english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Succesvolle actie tegen EGM-architecten en Rotterdam
Werkgroep Stop Deportaties - 13.04.2009 13:58

Donderdag 9 april was de eerste actie van Werkgroep Stop Deportaties tegen EGM- architecten binnen onze nieuwe campagne: Stop DC-16! Onze nieuwe campagne die er opgericht is om de bouw van nieuwe deportatiecentra te stoppen.

Voorbijgangers informeren
Voorbijgangers informeren

We kregen hulp van de buurtkids
We kregen hulp van de buurtkids

De bouwplaats van het nieuwe deportatiecentrum
De bouwplaats van het nieuwe deportatiecentrum

[i]Onze campagne:[/i]
Niet alleen het voorkomen en stoppen van deportaties is belangrijk, maar ook het voorkomen en stoppen van de bouw van deze helholen, die mensen opsluiten en deportaties makkelijk maken. Daarnaast moeten die bajesgedrochten en het systeem van deze deportatiemachine afgebroken worden.

Deze deportatiemachine wordt mogelijk gemaakt, doordat zeer veel bedrijven en organisaties er aan meewerken en er geld mee verdienen over ruggen van hun mede-mens. Het is niet alleen de overheid die wetten maakt om dit deportatiebeleid vorm te geven en de opsporingsinstanties die jacht maakt op de mensen. Naar Amerikaans en Engels voorbeeld worden de nieuwe bajessen (deportaties- als "gewone" bajessen) semi-privaat en/of privaat gebouwd en geŽxploiteerd. Dat kunnen we niet zomaar accepteren en we willen de betrokken bedrijven laten merken dat ze besmet zijn. Dat het voor hen niet rendabel en niet netjes is om aan deze bouw mee te werken. We willen ze confronteren met waar ze mee bezig zijn en gelijk laten weten dat meewerken aan deze bouw en aan toekomstige projecten als Kamp Zeist en Schiphol-Oost uit den boze is.

[i]De donderdag:[/i]
Dus we togen afgelopen donderdag naar EGM-Architecten in Rotterdam aan de Schiekade 101 om hen hiermee te confronteren. Blijkbaar weten ze zelf ook wel dat ze aan iets meewerken wat stinkt, want ze waren zo bang dat ze per activist wel 4/5 wouten hadden uitgenodigd om hen te beschermen. Deze wouten hadden ook netjes een papiertje bij zich, waarop de "afspraken/regels" stonden rondom het demonstreren. Maar zo'n papiertje hadden we niet nodig, we gingen onze actie houden niet die van hun. Beteuterd dat we niet met hen wilden praten stonden ze toe te kijken hoe we een uur lang een picket-line hebben gehouden voor het kantoor van EGM-achitecten. De medewerkers daar durfden zich niet te vertonen, bang om geconfronteerd te worden met vragen of ze 's nachts nog wel kunnen slapen, terwijl ze bloed aan hun handen hebben. We kregen veel positieve reacties van voorbijgangers, die even bleven staan luisteren. Na het uur vonden we het wel genoeg en zijn we naar het bestaande uitzetbajes Zestienhovengegaan , EGM-achitecten verzekerend dat we zullen terugkomen.

Met 7 mensen zijn we richting Zestienhoven gegaan, angstvallig gevolgd door heel veel wouten. Door naar Zestienhoven te gaan, wilden we niet alleen de mensen binnen en hart onder de riem steken, maar we willen ook laten zien waar zo'n architectenbureau aan mee werkt. Dat het protesteren tegen deze bedrijven niet te abstract wordt. Blijkbaar hadden we massa's mensen verwacht (over de 75 activisten) want bij Zestienhoven werden we opgewacht door nog meer wouten, marechaussee, stillenbakken etc.
Nadat we daar ook zo'n uurtje onze lawaaidemo hebben gehouden zijn we nog gaan koffie drinken bij Zestienhoven Airport, zodat we gelijk konden zien waar het nieuwe deportatiecentrum wordt gebouwd en hoe ver deze al is gevorderd.

[i]Het vervolg:[/i]
Dit is het begin van onze campagne en we gaan nog meer bedrijven bezoeken. Zo staat op donderdag 14 mei vanaf half 11 onze volgende actie gepland. Dan willen we in Utrecht een bezoekje gaan brengen aan ISS ( die de Facility Service doet, zoals het schoonmaken, verzorgen van handdoeken en lakens) en Balast Nedam (een van de hoofdaannemers van de nieuwbouw bij Zestienhoven) Daarna gaan we naar Kamp Zeist om daar een lawaaidemo te houden voor de mensen die daar opgesloten zitten. Ook op 19 juni willen we iets soortgelijks gaan doen.

Op deze site of op onze website zal nog een volgende oproep komen, ook is er een filmpje gemaakt van onze eerste actie die binnenkort op het net verschijnt. Voor vragen en/of opmerkingen zijn we te bereiken op onze mailadres. Voor wouten en ander gespuis die dit ook lezen: We zijn nooit thuis!

- E-Mail: stopdeportaties@dc-16.nl Website: http://www.dc-16.nl
 
aanvullingen
nieuwsbrief 
WSD - 13.04.2009 15:59

Oh ja, niet vergeten: we beginnen ook een nieuwsbrief, meldt je aan o.v.v. 'ik wil de nieuwsbrief ontvangen' op  nieuwsbrief@dc-16.nl


E-Mail: stopdeportaties@dc-16.nl
Website: http://www.dc-16.nl
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.