Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
??? 
Nn - 16.09.2009 22:05

Wat een stomme sticker, wat hebben de foto, de tekst en de boodschap met elkaar te maken? Waren jullie stoned toen jullie deze stikker ontwierpen? Zonde van het geld!
?? 
nn - 16.09.2009 18:29

wat is er eigenlijk mis met nederlanders? emigreer anders maar.
. - 16.09.2009 22:28

Rascisme komt overal voor.Vind het een beetje jammer dat het met een sticker zoals deze wordt doen lijken of alleen Nederlanders in Nederland discrimineren.Misschien kunnen jullie de sticker wat algemener maken.
. - 16.09.2009 22:30

Rascisme heeft niets te maken met zogenaamde bevolkingsgroepen,maar met bepaalde gedachtegangen van individuen op zich,vandaar dat ik daze sticker geen toevoeging vindt.
en toch even 
Roy - 16.09.2009 16:29

foto met bijgaande tekst doet de suggestie wekken dat het witte kind in de foto Nederlandse is en het zwarte kind buitenlands en hoewel de tekst oproept tot een wereld zonder grenzen wordt hier toch weer een Nederlandse identiteit geschetst die blank is (denk namelijk niet dat de meerderheid die deze sticker ziet denkt bij het kind links Oekraine en bij het kind rechts als Nederlands-Surinaams). En door die bijgaande tekst ga je beide kinderen in die vakjes plaatsen.

Het ligt een beetje in lijn met die zelfde idote tweedeling allochtoon/autochtoon. En ik weet dat jullie dat niet zo bedoelen en willen maar die sticker doet dat wel in mijn ogen.

Misschien moet je je ook afvragen of je die leus wel moet gebruiken 'Buitenlanders ajb laat ons niet alleen met de Nederlanders'. Al zal het bedoeld zijn als provocatie en wordt het opgevolgd door 'wereld zonder nationalisme, racisme & grenzen!', je hanteert nog steeds die zelfde taal die diegene zonder de Nederlandse identiteit tot 'outsider' maakt. Dat het gevolgd wordt door de tweede stelling haalt die eerste indruk nog niet onderuit.

p.s. Volgens mij is de foto van Helen Levitt en gemaakt in New York in de jaren '40. Beide kinderen zijn vast geboren in die zelfde wijk waar de foto genomen is - ik geloof in Brooklyn.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.