sterk genoeg geworden om zelf een sterke en goede kraakscene te hebben, dus heb ik (en vele anderen) de amsterdamse kraakscene al lang niet meer nodig. Dat is een goed ding vind ik zelf, want sterke cellen (kraakscenes, dus niet politiecellen, uhum) verspreid over het land komen alleen maar ten goede aan de algemene mobilisatiekracht van landelijk kraken. Dat niet alleen, maar het voorkomt ook, dat als 1 belangrijk kraakcentrum valt, dat de rest ook valt als doninostenen.

Nou ja, zonde dat Vrankrijk dicht is. MAar ja, de wereld vergaat niet. We hebben nog steeds Nijmegen, Maastricht, BReda, Gent, Aaken, London en natuurlijk de grote kraakpanden in New-York.

Dus, who cares...

In ieder geval, geen gezeik en iedereen rijk. En wij, de limburgers, en brabanders, wij drinken nog steeds ons goedkope biertje van de Aldi en wij maken ons niet zo druk om dingetjes uit de randstad.

Groetjes van Limburg
Goed nieuws 
NN - 05.02.2009 23:08

Kijk dit zal misschien wel een goede invloed hebben op al die passieve kroegtijgers.
Een nieuwe kroeg in zelfbeheer op die lokatie? aub nooit meer! Waarom is een kroeg nodig binnen een ontmoetingsruimte? Alchohol is niet voor niets de enige goedgekeurde harddrug.
Def - 05.02.2009 17:44

In een plek van een normale kroeg die gesloten word kan ook een nieuwe kroeg beginnen normaal duzzz.
ontspoorde discussie 
omar - 06.02.2009 02:10

noch ik noch sandra zijn blij dat de vrankrijk dicht gaat, ik persoonlijk heb me altijd goed gevoeld in de vrankrijk ,goed genoeg om er energie in te stoppen. de discussie over de vrankrijk en het gebeurde onnodige geweld is in mijn mening totaal ontspoord, anoniem gelul, stekerij en publiek opgezegde vriendschappen. waarover? principes? loop naar de pomp!
alsof deze "scene" niet maakbaar zou zijn als veilig ten opzichte van mekaar. Om dan onze energie te kunnen richten op ,ja; de sociaal anarchistische revolutie!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.