Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Livestream of download mogelijk? 
eneR - 25.03.2009 20:55

Graag even bevestigen of ontkennen:

Komt er nu een audio/video opname van de presentatie beschikbaar of niet?
Vanwaar de sarcasme! 
NN - 26.03.2009 16:31

Allereerst wil ik opmerken dat de schrijver van de hoofdartiekel op dit pagina de RAF gelijk stelt aan een Staats leger en stelt eigenlijk dat elke vorm van een leger verkeerd is en we dus het burgerlijke passifisme eigenlijk zouden moeten aanhangen. Want hij is betreurd over het feit dat er geen 'vredesboekwinkeltjes' meer zijn.En het eenzijdig afzeieken van communisten (bijv lenin) is niet een manier van discussieren. Zo valt er ook veel op te merken aan de burgerlijke anarchistische en vega-dogma/treehuggers en autonome bewegingen.

Daarnaast vraagt hij sarcastisch aan een van de medewerkers van de Rooie Rat: "...of er binnenkort ook NAVO speldjes of merchandizing van defensie bij de Rooie Rat te koop zouden zijn, of wellicht van die kekke nieuwe t-shirts uit het Israelische leger (waar oa een vizier op zwangere Palestijnse vrouw staat afgebeeld met de tekst 2 in 1 shot).." aanwezig zullen zijn. En deze vraag slaat natuurlijk nergens op, en is enigzins bedoeld om arrogant te doen jegens denkbeelden die niet overeenkomen met die van de schrijver. Dit soort moeilijkdoenerij en arrogantie is typerend (naar mijn eigen ervaring) voor de autonome en activistische bewegingen, die zo overtuigd zijn van hun ethische leefstijl dat elke andere denkbeeld gelijk verkeerd is.

Voor mensen die het niet hebben begrepen, de Rooie Rat is een LINKSE boekhandel, maar dan niet vanuit het oogpunt van een stroming. Zowel Marxisme als Anarchisme etc. zijn vertegenwoordigd. Maar zoals Raoul het zegt gaat de Rooie Rat niet bepalen welke overtuiging het beste is.

Wat het inhoud betreft van de discussie, daarover moet men maar zondag langskomen en de discussie aangaan.
parels 
Nn - 26.03.2009 17:28

eigenlijk is het best wel opmerkelijk hoeveel stof een prettig debat over een dynamische en aktieve tijd in de jongste buitenparlemtaire geschiedenis doet opwaaien.
blijkbaar zijn de wonden nog niet geheeld en de littekens nog niet verminderd.

#Eind 1987 publiceerde de PVK de brochure "Parels voor de zwijnen. Het verval en verraad binnen de actie-beweging in Nederland", een brochure over het verraad van de Mariënburcht-arrestanten, die veel stof deed opwaaien.#

tja er is nogal wat gebeurd daar toch? en niet alleen daar maar ook ervoor
toch?
zou de geintereseerde lezer is wat inzicht,kennis,en wat meer over verraad willen lezen,want er staat tenslotte wel wat meer in de brochure dan het gezwets van de mairenburght-arrestos dan kun je nog wel een copietje van me krijgen hij ligt nl net voor me.

misschien is een heruitgave een idee? of een deel 2 en 3 stog genoeg voor lijkt me zo 21 jaar na dato.

weet je uiteindelijk had iedereen baat bij en profijt van een sterke en solide "beweging" en niet alleen een paar mensen van al die groepen die actief waren en er financieel en maatschappelijk goed uitgekomen zijn.
we zullen geen namen noemen.

jammer dat de debatlijst al vol zit maar een paar mensen zouden toch niet komen simpelweg omdat ze uit het zicht van de veiligheidsdiensten willen blijven. maar wie weet komt er een vervolgdebat..en als het echt nodig is
dan kunnen mensen elkaar toch wel vinden.....

spannend he..

een anarcho....tja er deden ook politieke anarcho"s mee he...








en 
ja - 25.03.2009 14:13

En je punt was?
NN 
NN - 25.03.2009 15:16

Lieve god, schakel de cavalerie in!
Welk een hemeltergende toestand, hamers ende sikkels.

De RAF en mijn mening daarover in het midden gelaten, zie ik, als non-communist, geen probleem in de verkoop van speldjes met Marx erop of het raf logo, het is merchandise, netzoals er t-shirts met de kop van reagan bestaan (die ook niet vies van wat terreur was, alla pinochet, de contras,gladio,etc).

Als je een dusdanige afkeer van 'het communisme' (alsof dat ook een homogene beweging is) hebt, koop je ze lekker niet. Niemand verplicht je.

Overigens was de RAF niet 'het rode leger in opbouw' zoals vaak vermeld wordt, maar een stadsguerilla die opereerde volgens het maoistische "protracted people's war" principe binnen een urbane context.

Ten derde zie ik geen probleem dat de speldjes een commercieel doel dienen? Commercie is geenszins 'kapitalistisch' per definitie, hoe dacht jij dat de anti-kapitalistische economische structuren dan vormgegeven worden?

Ik neem aan dat je 'antimilitarisme' ook uitstrekt tot de tweede wereldoorlog, waar die 'vervelende russen', 'verdomde amerikanen' en dat verfoeilijke terroristische verzet dan maar met een roos op de hoed en een bloem in de hand een sit-in hadden moeten organiseren tegen de fascisten?

De prachtige voorbeelden van pacifisme in de praktijk laten zich vooral kenmerken door het met lede ogen toestaan van fascisme en uitbuiting en daarmee passieve medeplichtigheid en mensen als Ghandi die over de apartheid wel te spreken waren.

Verder verdedig ik geenszins het RVF of de PVK, buiten hun amateurisme en ontactische geweldsverheerlijking ben ik het gewoon pertinent oneens met veel standpunten, maar jouw 'verontwaardigdheid' over 'militarisme' is misplaats op zijn best.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.