english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Anti-navo actie op 21 maart: De eerste boetes zijn binnen.
Ontwapen! - 17.05.2009 16:46

Breek de Navo, te beginnen in Nieuw Milligen.
( Het juridisch vervolg)

Zaterdag 21 maart hadden we een succesvolle heroveringsactie bij de navo-basis bij Nieuw Milligen. Ruim 60 mensen hebben hard hun best gedaan om het navo-terrein terug te claimen om het weer een openbaar natuurgebied te laten zijn. Zelfs 4 mensen was het gelukt om op het terrein te komen en tijdelijk was het terrein van ons.


Nato Piss Off!
Nato Piss Off!

Nu is de staat en zijn de autoriteiten niet bijster intelligent. Waarom anders heb je een uniformpje nodig om mee te tellen en waarom anders heb je van bovenaf onderdrukkende regels en normen nodig om te zorgen dat men bijv. adem blijft halen. De uniformpjes rondom Nieuw Milligen waren niet anders. Echt snappen deden ze het niet: dat de navo-tijd wel lang genoeg had geduurd en dat de navo maar opgeheven moest worden.
Dit resulteerde uiteindelijk in het terug her-heroveren van de natobasis en de arrestatie van 35 demonstranten. Echter had de Apeldoornse smeris gezamenlijk met de marechaussee de boel niet in de hand en waren de arrestaties zo onduidelijk en willekeurig dat alle mensen diezelfde avond zonder dagvaarding nog op straat werden geschopt. Sommige arrestanten die eerst naar Zwolle en Deventer waren gebracht, hebben uiteindelijk helemaal geen foto's en vingerafdrukken hoeven laten nemen.

Nu kregen we echter afgelopen dagen te horen van mensen dat de smeris probeert toch nog geld los te peuteren van betrokken actievoerders. Verschillende mensen hebben een boete/transactievoorstel in de bus gekregen. Tot nu toe hebben alle mensen hetzelfde wat hen ten laste wordt gelegd, namelijk het niet toen van ID en het bevinden op verboden terrein. Toch gek als je bedenkt dat er maar vier mensen van de totaal 35 arrestanten daadwerkelijk over de hekken zijn kunnen komen. Dit is duidelijk een poging van justitie om van de administratieve rotzooi die de smeris heeft gemaakt, toch nog een zaak te maken. Hopelijk denken ze dat wij actievoerders zo naef zijn dat we zonder na te denken wel even betalen.

Ons advies echter is om niet! te betalen!. De ten laste legging is flauwekul en wij als actievoerders hebben niets verkeerd gedaan. Laten politie en justitie maar bij een rechter bewijzen dat we ons schuldig zouden hebben gemaakt aan de ten laste legging.

De gebruikelijke route als je de transactievoorstel niet betaald is: dat er twee verhogingen komen van een aantal procent. Betaalt men dan nog niet, dan pas komt er een dagvaarding en zal er een rechter aan te pas komen. En moet justitie met bewijzen komen dat bijv dat iedereen op het terrein zou hebben gestaan. Dat zullen ze echter moeilijk hard kunnen maken en dikke kans is dat het dan niet eens tot een rechtszaak komt.

Komt het wel tot een rechtszaak dan hebben we nog steeds de advocaat van die dag die ons wil vertegenwoordigen. Of misschien hebben verschillende activisten ook al een eigen advocaat gevonden die de verdediging wil doen.
Het verzoek van Ontwapen! is dan ook om te laten weten als je een transactievoorstel/boete in de brievenbus hebt gehad. Wat je zelf wil gaan doen, of je je door de ons geregelde advocaat wil laten vertegenwoordigen? Of misschien heb je wel andere vragen en/of opmerking hierover. Neem gerust contact met ons op via  ontwapen@yahoo.com. Als we niks horen kunnen we ook niet helpen!

We hebben gezamenlijk de actie gedaan, en gezamenlijk willen we elkaar ondersteunen tijdens de juridische afhandeling hiervan. Spread the word!

Ontwapen!

------------------------------------------------------------------------
zie voor meer info:
 http://www.indymedia.nl/nl/2009/03/58144.shtml
 http://www.indymedia.nl/nl/2009/03/58412.shtml
 http://www.indymedia.nl/nl/2009/03/58423.shtml


- E-Mail: ontwapen@yahoo.com Website: http://www.ontwapen.wordpress.com
 

Lees meer over: militarisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
mijn boete 
NNmgn - 18.05.2009 19:34

mijn boete is zonder verhoging, met acute dagvaardiging als ik die 150 euro niet ophoest. ik zou namelijk "op openbare weg of voor publiek toegankelijke plaats baldadigheid plegen tegen personen of goederen", ook nog eens om middernacht(terwijl ik toen allang niet meer in Nieuw-Millingen was).
als er mensen zijn die weten wat bedoeld word met het hiervoor omschreven strafbare feit, zou ik het graag horen; ik heb die dag namelijk me bijzonder netjes gedragen en zeker geen 'baldadigheid gepleegd'.
neem contact met ons op 
Ontwapen - 18.05.2009 20:18

hoi, misschien kun je met meer specicieke persoonlijk einfo ook naar ons mailen, bijv als je een acute dagvaaring hebt, wat is dan de datum ervoor, artikelnummers zou ook wel fijn zijn, misschien (als je wilt) kun je de boel inscannen en opsturen (of anders een copie maken en naar ons posten)
Tot nu toe namelijk ben jij de eerste met dit specifieke ding, en heeft de rest iets andersoortigs gehad.
Asl ieder naar oons mailt, kunnen we de boel ook beter inventariseren. Want zoals gezegt de smeris maakte er een potje van.

 ontwapen@yahoo.com
postadres laten we zo spoedig mogelijk weten, houidt hiervoor ook onze website in de gaten www.ontwapen.wordpress.com

verhoging transactievoorste 
nn - 24.05.2009 12:21

Het verhaal hierboven klopt niet geheel met de verhoging van het transactie voorstel.


quote; "De gebruikelijke route als je de transactievoorstel niet betaald is: dat er twee verhogingen komen van een aantal procent. Betaalt men dan nog niet, dan pas komt er een dagvaarding..."

In veel gevallen wordt na niet betalen van eerste transactie voorstel gelijk een dagvaarding vestuurd. In sommige gevallen (hangt af van feit en hoogte boete) wordt een tweede transactie voorstel gestuurd die iets hoger is dan de eerste. Wanneer die niet betaald wordt dan komt er normaal gesproken een dagvaarding.

Er is dus geen spraken van 2x een verhoging (en in veel gevallen niet eens van 1 verhoging).

Let op; Een strafbeschikking (dit is iets anders dan een transactievoorstel) wordt onheroepbaar wanneer je niet zelf binnen 6 weken bezwaar aantekent bij officier van justitie.
Wanneer je een strafbeschikkingen niet betaald en ook niet tijdig bezwaar aantekent krijg je wel meerdere verhogingen, dit gebeurd dan gewoon via het CJIB.
klopt wel 
ontwapen - 24.05.2009 18:39

In het geval wat ontwapen vertelde klopt het verhaal wel, aanegzien het hier om strafrechtzaken gaat en niet om "wet-mulder" boetes. Bij strafbeschikkingen/wet mulder moet je zelf al bezwaar aantekenen tegen de opgelegde boete/strafbeschikking/transactievoorstel, als je dat niet doet word de boel onherroepelijk etc. Wet-mulder boetes kun je uiteindelijk (ook na tussenkomst van de rechter) niet uitzitten. je moet betalen.

Hier gaat het om Transactievoorstellen opgestuurd door het CJIB, wat betrekking heeft op strafrechtartikelen. Deze worden 2 keer verhoogd en dan komt er een dagvaarding. Misschien dat justitie er wel eens van kan afwijken omdat ze toch vermoeden dat er niet betaald wordt, maar dat is geen gebruikelijke route.

Dan heb je ook nog andere soortige transactievoorstellen, die direct door justitie uitgerijkt worden (zonder het in handen te geven aan de CJIB) in dit soort voorstellen staat al gelijk dat bij niet betalen er een rechtszaak komt, soms zelfs is de dagvaarding met datum er al aangeniet.

Hier gaat het echter om door het CJIB opgestuurde acceptgiro's rondom simpele overtredingen, dus klopt de uitleg van boven wel. Als het andersoortige acceptgiro's waren geweest, had er wel een andere uitleg gestaan. Nogmaals is de kern van het verhaal niet betalen en de zaak laetn voorkomen, onze advocaat staat al te popelen om ons bij te staan
strafbeschikking - transactie 
nn - 28.05.2009 10:43

Een strafbeschikking is absolut niet hetzelfde als een boete via wet Mulder. Er worden voor Mulder zaken tegenwoordig wel vaak beschikkingen verstuurd, maar het kan ook voor andere zaken.

Volgens cjib wordt er slechts een keer verhoogd. Er wordt gesproken over een tweede verhoging, en niet over twee verhogingen.

voor hen die informatie willen hebben over het verschil tussen een transactievoorstel en een strafbeschikking:

 http://www.cjib.nl/onderwerpen/transactievoorstel/
 http://www.cjib.nl/onderwerpen/strafbeschikking/
@ nn 
ikke - 28.05.2009 17:00

geloof niet alles wat de staat zegt!
Om enkel je info van het CJIB te halen is niet slim, daar staat maar beperkte info op. Ook wordt in het bovenste stuk niet gezegd dat wet mulder en strafbeschikking hetzelfde zijn, enkel gesuggereerd dat bij beide eerder verwacht wordt dat je zelf bezwaar maakt en dat je dan dus niet moet gaan zitten afwachten.

Nogmaals maak de boel niet verwarrender dan het is door zelf via een cjib website een een keer met strafbeschikkingen en ander soortige info te komen of de verwachting scheppen dat hun info de enige juiste is.

Waar het hier! om gaat is dat er boetes zijn gestuurd vanuit het cjib, het gaat hier om zeer lichte overtredingen, waarbij mensen uit ervaring! hebben ontdekt dat dit soort boetes veelal eerst 2 keer verhoogd worden, voordat het cjib de zaak weer terugstuurt naar het OM. Ondankst wat er op de begeleidende brief met de acceptgiro staat.
Waar het hier om gaat is, dat mensen niet!!! moeten betalen, er hoeven geen bezwaren van te voren worden ingediend en er moet eerst een rechter aan te pas komen om te bepalen of iemand schuldig is.

Willen mensen meer info, neem dan contact op met de plaatselijke arrestantengroepen ipv info van de staat, in dit geval het CJIB, te geloven.

www.arrestantengroep.org
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.