english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Wat gebeurde er afgelopen dinsdag in Katwijk?
nn - 10.04.2009 23:08

Afgelopen dinsdag is een actie van activisten voor de vrijheid van mensen en dieren uitgelopen op een vechtpartij met activisten van extreem-rechts. De extreem-rechtse groep "Met de Dieren tegen de Beesten" demonstreerde zogenaamd voor de rechten van dieren. Een groep activisten wilde duidelijk maken dat de strijd voor de vrijheid van dieren niet los gezien kan worden van de strijd tegen onderdrukkende ideologieen zoals het Nationalisme.

Op dinsdag 7 april trok een groep activisten richting Katwijk om daar een duidelijk statement te maken tegen het feit dat rechts-extremistische groeperingen misbruik maken van het thema "dierenrechten" om zieltjes te winnen. Door laagdrempelige acties in de publieke ruimte te voeren probeert Met de Dieren tegen de Beesten hun racistische ideologie acceptabel te maken.

De actie liep echter al snel uit op een vechtpartij. Toen de activisten de groep van Met de Dieren tegen de Beesten naderden maakten zij hen duidelijk dat ze niet welkom waren. Wat begon bij wat geduw en getrek ontaarde al snel in fysiek geweld, toen o.a. MDTB voorman Tim Mudde met een riem op een activist in begon te slaan.

Toen een rechts-extremist knock-out ging, en hulpeloos op de grond lag, besloten de activisten om zich terug te trekken. Het was namelijk niet de bedoeling dat er zware gewonden vielen. Een aantal rechts-extremisten volgde de groep, met een camera in de hand. Hierop werd voor een laatste keer duidelijk gemaakt dat zij niet welkom waren. Daarop besloot de politie om de nazi's weg te sturen.

De bedoeling van deze actie was om extreem-rechts duidelijk te maken dat wij het niet accepteren dat zij een belangrijk thema zoals dierenbevrijding misbruiken om hun eigen racistische poltiek acceptabel te maken. Wij hadden ook flyers en spandoeken bij ons om het publiek te informeren over de aard van deze mensen. Dat wij hier niet aan toe zijn gekomen is te wijten aan de aggresieve opstelling van de rechts-extremisten.

Rechts-extremisten voeren actie tegen misstanden zoals dierenleed en pedofilie. Hun bedoelingen zijn echter verre van oprecht. Zij gebruiken populaire thema's zoals dierenleed en pedofilie om hun eigen racistsiche politiek acceptabel te maken. Zo zijn verschillende activisten van Met de Dieren tegen de Beesten actief in groeperingen die pleitten voor een blanke samenleving, waar geen plaats is voor mensen met een andere culturele achtergrond, huidskleur of afkomst. Ook hebben een aantal van hen duidelijke neo-nazistische sympathieen.

Er zijn mensen die zeggen dat de strijd voor de vrijheid van dieren los staat van politieke orientatie. Een nave redenering! De geschiedenis laat zien dat extreem-rechts enkel en alleen oog hebben voor de belangen van hun eigen groep. Het leed van dieren gebruiken zij om zieltjes te winnen. Ze zien de belangen van de blanke nederlandse man als belangrijker dan die van mensen met een andere huidskleur, sekse en seksuele geaardheid. Indien de belangen van dieren niet samengaan met de racistische ideologie waar zij naar streven, dan zullen ook de dieren het onderspit delven.

Aankomende zaterdag zal de actiegroep Respect voor Dieren actie voeren tegen het Circus Moskou Holiday in Leiden. Om 16:00 en om 18:00 zullen er acties zijn bij de Groenoordhallen aan de Willem de Zwijgerlaan 2 in Leiden. De rechts-extremisten van Met de Dieren tegen de Beesten hebben ook aangekondigd om op deze dag actie te voeren.

De strijd voor de vrijheid van dieren is te belangrijk om te laten misbruiken door rechts-extremisten! Wij roepen iedereen op om zaterdag zijn stem te laten horen voor een samenleving waarin mens en dier vrij kunnen leven, zonder onderscheid op grond van sekse, nationaliteit, seksuele orientatie, afkomst of soort!
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme natuur, dier en mens

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.