Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
waarom is die vesting is er nog? 
nn - 08.09.2009 14:56

Even los van de vraag wie de actie precies steunen...

Het lijkt me een prima eis om DNB op te heffen. ECB heeft alle taken van de DNB overgenomen maar toch bestaat het DNB nog. Je zou kunnen zeggen dat de DNB nog een rol als toezichthouder moet hebben maar daarin hebben ze opzichtig gefaald. Als je niet goed bent in het enige waar je goed voor bent, dan wordt het tijd om conclusies te trekken.

DNB is niks meer en niks minder dan een reusachtige lobbyclub waar mensen mensen als Wellink tonnen verdienen om niks, maar dan ook helemaal niks, te doen.

Dus: gewoon opheffen en die malle vesting in het centrum van Amsterdam afbreken.
wegpoetsers 
anarcho - 08.09.2009 14:50

om hun hypocrisie 'weg te poetsen', vermelden ze af en toe een heuse 'schoonmaker' in de steunlijst :-) (proest)
opheffen 
nn - 08.09.2009 15:32

hoi andere nn,

dat lees ik nergens, helaas. Ik wilde alleen mijn verbazing uiten over het feit dat DNB niks aan aanzien heeft verloren nu ze totaal nutteloos geworden zijn. Dus weg met die instantie en met die vesting.

Als ik ga, eis ik niet meer banen maar een einde aan het werkgelegenheidsproject voor de superrijken dat DNB heet.
vraagje 
tsk - 08.09.2009 13:13

"Bovendien heeft de politiek van polderen slechts in het voordeel gewerkt van de grote bedrijven en banken." En waarom dan alleen wat poldereisen stellen bij je actie?
goed lezen 
nn'er - 08.09.2009 15:01

Schoonmaakster, anarcho, het is een schoonmaakster! En dat is van belang, want zonder haar aanwezigheid in het steunlijstje van marxistisch-lenistisch nederland waren het alleen maar mannen geweest. Zij is dus de excuustruus zogezegd.
oja 
nn - 08.09.2009 17:41

als anarchistisch nederland zelf een omsingeling wil regelen, doet ze dat toch lekker?
is toch altijd leuker en makkelijker dan constructief samenwerken, niet?
opheffing? 
nn - 08.09.2009 15:12

@nn - 08.09.2009 14:56

Waar lees jij ergens dat deze actie opheffing van de ned. bank nastreeft? volgens mij is de locatie slechts gekozen vanwege haar symbolische waarde.
Verhoog de Bijstand uitkering structureel 
oudere Bijstander - 08.09.2009 21:39

Van de gelegenheid wil ik gebruik maken om ( maar weer eens ) de veel te lage Bijstand uitkering onder de aandacht te brengen op de eerste plaats omdat met name mensen die langdurig van de Bijstand afhankelijk zijn alleen maar met bezuinigingen op de Bijstand te maken hebben gehad.
Dit al sinds de tachtiger jaren vorige eeuw. Er zijn heel wat mensen die die sinds de tachtiger jaren een Bijstand uitkering hebben. Ze zullen tot hun AOW er van afhankelijk blijven door discriminatie met name. Ik weet uit eigen ervaring wat het betekend langdurig Bijstand afhankelijk te zijn. Bijv. geen mogelijkheid hebben te verhuizen uit armoe terwijl bedreigd en mishandeld in " woonsituatie ".
Wat gaat er nu gebeuren met de Bijstand in het kader van aangekondigde bezuinigingen ??? Ik vrees het ergste. Daarom wil ik precies voor het tegenovergestelde pleiten namelijk verhoging van de Bijstand uitkering.

Wij de langdurig Bijstand afhankelijken lijden al te lang onder fout economisch beleid beleid ten koste van ons en vele anderen. Er staat kortom een rekening open. We zijn vaak ons hele volwassen leven al uitgesloten van alles wat tot een volwassen leven behoord. De rekening moet worden ingelost dus verhoging van de Bijstand !

Hoeveel moet er bij ?! Enkele honderden Euro's per maand minstens. Eigenlijk is het leed de ellende van de langdurig Bijstander niet in geld uit te drukken.
partijshit 
nn3 - 08.09.2009 14:20

vanwaar deze partijpropaganda op indymedia...? hopelijk doet de arme sloeber Paul Rosenmoller ook mee... en al die andere GroenSlinkers en PvdA'ers, sorrie, FNV'ers met hun dure auto's en villa's.
foutje 
piet - 08.09.2009 19:23

Ik denk dat anarchistisch Nederland (wateverdatis) die bank niet wil omsingelen, maar slopen, en in ieder geval niet wil gaan demonstreren om langer uitgebuit te worden. Ook zullen ze niet pleiten voor 2 procent belastingn op miljonairinkomsten, maar voor het uiteh...faseren van de miljonairs en hun klasse. Uiteraard vinden de poldersocialisten dat 'onzin' die zelf in de ruis nog gewist moet worden.
oud links 
nn - 08.09.2009 13:23

oudbakken links, trap er niet in.
 http://www.laatderijkendecrisisbetalen.nl/steun.html
nieuw? 
ja - 08.09.2009 14:34

nn schreef niet dat ze 'oud links' zijn maar 'oudbakken'. Hoe moeilijk is het om een zinnetje te lezen (vooral als dat uit zes woorden bestaat). En als je je zelf niet 'oudbakken links' vindt, kun je je ook nog 'frisnieuw links' vinden of van alles, als het maar niet 'oudbakken' is. Waarmee we nog niet weten wat die dan wel met de crisis gaan doen.
SP, Groenlinks en FNV oud links? 
nn2 - 08.09.2009 13:53

Beste nn. Als je vindt dat SP, Groenlinks en FNV "oud-links" zijn, wat ben jij dan? Nieuw rechts?
waarom.. 
nn - 08.09.2009 17:40

mag al die onzin in de ruis blijven staan?
NN - 08.09.2009 19:31

Om over een uitnodiging maar niet te spreken. Maar ik zie in dat lijstje toch wel partijen en groepen waar ik me niet mee identificeer. Ik ga wel naar de de NVU demo om een tegengeluid te laten horen!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.