Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
@ bezorgd - 28.05.2009 12:31 
nn - 28.05.2009 13:40

door te stemmen zorg je er juist voor dat er een partij aan de macht komt, eender welke partij het is, en of we daar nou zo blij mee moeten zijn?

beter is inderdaad om niet of blanco te stemmen. Door niet te stemmen help je dit politiek systeem gelukkig niet mee, door blanco te stemmen laat je zien dat je het er niet mee eens bent. 2 duidelijke en goede oplossingen! doe er iets mee!
dus.. 
@ nn, die van pvda/sp/gl - 28.05.2009 17:08

als je ervan uitgaat dat bovenstaande linkse partijen wel het beste over hebben voor "de gewone mensen" , de zwakkeren in de samenleving dan moet je toch eens je ogen gaan openen. Pvda is de grondligger van dit huidige asielbeleid en niet verdonk. en nu de ps aan de macht heeft geroken maken ze er in den haag ook nog wel eens een potje van. Zie maar hun standpunten rondom abortus. en groenlinks bestaat veelal uit elitairen die niet weten wat er echt in de maatschappij leeft en speelt.

of ze nu links of rechts zijn, binnen dit parlementaire politieke systeem gaat het nog steeds om macht en dus om je eigen clupje ten koste van alle anderen. bij de pvv is dit zeer duidelijk, ze zijn gewoon extreem-rechts maar vertrouw de andere partijen ook niet.

Denk zelf, stem niet!
Viva viva Anarchia!
De poster is fout! 
bezorgd - 28.05.2009 12:31

De poster is fout. Het zou moeten zijn:

DENK Zelf!
STEM Wel!

Met niet stemmen, help je juist de populistische partijen aan de macht.
Met niet stemmen heb je ook geen recht om te klagen op de regering, aangezien je niet deelneemt met het democratisch proces.

Dus stem wel, stem bewust, stem


nog minder 
daft punk - 02.06.2009 15:19

de eikels van de gatver die ze uit groei nie kan bij houden, schrijft in zun pamflet dat roemenie en bulgarije corrupte staten zijn.
waneer houdt deze nonzin op en kunnen ze Hier dan misschien voor vervolgd worden?
tja 
nn - 28.05.2009 16:24

Als iedereen hier toch zn mening laat horen:
argument: niet stemmen/blanco stemmen omdat er te weinig mee bereikt wordt gaat niet op.
Ja, met de indirecte democratie kun je (te) weinig bereiken.
Essentiele verandering vergt meer -> revolutie

Maar om het dan helemaal niet te doen? Leg dat dan eens uit aan tot voor kort nog illegale mensen onder het beleid van verdonk..
Misschien dat het verschil tussen veel of weinig stemmen voor PvdA/SP/Groenlinks voor jullie rijke blanke jongelui niet te merken is.. Maar voor een boel mensen aan de onderkant van de samenleving is het een WERELD VAN VERSCHIL.

Dus niet zo godverdomme arrogant doen

Mijn twee centjes.
Wel links populistische politiek dan? 
Robert - 29.05.2009 14:17

Op de AFA poster staat Geen stem voor rechts populistische politiek. Is links populisme van SP wel in orde ? Voor de SP is de wereld nie groter dan Nederland en Gaza. Prima als je zo klein denkt, maar presenteer je dan niet als een goed alternatief.

Overigens zijn veel migranten bij de VVD beter af dan bij GL en PvdA. GL/PvA zien migranten vooral als migranten (die anders zijn en eng zijn) en maken ze zielig. VVD ziet ze als mens en gelijke. Zeker een wereld van verschil.
Blanco stemmen? 
NN36 - 28.05.2009 19:27

Ik snap blanco stemmen niet. Das gewoon voor de grote partijen stemmen. Om uit te maken hoeveel zetels een partij heeft behaald wordt het aantal stemmen op die partij gedeeld door het totaal aantal uitgebrachte stemmen, de zogeheten kiesdeler. Dit levert natuurlijk een resultaat op waar er ook nog iets achter de komma staat. Het gevolg is restzetels. Restzetels gaan als eerst naar de partij met het hoogste percentage restzetel. Dat zijn meestal grotere partijen. Blanco stemmen tellen mee in de kiesdeler, dus met blanco stemmen stem je op een grotere partij, je laat alleen de keus over aan het systeem....
Dan kun je volgens mij beter stemmen op een partij waar je je het meest bij kan vinden, of niet stemmen. Wel stemmen sluit activisme niet uit, toch? En als je dan toch al bezig bent met politiek, waarom dan niet de kiesdeler negatief beinvloeden voor de partijen waar je de grootste hekel aan hebt?


nn 
nn - 29.05.2009 00:01

@
"Maar om het dan helemaal niet te doen? Leg dat dan eens uit aan tot voor kort nog illegale mensen onder het beleid van verdonk..
Misschien dat het verschil tussen veel of weinig stemmen voor PvdA/SP/Groenlinks voor jullie rijke blanke jongelui niet te merken is.. Maar voor een boel mensen aan de onderkant van de samenleving is het een WERELD VAN VERSCHIL.
Dus niet zo godverdomme arrogant do"

Rechts, Links... wereld van verschil?
Niet echt hoor kijk maar eens naar die fijne PvdA zgn voor de arbeiders. Vindt wel dat 1 mei viering niet door moet gaan vanwege koningindrama. Wouter Bos hoofd van de partij loopt alleen zijn eigen zakken en die van zijn vriendjes te vullen. Hij werkte nota bene als senior-risk-manager voor Shell. Maq als Shell ergens problemen veroorzaakt probereren glashard te liegen en daar dan voor betaald krijgen.
Beetje als met politiek nu dus. Dus toch niet zoveel verschil tussen bedrijf en parlement?

Met stemmen, blanco of op een partij legitimeer je het huidige bestel. Als je gelooft in reformisme ga maar lekker stemmen dan.Maar echte democratie kunnen we in het huisige elitaire sauthoriaire systeem nooit krijgen. Als je het zo goed weet ga dan lekker de politiek in? Ja lekker alternatief! Of stem eens in de vier jaar op mensen die allemaal KUT zijn. Allemaal steunen ze het kapitalistische imperialistische systeem. De SP spreekt zich openlijk uit tegen Europa en vindt dat het vluchtelingenbeleid humaner kan. humaner? Ze hebben zelf voor die fucking bajesboten in rotterdam en dordrecht gestemd. Leverde namelijk banen op. Banen voor legale inwoners van nederland. Sociaal die SP, maar alleen voor de witte nederlanders!

Stemmen kan nooit iets veranderen. Anders was het namelijk al lang verboden geweest te stemmen :)
denk zelf, maar doe niets? 
johnny_B - 28.05.2009 17:51

legers mensen denken elke dag aan hoe het zou moeten, maar zolang niemand opstaat om ook echt een gezicht te geven aan een beweging zal er ook niets gebeuren.

En natuurlijk zijn ze in den haag ziek, maar hoeveel mensen terwereld zijn er immuun voor machtslust?

Roep niet op tot zwijgen maar tot actie, verwerp het systeem niet door te zwijgen maar juist door te schreeuwen. Dus iedereen moet stemmen, maar als je tegen bent stem dan blanco.

ZEG NEE TEGEN PVV
Stemmen is letterlijk je stem weggeven 
nn - 29.05.2009 01:42

door te stemmen geef je dus je recht op spreken en actie voeren op door iemand af te vaardigen die dat voor de komende x jaar (afhankelijk van welke verkiezingen het zijn) voor jou doet. Elke stemmende burger in een representatieve democratie maakt dus zichzelf monddood door iemand anders aan te duiden die namens hem/haar zijn mening mag verkondigen tot de volgende verkiezingen, gedurende die periode en ook ervoor of erna heeft de kiezer niet echt inspraak in wat die verkozene allemaal gaat verkondigen, want dat wordt bepaald door de partijen, die ook niet bijzonder (basis)democratisch georganiseerd zijn. Als je stemt moet je dus in principe voor de daarop volgende periode je bek houden en stil zitten, want je geeft je recht op inspraak en actie op door daarvoor iemand anders te delegeren. Dit geldt echt voor alle lagen van de bevolking, dus een anarchistische visie bourgeois noemen is de arbeidersklasse onrecht aandoen, ja zelfs op zich een elitair standpunt want dat gaat er van uit dat een arbeider niet in staat is tot zelf denken en een menig formuleren en dat die dus enkel in staat zijn om iemand aan te duiden die hun mening voor hen verkondigt. Of dat nou luiheid, onwil of onbekwaamheid is van niet-basisdemocratisch links laten we beter in het midden, ze hebben nooit de moeite gedaan om de arbeidsersklasse echt te emanciperen. Het streefdoel dan wel het uiteindelijk resultaat is macht (geld) verwerven en een deel van de (bourgeois) machtskoek verwrven. Dan is het wel erg goedkoop om het streven naar basisdemocratie te degraderen tot iets wat alleen in het voordeel van blanke, rijke jongelui is. Vooral de onderkant van de samenleving heeft recht om zich te bevrijden van uitbuiting en dat is nog nooit of te nimmer in een stemhokje gebeurd.
STEM GEWOON BLANCO! 
VSS - 28.05.2009 13:07

EEN roep aan alle stemgerechtigde STEM GEWOON BLANCO! Dat is ook een vorm van protest.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.