Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
melden 
t - 02.09.2009 10:13

ik voel me gediscrimineerd door de minister, de krakers worden door haar gezien als en homogene bevolkingsgroep en niets is natuurlijk minder waar. Ik raad mensen die yich ook gediscrimineerd voelen aan om melding te doen bij een plaatselijk art. 1, een plaatselijk antidiscriminatiebureau of je plaatselijke commissie gelijke behandeling. Kan vaak telefonisch en kost enkele minuten. Is een goede extra manier om je stem te laten horen!
hypocrisie 
zonnetje - 02.09.2009 14:56

Zouden hierover 2 enquetes mogen komen? In de eerste enquete graag de vraag "Heeft u wel eens stiekum muziek, films, software gedownload of gebruikt?".

Een week later nog eens een enquete houden of mensen kraken willen verbieden en om welke reden. Graag de reden opnemen "Je moet met je poten van andermans eigendom afblijven". Reuze benieuwd ben ik naar de uitkomsten


kraakverbod 
kraakverbod - 02.09.2009 14:27

natuurlijk is van der laan voor eigen keuze in zake kraken voor de grote steden
scheelt hem heel wat dakloze kraak of antikraak
plus dat de grote tegenstand tegen een kraakverbod toch in de grote steden zal plaats vinden
zo een zwaktebod vlak voor het debat voorspeld niet veel goeds over het wel of niet aannemen van het kraakverbod......
kraakverbod 
kraak - 02.09.2009 13:26

ik ben wel voor linkse en rechtse steden
is goed voor de "reïntegratie" en eenheid van het land :-)
eindelijk een basis democratie haaaaaa
misschien is een grote L of R in je paspoort ook een idee
kan dan gecontroleerd worden aan de stadspoort
geef het volk een mager bot (de kraakbeweging) om op te slaan
dan kun je politiek gewoon je gang gaan en het volk in zijn reet blijven neuken
zonder dat ze het door hebben en het levert ook nog nieuwe stemmers op
nu op naar een voetbal verbod (veel drugs geweld overlast en kosten)
staat in geen verhouding tot het "geweld" in de kraakbeweging







:-)
... 
NNa - 02.09.2009 15:31

OP rtl ontbijtnieuws werd er overgesproken een of andere vvd vrouw brigitte nogwat.
Die zij ook dat in kraak panden ook bijvoorbeeld drugs word gedeald.
maar het was volgens mij die cramer die uit haar nek stond te liegen.
Iets verwisseld misschien? 
Johnny - 02.09.2009 10:54

In de kop van het bericht wordt gesproken over minister van der Laan en in de tekst over 'n vrouwelijke staatssecretatis.

Neem aan dat dit niet over Eberhard gaat? Wordt misschien staatssecretaris Jacqueline Cramer bedoeld in plaats van Eberhard van der Laan?

Voortaan zorgvuldig naar RTL kijken vòòr posten op Indymedia ;-)
precies 
NN - 02.09.2009 17:58

Precies, ik ben ook voor een kraakverbod, klinkt raar aangezien ik zelf kraak. De positie waarin ik in vermoed terecht te komen bevalt me denk ik meer dan de halfzachte aanpak van de laatste jaren en nu. Nu is het zo makkelijk dat men zichzelf en hun huis niet eens wil verdedigen aangezien het makkelijk is om iets anders te kraken. Je ziet hier dat super makkelijk panden worden verlaten en alsnog daarna lang leegstaan, dit komt mede doordat weinig mensen voor hun huis willen vechten waardoor bluffen van eigenaren voorkomen zou kunnen worden. Op het moment dat het moeilijker wordt om iets nieuws te vinden, ga ik meer moeite doen om mijn huidige stekkie te behouden. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar ik zal het ze veel moeilijker maken om mij mijn huis uit te krijgen en proberen om voor hen een nog groter probleem te worden dan we al zijn voor hen. En voordelen genoeg.... Voordeel is dat een pand geen jaar leeg hoeft te staan, dat je de smeris niet hoeft te bellen, geen compromissen met eigenaar of smeris hoeft te maken en je een veel grotere middelvinger naar 'alles' kan opsteken, solidariteit hoogstwaarschijnlijk groter wordt aangezien meer mensen in dezelfde shit terecht komen, bladieblabla.

Voor een kraakverbod 
lekker nn - 02.09.2009 16:04

Kunnen we misschien eindelijk eens ophouden met dit gezeur.
Niet alleen over de dope en verloedering wat (wat waar is is waar) helaas nog al eens het geval is. Als je je gedriscrimineerd voelt of gegeneraliseerd dan voel je je kennelijk ook verantwoordelijk voor het "geheel". Er bestaat geen selectie voor wie wel en wie niet mag kraken...
Wees verantwoordelijk voor je eigen daden. Als je jezelf als mens recht in de ogen kan kijken, hoef je je geen donder aan te trekken van generaliserende praatjes van politici. Zeker niet van de laffe baantjesverdelers van de PVDA.
En dat kraakverbod?
Misschien is het tijd voor "krakers VOOR het kraakverbod!" Cohen heeft er zeker het laatste jaar van alles aan gedaan om te laten zien dat hij het kraakverbod helemaal niet nodig heeft. De lijst ontruimde panden op basis van non-argumentatie is zo ondertussen eindeloos.
En als dit voorstel doorgaat betekent het dus dat krakers naar de pijpen van de PVDA (tenminste hier in Amsterdam) zullen moeten dansen.
Nou doe mij dan maar een algeheel kraakverbod!
Wie er dan z'n bek opentrekt... Daar wil ik nog wel eens naar luisteren!
politiek 
politiek - 02.09.2009 11:05

politiek!

kraken is een reactie op een probleem, dit probleem behoeft een politieke oplossing. in dit voorstel kunnen de gemeenten politiek ter verantwoording worden geroepen voor hun al dan niet falen de woningnood op te lossen.

de bal leggen waar die hoort, prima!
Meneer van der Laan voor jou! 
NogalWiedes - 02.09.2009 11:18

"Verder gaf ze aan dat zij van mening is dat krakers in drug handelen, veroorzakers zijn van diefstal en verloedering. "
Als jij ergens een quote hiervan kan vinden graag (en dan niet die slechte tekst rtl nieuws waarin geen enkele quote staat). Eberhard geeft aan dat het verloedering in de hand werkt. Dit is bij nogal wat panden zo gebleken (kijk alleen al in Leiden bij verschillende panden). Dit is dus niet perse door krakers, wel door het kraken en verloedering.

Verder sluit ik mij aan bij Johnny, lees eerst even je bronnen voordat je post.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.