english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Geslaagde actiedag voor de dieren in laboratoria
Anti Dierproeven Coalitie - 27.02.2009 23:00

ACTIEDAG VOOR DE DIEREN
4 plaatsen, één doel: stop dierproeven!

Om 8 uur s'morgens stonden zo'n 25 activisten van de Anti Dierproeven Coalitie aan de poort van Roberto Hartelust. Dat deze man veel te verbergen heeft is duidelijk. Waar andere bedrijven op het industrie terrein reclame maken 'voor antiek en sportartikelen' staat er geen enkel bord bij de loods van Hartelust. Hartelust en zoon, import en export van apen, zou dan ook weinig sympathie wekken bij passanten. Deze handel is gebaat bij stilte, anonimiteit en rust.


Protest bij TNO in Delft
Protest bij TNO in Delft

Protest bij het Consulaat van Nepal
Protest bij het Consulaat van Nepal

De apen 'verkopen zichzelf wel' aan één van de vele zieke dierproefcentra in Europa, dankzij de constante vraag naar apenlichamen. Maar hier is buiten de Anti Dierproeven Coalitie gerekend! De lawaaiprotesten zijn niet aan dovemansoren gericht, en met het drukken van vele duizenden folders dankzij een gulle donateur, kunnen we vele inwoners van Tilburg informeren over de zieke praktijken. Ook de Gemeente Tilburg kan niet meer om de feiten heen, na de ontvangst van vele protest emails van bezorgde dierenvrienden. Kortom, ADC is 'on the move' en we zullen met slimme vreedzame acties de positie van Hartelust verder onder druk zetten.

Om 12 uur stonden we in het centrum van Amsterdam aan de Keizersgracht. Een uur lang protesteerden we bij het Consulaat van Nepal. Nu de export van apen aan banden ligt, dankzij onder andere de activiteiten van ADC, gaan we voor de hoofdprijs: vrijheid en rechten voor de gevangen apen. Helaas was de Gemeente Amsterdam niet overtuigd van onze goede bedoelingen en reageerde nogal krampachtig op een perfect legitiem protest. Het was ons zelfs verboden om folders uit te delen!
Zelfs meegekomen journalisten van de Belgische krant de Standaard reageerden geschrokken. Nu zijn we van vele markten thuis en maakten we het beste van de situatie. Luidkeels brulden we het leed van de apen over de grachten. Iedereen kon ons zien en horen, de boodschap was opnieuw overgekomen.

Om 14.30 stonden we bij het apencentrum BPRC in Rijswijk. We kunnen het ons niet voorstellen hoe mensen het in hun hoofd halen om onschuldige aapjes uit China te importeren (link met Hartelust) om ze vervolgens te pijnigen. Apen worden in een stoel vastgezet en opengesneden. Misvormde nieren worden in de dieren geplaatst. Infecties en irritaties worden opgewekt bij de aapjes. Niet voor niets lijdt 1 op de 3 apen in Nederland aan ernstige pijnen. Cijfers die de dierproefnemers notabene zelf opgeven in het jaarverslag van de Voedsel en Waren Autoriteit, Zodoende 2007! We zullen deze dieren dan ook nooit in de steek laten, het protest bij de poorten zal nooit stopgezet worden!

Bekijk het video verslag op de website van het AD.
 http://www.ad.nl/video/3036065/Apen_zijn_geen_gebruiksartikelen.html

Om 16.00 eindigden we de dag bij het hoofdkantoor van TNO in Delft. In de ochtend hadden we het dierenleed bij TNO al aangekaart op de radio van Omroep West.
Daarin gaf de woordvoerder aan dat ook verfbestanddelen op dieren getest worden in TNO. Nutteloze en onnodige testen worden gedaan in opdracht van derden. TNO Voeding, TNO Defensie, TNO Toxicologie en TNO Pharma gebruiken ratten, muizen, cavia's, konijnen en honden in talloze testen. Het is de eerste keer dat de Anti Dierproeven Coalitie het dierenleed bij TNO aan de kaak stelde, maar zeker niet de laatste keer. We zullen blijven opkomen voor alle dieren die gebruikt worden in experimenten!



- E-Mail: info@stopdierproeven.org Website: http://www.stopdierproeven.org
 

Lees meer over: natuur, dier en mens

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
Dierproeven zijn overbodig en onbetrouwbar 
Tim - 28.02.2009 08:57

Weer iemand die zich niet goed heeft ingelezen.
Dierproeven zijn overbodig. Sterker nog, experimenten op dieren zijn onbetrouwbaar en leveren misleidende resultaten op. Dierproeven hebben geen enkel voorspellend vermogen met betrekking tot de te verwachte resultaten van later klinisch onderzoek op mensen. Het is niet voor niets dat vrijwilligers en patiënten in clinical trials met de regelmaat van de klok in het ziekenhuis belanden, of erger zelfs komen, te overlijden.
Dierproeven zijn dus ook levensgevaarlijk voor mensen, aangezien er in de preklinische fase niet of nauwelijks gebruik wordt gemaakt van geavanceerde, betrouwbare dierproefvrije technieken die gebaseerd zijn rondom een menselijk model (en daardoor relevante, menselijke data opleveren). Kanker is juist een voorbeeld dat exemplarisch is voor het falen van dierproeven. Men is al jaren lang instaat om kunstmatig opgewekte vormen van kanker (of eerder, de symptomen ervan) op te wekken in muizen en dit te genezen. Na decennia van intensief dierexperimenteel onderzoek is er echter nog altijd geen cure for cancer. Chemokuren werken maar slechts zeer zelden en zijn buitengewoon slopend, je kunt hier nauwelijks spreken van een echte geneeswijze. Er zijn talloze mensen die alsnog sterven aan de gevolgen van kanker ondanks een slopende chemokuur en bestraling. Daarbij is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat dierproeven bij het ontwikkelen van deze 'behandelmethoden' van belang zijn geweest, laat staan essentieel. Ondertussen eist kanker elk jaar meer slachtoffers onder mensen. De meeste oorzaken van kanker kunnen bovendien makkelijk worden bestreden door preventief handelen; mensen kiezen daar echter collectief niet voor in hun leefwijze. Dan nog niets; dat er geneesmiddelen op de markt komen die wel effectief zijn (en waar de kosten van negatieve bijwerkingen opwegen tegen de baten van genezing) is geenszins te danken aan dierproeven. De wet echter, verplicht dierproeven voor de ontwikkeling van vaccins en geneesmiddelen maar stelt relevant en betrouwbaar in-vitro en in-silico onderzoek (met menselijke data) niet als voorwaarde (het is optioneel). Dit is absurd. Deze wetgeving is er niet omdat dierproeven betrouwbaar zouden zijn of zelfs maar relevant, laat staan een 'noodzakelijk' kwaad, maar omdat het farmaceutische bedrijven juridische bescherming biedt tegen mogelijke schadeclaims van mensen (of hun nabestaanden) die het slachtoffer worden van onveilige voorgeschreven medicatie met onverwachte en zeer schadelijke bijwerkingen (die in dierproeven niet aan het licht kwamen). Ook is het voor inidividuele onderzoekers makkelijker om iets te bewijzen in een voorgedefinieerd 'diermodel' dan complexer onderzoek dat zich richt op een menselijk model. Dat betekent voor dierproefnemers dat ze naar hartelust kunnen publiceren in wetenschappelijke bladen, wat goed aankomt aangezien de status, het aanzien en de carrièrekansen van onderzoekers binnen de medische-wetenschappelijke en academische wereld grotendee;s af te leiden is uit het aantal publicaties. Lees ook hier:  http://www.stopdierproeven.org/Wetenschap/waarom_gaan_dierproeven_door.html

Farmabedrijven spelen in de media graag verstoppertje achter wetgeving maar vergeten de mensen te informeren dat de faramindustrie (en de chemische industrie, etc.) zelfs hebben aangedrongen op het verplicht stellen van dierproeven in veiligheidsonderzoek om zichzelf te beschermen. Mensen hebben ondertussen niet eens de keuze om een medicijnen te gebruiken zonder dat hiervoor dieren worden gepijnigd; dit is schandalig.


aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.