english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Verslag Sollidatiteitsactie. Nieuws uit gevangenkamp Alphen.
STOP DC-16! - 20.06.2009 19:41

Op 19 juni vond er een lawaai demo en solidariteitsactie plaats bij respectievelijk Smit van Burgst en kamp Alphen a/d Rijn. Tijdens de actie is er een staking uitgebroken in de gevangenis. Dit is een verslag van de actie en de dingen die wij te weten zijn gekomen over wat zich heeft afgespeeld in gevangenkamp Alphen en over de mensen die daar vastgehouden worden.

erslag Lawaai Demo en Solidariteitsactie van STOP DC-16 op vrijdag 19 juni.

Ruim een uur lang zijn de werknemers van Smit van Burgst van hun lelijke werk gehouden door een groepje demonstranten gewapend met spandoek, plakkaten, lawaai attributen en goede zin om hun woede te laten horen over de schaamteloze verrijking van dit ingenieursbureau ten kosten van andere mensen.

Ze trokken veel bekijks van de omliggende bedrijven, voorbijgangers en politie dus het zal weinigen ontgaan zijn waarom Smit van Burgst vandaag in de belangstelling stond. Helaas kwam er vanuit het bedrijf zelf weinig reactie, mensen verscholen zich achter pilaren of probeerden zelfs een glimp van de lawaaimakers op te vangen door een webcam voor het raam te plaatsen. Alles beter dan geconfronteerd worden met hun aandeel in de schande dat het immigratie beleid voor ons allemaal is.

Het tweede deel van de actie dag bestond uit een solidariteitsactie bij gevangenkamp Alphen a/d Rijn. Hier kunnen 1300 “vreemdelingen” opgesloten worden, nu zijn dat er 700. Dat dat van die “vreemdelingen” wel meevalt daar kwamen we snel achter toen mensen van uit de luchtkooien (3 kwartier luchten per dag in een kooi op het dak van de gevangenis is alle buitenlucht die de opgesloten mensen krijgen) of geperst tegen de kleine raampjes van hun cellen ons vertelden hoe lang ze in Nederland wonen: “Ik woon al 15 jaar in Nederland!”, “Ik ben hier al 10 jaar!” zelfs “Ik woon hier 17 jaar!”.

17 jaar in Nederland vertelde een jongen, omdat hij is geboren in Nederland 17 jaar gelden. Hij heeft de Nederlandse nationaliteit. Omdat hij minderjarig is stond hij bijgeschreven in het paspoort van zijn eveneens Nederlandse moeder. Zijn moeder zit een lange gevangenisstraf uit en zijn vader is overleden, dus de jongen is praktisch wees. Toen hij op straat zwierf is hij aangehouden en opgepakt. De politie heeft de door hem opgegeven geboortedatum vervalst (1989 in plaats van 1991) om hem onbeperkt gevangen te kunnen houden.

Dit hoorden we omdat er via een doorgegeven telefoonnummer direct contact was met enkele mensen binnen. Er is veel angst en onrust, vorige week is een man uit Irak bezweken onder de voortdurende druk en onzekerheid van maanden lange opsluiting, en heeft zelfmoord gepleegd. Verschillende mensen vertelden dit verhaal. Niets daarvan is naar buiten gekomen. De gevangenen proberen al lang een brief naar buiten te krijgen waarin zij de toestand in het gevangenkamp beschrijven, maar de brief bereikt hun advocaat niet.

In contrast met de minderjarige die al meer dan een half jaar gevangen gehouden wordt in Alphen a/d Rijn hoorden we van een man van 70 die mogelijk de laatste jaren van zijn leven moet slijten in een piep kleine cel die hij moet delen met een ander.

Een man uit Marokko is al in ondertrouw met zijn hoogzwangere Nederlandse vrouw en heeft toestemming van de IND om te trouwen, alle papieren zijn ingevuld maar toch zit hij sinds januari vast na een inval bij hem thuis. Ze zochten iemand anders, maar omdat hij geen ID kon tonen werd hij meegenomen. Ze hadden hun bruiloft gepland voor februari. Zijn vrouw is aankomende week uitgerekend.

Een andere man is onverwacht van zijn bed gelicht door de politie. Zijn hele gezin heeft een verblijfsvergunning gekregen bij het generaal pardon, alleen hij niet omdat hij 56 dagen heeft vastgezeten voor het stelen van een kledingstuk.

Een jongen uit Sudan vertelde dat hij de afgelopen 6 maanden in maar liefst vier verschillende gevangenkampen heeft vastgezeten. In Almere, Zeist, Schiphol en Alphen. Ook zijn hele familie heeft een verblijfsvergunning, maar hij niet omdat hij ooit een mobieltje heeft gestolen toen hij 16 was (hij is nu 22).

We hoorden dat er binnen nauwelijks medische hulp verstrekt wordt aan mensen omdat zij geen verzekering hebben (ongedocumenteerden mogen niet verzekerd worden). Ernstig zieke mensen krijgen nu paracetamol in plaats van de medicijnen die zij nodig hebben.

Maanden of jaren zitten mensen in een gevangenis waarvan de cellen kleiner zijn dan die waar moordenaars en verkrachters vastgehouden worden, alleen omdat ze geen verblijfsdocumenten hebben. “Ik zit hier 14 maanden”, “nu 6 maanden!”, “20 maanden vast!”, “Ik wordt hier gek”, “Ik ben al acht keer opgepakt”,“Alles is kapot hier”, “Waar zijn onze rechten?” “Wat hebben wij gedaan?” “Waarom ben jij vrij en ik niet?”.

Een van de opgesloten mensen vertelde dat er deze dag een staking gepland was, 60 mensen zouden die avond weigeren terug te gaan in de cel. De solidariteitsactie werd verlengt om de mensen binnen een hart onder de riem te steken.

Om vijf uur wordt iedereen ingesloten en zit tot 8 uur de volgende dag(!) op cel met een celgenoot.

Om half vijf weigerden een onbekend aantal mensen terug te gaan naar hun cel. Zij werden van de ramen weg getrokken waar zij om hulp riepen, en op de grond geduwd, enkelen zijn in de isoleercel gegooid, anderen werden onder dwang weer ingesloten.

Verhalen van misstanden in gevangenkamp Alphen a/d Rijn zijn geen opzichzelfstaand staande incidenten. Uit elk kamp duiken berichten op van misstanden en onrecht. Blijf niet thuis achter je pc zitten de volgde keer en doe mee. De onschuldige mensen binnen, die gevangen gehouden worden in jouw naam verdienen jouw solidariteit!
Wij komen terug!

- E-Mail: stopdeportaties@dc-16.nl Website: http://www.dc-16.nl
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
zie eerder bericht 
wsd - 22.06.2009 18:57

Zie voor een eerder bericht hier:  http://www.indymedia.nl/nl/2009/06/60159.shtml


justitie ontkent 
wsd - 22.06.2009 19:27

Justitie ontkent, zoals te doen gebruikelijk, alles. Er is geen zelfmoord gepleegd, er is geen weigering geweest om de cel in te gaan.

Dit blijkt uit dit artikel:  http://www.ad.nl/groenehart/alphen/3307504/Demonstranten_steunen_gevangenen.html

Intussen zijn er, ook al zoals te doen gebruikelijk, om het verzet te breken mensen om hun weigering in de isoleercel gegooid...
WSD heeft Abolitionistische standpunten 
wsd - 23.06.2009 12:08

Even voor de duidelijkheid, wsd richt zich in haar campagne op het stoppen van de deportatiemachine, concreet nu door ons te richten op consortium DC-16, die een nieuwe uitzetbajes in Rotterdam aan het bouwen is.
Dit door middel van de openlijke en confronterende directe actie. Het ondersteunen van gevangenen in gevangenenbajessen is daar slechts een klein onderdeel in. Er zijn hulpverlenende en dienstverlenende groepen, zoals ASKv, SVZV, All Inlcuded, Bezoekersgroep Zaanse Bajesboten, Fabel van de Illegaal, etc die dat veel beter kunnen.

Daarbij zullen we niet tevreden zijn, als bijvoorbeeld de verzorging van de mensen binnen verbeterd zal zijn, of de cellen iets groter zullen worden, of zoals de discussie nu gevoerd door politieke partijen in Rotterdam, het geluidsoverlast van vliegtuigen verminderd zal worden.

Dat gaat voorbij aan de fundamentelere discussie dat mensen niet! opgesloten horen te worden, niemand niet. In de traditie van Clara Wichmann, Voltarine de Claire zijn we voor het afbreken van deze bajessen, voor het afbreken van alle bajessen en voor het afbreken ook van het rechtssysteem. Het recht in dit land, welke alleen bedoeld is om de machthebbers aan de macht te houden en om de onderdrukten in de pas van de machthebbers te laten lopen.

Met grotere cellen voor vluchtelingen, maar ook kleinere cellen "voor moordenaars en verkrachters" zijn we niet tevreden. Mochten er problemen zijn tussen mensen, willen we oplossingen en geen wraak en vergelding.
Voor verdieping lees wat van de bovengenoemde vrouwen of van Louk Hulsman of van Peter Gelderloos.aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.