english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Vegan Streaker opnieuw opgepakt!
nn - 20.07.2009 23:15

Vegan streaker vast voor beramen aanslag ROTTERDAM - Peter Janssen, beter bekend als de vegan streaker, is maandagochtend opnieuw aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van het beramen van een aanslag en het bezit van een vuurwapen. Dat meldt het landelijk parket. Wat of wie het doelwit van de vermoedelijke aanslag is, wordt nog onderzocht, zegt een woordvoerder.De rechtbank in Rotterdam besloot op 30 juni wegens persoonlijke omstandigheden het voorarrest van de dierenactivist te schorsen. Hij mocht naar huis om zijn zieke moeder te verzorgen. De dierenactivist werd thuis bij zijn moeder in Vught gearresteerd. Bij de doorzoeking van twee woningen in Vught en Wissekerke (Noord-Beveland) zijn twee computers in beslag genomen.

Janssen zat sinds april vast wegens het loslaten van 2500 nertsen op een farm in het Zeeuwse Stavenisse. Hij heeft over deze actie een bekentenis afgelegd. De meeste dieren werden teruggevonden. Vijftig nertsen vonden de dood, honderd beesten zijn nog spoorloos. In de omgeving van de fokkerij beten de nertsen kippen dood.

Het OM verdenkt de dierenactivist ook van brandstichting in de bestelbus van een slager in Vught in 2006. Die beschuldiging heeft Janssen altijd tegengesproken.

De dierenactivist kreeg ruim een jaar geleden landelijke bekendheid door de show van Paul de Leeuw te verstoren. De tv-presentator ontdeed de streaker toen als vergelding van zijn onderbroek. Andere keren verstoorde Janssen onder meer het ABN Amro tennistoernooi, de Tilburg Ten Miles hardloopwedstrijd en een hockeyduel.


 

Lees meer over: natuur, dier en mens

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
kanttekeningen 
dierenactivisten - 20.07.2009 23:24

 http://www.telegraaf.nl/binnenland/4443833/___Vegan_streaker_beraamde_aanslag___.html?p=3,1

ik heb een beetje mijn twijfels bij het artikel;

1: het is een artikel van de telegraaf, die zijn altijd erg tegen dierenrechten
2: een aanslag kan ook zijn het lekprikken van een band
3: er staat niet of het vuurwapen iets ermee te maken heeft

niettemin blijft het enorm vreemd!!!
iemand al meer updates?
reactie 
activistje - 21.07.2009 00:39

nogmaals hier dezelfde persoon;

ik praat het Šbsolķķt niet goed, laat me dat duidelijk en voorop stellen. wel stel ik vraagtekens bij het persbericht (of het nou om veganstreaker gaat die een aanslag wil plegen of om de lokale activist die de mc donalds clown onderpist), gezien hiermee heel makkelijk een hele beweging (in dit geval de dierenrectenbeweging) gecriminaliseerd kan worden. dit voorval zal ook nog lang gebruik worden ''tegen'' dierenactivisten

alle media hebben ong. hetzelfde bericht, wat hoogstwaarschijnlijk vanuit het politiebureau is gekomen. Er wordt nergens gesommeerd of het pistool gebruikt wordt voor de aanslag of dat bijvoorbeeld de zieke moeder (Waar de inval is gedaan) dit wapen thuis had ter bescherming (wat het houden/gebruiken van een wapen niet goedkeurd overigens!)

en inderdaad; ook ik denk, en weet vrijwel wel zeker, dat het niet om banden lekprikken gaat, ik denk niet dat er dan ''aanslag plegen'' zou staan, maar desondanks blijft het woord aanslag plegen van een heel ruim begrip en wordt hier automatisch gesuggereerd dat het om een vermoedelijke poging tot moord gaat. Dit zou zo maar kunnen, doch criminaliseert een dergelijk vaag bericht meteen de hele dierenrechtenbeweging. Niet zo zeer het bericht zelf, maar wel de lezers zullen hieraan beginnen (als ze dat nog niet deden) door de oncomplete informatie over het hoe en waarom.

nogmaals; een dergelijke daad keur ik niet goed!
animal liberation, human rights!
one struggle, one fight!
persbericht openbaar ministerie 
linkje - 21.07.2009 00:51

 http://www.om.nl/actueel/nieuws-_en/@151543/dierenactivist/
kogelvrije vesten 
tom - 21.07.2009 11:41

wie zegt dat hij ook echt een pistool had of heeft?
Verdacht worden van het hebben van een pistool wil toch nog niet zeggen dat hij er een heeft?

De Nationale Recherche heeft maandagmorgen omstreeks kwart over zeven ook een inval gedaan in het huis van de vriendin van Janssen in Wissekerke. Dertien man voorzien van kogelvrije vesten doorzochten de gehele woning. Ook hier is een computer in beslag genomen.

Een computer ja, maar geen pistool!
nu.nl 
tja - 21.07.2009 12:05

'Vegan streaker verdacht van aanslag op koningin'

AMSTERDAM - Peter Janssen die bekendstaat als de vegan streaker, wordt verdacht van het beramen van een aanslag op koningin Beatrix.

Dat zegt zijn advocaat Gerard Spong dinsdag in een reactie op de arrestatie van zijn cliŽnt maandag.

De raadsman heeft Janssen inmiddels gesproken en zegt dat hij de verdenking tegenspreekt.misselijk 2 
NN - 21.07.2009 15:35

ik ben het eens met leatmeat. het is misselijk makend dat men zo makkelijk de solidaritiet verbreekt met een medeactivist. in veel andere gevallen wordt in naam van internationale solidariteit de gekozen methode ondergeschikt gevonden en steunt men altijd mensen die in opstand komen tegen asoiciale wantoestanden.
als men de acties van vegan streaker even op een rijtje zet, dan is snel vast te stellen dat v s in beginsel zichzelf goed kende en zich enkel bezig hield met het uit de kleren gaan voor dierenrechten. op deze manier heeft hij veel aandacht weten te genereren, en vaak was die aandacht min of meer sympathiek. dat hebben veel dierenactivisten nog niet weten te realiseren. en toch wordt die arme jongen steeds scheef bekeken. naar mijn idee heeft (en kan hij dat ook niet) v s die nertsenbevrijding niet op zijn eentje bedacht en beraamd. als dit het geval zou zijn, dan hangt deze mensen een gigantische verantwoordelijkheid boven hun hoofd, want iedereen wist dat men met v s geen te heftige dingen moet doen, dat hij niet sterk genoeg is om druk tijdens politieverhoren te weerstaan. mensen in zijn omgeveing hadden v s beter moeten beschermen tegen zichzelf. ik hoop stellig dat ik me vergis, want zo'n stompzinnigheid is gevaarlijk voor eender welke verzetsbeweging.

in plaats van ons zo kritisch uit te laten over de middelen die zijn gebruikt, is het misschien constructiever om een serieus tegengeluid te laten horen ten aanzien van de burgerlijke media. wat zij hebben geschreven en vertled moeten we niet opnieuw schrijven. interessanter is duidelijk te maken wat de motivatie zou kunnen zijn om zoiets te doen, kenbaar te maken welke mensonterende toestanden er in de bioindustrie gaande zijn enzovoort. en nog belangrijker is het om medeactivisten niet publiekelijk het mes in de rug te planten of te laten vallen als een baksteen of nog erger aan een schandpaal te nagelen. zonder solidariteit met mensen die in de handen zijn gevallen van repressie en staatsterreur (of ze nu slechte methode hebben gebruikt of niet doet er vervolgens absoluut niet toe) zal van een breed verzet tegen staat en kaptiaal nooit iets in huis komen en zal de beweging verder verdampen.

solidariteit met alle gevangenen, dieren en mensen.
haal die muren neer!
Duidelijkheid 
Chris - 21.07.2009 15:54

Op dit moment moet het duidelijk voor iedereen zijn dat dit allemaal pure speculaties zijn die de media rondgaan met daar tussenin een aantal feiten. Iedereen die een beetje kritisch naar de media kijkt over het algemeen weet dat ze er vaak op uit zijn om verhalen te verdraaien zoals ze het zelf willen. Een aantal kernzinnen ivm met Peter's arrestatie zijn: dierenactivist, aanslag op koningin plegen, terroristen, verdacht van nerstenbevrijding en brandstichting etc. etc.
Als je dit bij elkaar ziet zou je daar zeker een prachtig verhaal van kunnen maken, vooral als je kijkt naar wat er zich in het verleden heeft afgespeeld met Volkert van der Graaf en Pim Fortuyn en met de laatste koninginnendag toen de auto op de familie probeerde in te reiden.
Als dit een valse tip van een grappenmaken/tegenstander van Peter is, is het dit de perfecte combinatie.

Feiten:
- Politie getipt over mogelijke aanslag door Peter op de koningin en dat hij in het bezit is van een vuurwapen
- Na huiszoekingen hebben ze geen vuurwapen gevonden

Voordat mensen hier gaan speculeren, wees kritisch en baseer je verhaal op feiten. Hoe kunnen we iemand gaan veroordelen voor mogelijke plannen voor moord wanneer hier op dit moment voor ons geen enkel bewijs voor is?

Zoals uitgelegt is hierboven, het is een geniaal idee om iemand (al helemaal een dierenactivist) in de problemen te kunnen krijgen door zo'n tip te geven. Ook zjin er tal van groepen die het absoluut niet hebben op de dierenrechtenbeweging zoals bontfokkers, extreem rechts of zelfs grote pharmaceutische bedrijven als Novartis, Glaxo Smith Klein, en ga zo maar door.

Wacht aub tot er meer feiten beschikbaar zijn totdat men hem gaat veroordelen als een iemand die een moord zit te beraden.
De dierenrechtenbewegen is de laatste tijd erg onder vuur en wordt totaal gecriminaliseert. Op dit moment gaat het absoluut niet helpen om door te gaan met het onnodig speculeren op basis van geen enkele feiten.

Dank
Kwalijk 
B. - 21.07.2009 20:17

Heel kwalijk dat het OM deze flauwekul naar buiten heeft gebracht. Natuurlijk om de dierenrechtenbeweging weer in een kwaad daglicht te brengen, en om de aandacht af te leiden van hun eigen misdaden tegenover dieren.

Dierenactivisten mogen onderling inderdaad wel wat solidairder zijn. Deze jongen heeft in zijn goedheid dieren proberen te redden. Dieren, wiens vrijheid was ontnomen en weldra ook hun leven! En dat ten koste van zijn eigen vrijheid, een groot offer.

En diegene die echt een aanslag pleegde op de koningin was een vleeseter...


nieuwe strategie?! 
nn - 22.07.2009 00:03

@ Johnny,

laatst gebeurde ongeveer hetzelfde met een Marokkaans gezin en een alarm voor terreurdreiging. Groot uitpakken met een politiemacht en een pr-beweging erbij. Uiteindelijk was er echt niks aan de hand. Er was wat verontwaardiging maar blijkbaar was het niet meer dan een proefje met een nieuwe strategie: pak mensen op en maak ze zwart in de wetenschap dat de politiek en de reagueerders het allemaal wel prima vinden. Ook nu neemt de pers direct het verhaal van het OM over en valt iedereen over dierenactivisten heen.

Bagger.
anonieme tip 
x - 22.07.2009 21:48

Het is een zorgelijke ontwikkeling dat mensen op basis van anonieme tips op dergelijke wijze publiekelijk aan de schandpaal worden genageld. Ik vind dat de vegan streaker alleen al om die reden onze support verdiend. Het is, zeker op dit moment met zo weinig informatie, niet relevant of de tip serieus was of niet. Het feit is dat de overheid het niet kan laten om met veel bombarie deze jongen lastig te vallen. Wat mij des te meer het gevoel geeft dat de tip niet zo betrouwbaar is en dat de politie dat ook wel weet. Wanneer de dreiging serieus zou zijn geweest zou de overheid daar heel wat zorgvuldiger mee om zijn gegaan. Nu hebben ze er in ieder geval voor gezorgt dat, mocht de rechter-commisaris morgen besluiten de jongen vrij te laten, hij niet meer fatsoenlijk over straat kan, omdat iedereen hem nu ziet als potentiŽl terrorist. Het lijkt er meer op dat de overheid aktief bezig is het leven van de jongen volledig kapot te maken. Het is blijkbaar niet voldoende voor ze dat ze hem straks mogen vervolgen voor het vrij laten van een paar nertsen.
Toch ben ik vooral benieuwd naar die tipgever. Die misschien wel voor altijd anoniem kan en mag blijven. Als blijkt dat de tip vals was, mogen ze van mij de tipgever aan de hoogste boom hangen, uit de anonimiteit halen en net zo publiekelijk vast zetten en diens huis over hoop halen en dergelijke. Want dit is nou net waarom die wetgeving rond anoniem tippen zo verschrikkelijk gevaarlijk is. Iedere gek kan bij justitie, politie of liever nog de AUVD aankloppen met een verhaal, waarbij de persoon een ander individu compleet kapot maakt. Bewijs maar eens dat je onschuldig bent. Het zou me in dit geval niets verbazen als de tipgever een bondfokker is die alleen maar de vegan streaker effe een loer wil leggen.
Getuigeverklaring NIET anoniem 
Rob - 22.07.2009 22:44

De getuigeverklaring is niet anoniem. De ex-vriendin van de Vegan Streaker heeft gedurende twee dagen verklaringen afgelegd. Dat is vandaag bekendgemaakt door de advocaat van de streaker, Gerard Spong. Er is dus een grote kans dat de Vegan Streaker door zijn ex een loer is gedraaid. Ondertussen is weer veel kwaad geschied en is de streaker zowel in de media als door anderen afgebrand, enkel en alleen vanwege een krankzinnige verklaring van een mogelijk op wraak beluste ex-vriendin. Zij was namelijk de 2e verdachte die een paar dagen vast heeft gezeten.

Dagboeken  
Johnny - 24.07.2009 11:53

Inmiddels zijn er op 3 verschillende adressen huiszoekingen geweest waarbij alles op z'n kop gezet is zonder de vondst van 'n wapen. WŤl gevonden: 6 dagboeken - uiteraard moesten die ook doorgesnuffeld worden. Wat zou er o.a. te lezen zijn in deze persoonlijke aantekeningen: 'n paar min of meer positieve opmerkingen over Volkert van der G. en de R.A.F. (Rote Armee Fraktion). Aldus 'n verklaring van Gerard Spong (advocaat van Peter Janssen).
De geuniformeerden gaan dus nog even doorrechercheren voordat de Vegan Streaker binnenkort toch (flink beschadigd) vrijgelaten wordt. De manier om 'veroordeeld' te worden zonder 'n rechterlijke uitspraak.
vrij 
r a v a g e - 25.07.2009 21:53

Peter J. is vandaag (zaterdag 25 juli) in opdracht van het Landelijk Parket in vrijheid gesteld. Het onderzoek door de Nationale Recherche heeft vooralsnog geen bewijs voor de verdenking opgeleverd. Er is dan ook geen reden voor verdere voorlopige hechtenis van de dierenactivist.
Peter is vrij 
sympathisant - 25.07.2009 22:14

Peter J. is vrijgelaten. Ze hebben niks gevonden dat de verklaring van zijn ex kon staven.

Bericht;  http://www.nu.nl/algemeen/2048569/vegan-streaker-vrijgelaten.html


NGO's en omroep Llink regeren negatief  
nn - 26.07.2009 22:33

Tijdens het radioprogramma Atlas (omroep Llink) van vanavond tussen 20.00 en 20.30 uur lieten De Dierenbescherming, Wakkerdier en Proefdiervrij zich zeer negatief en ongenuaceerd uit over de Vegan Streaker.

Ze vonden allen wel dat als iemand zonder bewijzen vast zit ergens voor deze zeker toch vrij moet zijn in deze samenleving met haar democratie. Ze zeiden niets over de KLPD (politie) dat de Vegen Streaker alleen door een verklaring van zijn ex-vriendin en zonder enig bewijslast is vast gezet. Naar mijn mening zeer onterecht opgepakt dus.

Ga naar de website van omroep Llink en luister en oordeel zelf of klik hieronder direct op de link van het radioprogramma:

 http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/radio1/llink/atlas/20090726-18.wma

Website: http://llink.nl/atlas/viewpage.php?page=aflevering&f_Aflevering=1603&datum=1248624900
 
FREE THE VEGAN STREAKER! 
nn - 27.08.2009 19:09

Levensgevaarlijk?
Levensgevaarlijk?

FREE THE VEGAN STREAKER!
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.