english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Emotionele ontruiming Calais
Alex Wolf - 24.09.2009 01:21

Aan het einde van Ramadan tijdens de derde dag van het Suikerfeest heeft de Franse politie in Calais een einde gemaakt aan het geïmproviseerde vluchtelingenkamp dat ook wel ‘de jungle’ wordt genoemd.
Aan het einde van Ramadan tijdens de derde dag van het Suikerfeest heeft de Franse politie in Calais een einde gemaakt aan het geïmproviseerde vluchtelingenkamp dat ook wel ‘de jungle’ wordt genoemd. De ontruiming was van te voren aangekondigd waardoor veel vluchtelingen weg zijn gegaan. De politie arresteerde dinsdagochtend 278 vluchtelingen, waarvan ongeveer de helft minderjarig is. Gedurende de dagen voor de ontruiming maakten de vluchtelingen gespannen door.

Vooral de laatste dag voor de ontruiming verliep gespannen. De vluchtelingen probeerden hun gedachten te verzetten door het Suikerfeest te 'vieren'. Het aanbod van eten was zeer karig, maar wat ze hadden werd onderling verdeeld.

Jamal, een Afghaanse jongen van 14 jaar vertelt dat hij bang is om terug gestuurd te worden naar Afghanistan. Hij is daar niet meer veilig. “Mijn vader was een taliban commandant en is drie jaar geleden tijdens gevechtshandelingen om het leven gekomen. De broers van mijn vader willen dat ik in zijn voetsporen treed en dat ik mijzelf opblaas tussen Amerikaanse soldaten. Mijn vader heeft altijd tegen mij gezegd dat ik niet de wapens op moet pakken, maar de pen. Toch hebben mijn ooms me naar een trainingskamp gestuurd voor zelfmoordcommando's. Ik heb daar met vele andere jongens twee maanden een training gehad om een bomriem te dragen. Na de training moest ik de bomriem dragen en mezelf tussen de Amerikaanse soldaten opblazen. Mijn moeder heeft me gelukkig geholpen om te ontsnappen en me naar het westen gestuurd. Nu woon ik al drie maanden in de jungle en hoop naar Engeland te kunnen gaan om te studeren”, vertelt Jamal.

“We leven hier als beesten”, vertelt Mohammed Kouzy, een andere vluchteling van 20 jaar. “In Afghanistan had ik een mooi huis, maar ik moest vluchten. De taliban hebben mijn broer en vader vermoord en mijn andere broer word vermist. Ik zag op het nieuws hoe de taliban mijn vader hebben neergeschoten. Ik heb mijn moeder al tien maanden niet kunnen bellen omdat ik niet weet waar ze is. Ik mis haar en hoop haar ooit weer terug te zien.” Mohammed vertelt verder dat de politie een aantal dagen geleden hun geïmproviseerde moskee heeft vernietigd. “Ze zeiden dat er hier geen plaats is voor de islam. Het doet me pijn dat ik hier niks voorstel terwijl in Afghanistan de Amerikanen bij me thuis kwamen eten.”

De laatste nacht voor de ontruiming proberen de jongens de tijd te verdrijven door op hun mobieltjes een spelletje te spelen of muziek te luisteren. De meesten konden moeilijk de slaap vatten. Jamal twijfelt of hij moet vluchten of blijven. Om 05.00 s’ochtends klinkt er geschreeuw. ‘We zijn omsingeld.’ ‘We kunnen geen kant meer op, we moeten naar de anderen toe.’ Klinkt er door de jungle.

Eenmaal aangekomen bij de andere vluchtelingen kijkt Jamal angstig naar de grote politiemacht. Die heeft iedereen omsingeld en drijft de mensen in een cirkel bijeen. Sommigen raken in paniek en beginnen te huilen. Een ander valt flauw en dreigt geplet te worden door de steeds kleiner wordende cirkel. Een tiental activisten probeert de politie nog tegen te houden. Ze vechten als leeuwen, maar de overmacht is te groot.

De emoties lopen hoog op als de vluchtelingen één voor één worden opgepakt. Jamal begint te huilen. Hij doet een laatste poging om weg te rennen, maar wordt toch snel gepakt. Zijn andere vriend slaat zijn handen voor zijn ogen en roept ‘Waarom? Waarom?’. Hij kan zijn tranen niet bedwingen als de politie hem meeneemt. In een mum van tijd zijn alle vluchtelingen opgepakt.

Eric Besson, de Franse minister van Immigratie heeft toegezegd om een individuele oplossing te vinden voor alle vluchtelingen. Dit kan een vrijwillige terugkeer zijn, een asielaanvraag of uitzetting. Besson beloofde geen gedwongen terugkeer naar onveilige landen toe te laten. De Engelse minister van Binnenlandse Zaken, Alan Johnson, liet weten dat Engeland geen vluchtelingen zal opnemen, maar dat de zij asiel moeten aanvragen in het eerste land waar zij Europa binnen zijn gekomen.

 http://www.youtube.com/watch?v=Xvi4klRh6RI

Website: http://www.verspers.nl
 

Lees meer over: europa vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
demo! 
nn - 25.09.2009 01:38

(bron indymedia be)

Solidariteit in België met de migranten in Calais. Protestbijeenkomst tegen de repressie van migranten in Calais, nu vrijdag 25 september om 17u aan de ambassade van Frankrijk te Brussel. adres: Regentlaan 42, 1000 BrusselDe "ontmanteling" van de jungle is begonnen op dinsdag 22 september. De politie en het leger hebben honderden mensen geëvacueerd en honderden migranten zonder een dak achtergelaten (ondanks de steun van talrijke activisten). Gevolge een oproep van activisten in Calais, roepen wij iedereen op die de Franse en Europese migratiepolitiek aan de kaak wil stellen en die haar of zijn solidariteit wil uiten met de mensen die vechten voor de vrijheid van verkeer, tot een protestbijeenkomst voor de ambassade van Frankrijk in België.

De Franse regering past vandaag een definitieve "oplossing" toe voor het "probleem" van de migranten in Calais. We roepen alle personnen op die gevoelig zijn voor de dramatische situatie van de migranten in Calais om zich te verzetten tegen de zogezegde "oplossing" die, volgens de minister van immigratie en de nationale identiteit Eric Besson, zal bestaan uit de tussenkomst van de Franse relpolitie om de jungles uit te roeien. We stellen deze daad van agressie tegen migranten die al veel afgezien hebben tijdens hun tocht naar Calais aan de kaak.

Vandaag zijn we getuige van het "opkuisen van de migranten" onder het mom van een humanitaire bezorgdheid. Voor het voetlicht van de media doet Besson alsof hij een waardige oplossing heeft gevonden, maar daar is uiteraard niets van aan.

De echte problemen maken dat de migranten verplicht worden hun thuis te verlaten; dit zal nooit worden opgelost zolang de regeringen en in de eerste plaats de Britse, Franse en Amerikaanse regeringen, niet van politiek inzake economie, ecologie en buitenlandse zaken veranderen jegens de landen die zogezegd onderontwikkeld zijn.

In mei heeft Besson verklaard dat hij de streek rond Calais wilde verlossen van de migranten. Sindsdien zijn kraakpanden en kampen verschillende keren vernield, en nu is het de beurt aan de beruchte jungles in Calais zelf.

Wij beschouwen de migranten niet als "het probleem", en onze solidariteit is het enig mogelijke antwoord op de manier waarop ze behandeld worden.

Vrijheid van verkeer!

Niemand is illegaal!

Neen aan de repressie!


P.S.: Belangrijker nog dan naar de ambassade te gaan om je solidariteit uit te drukken is direct naar Calais gaan om de activisten ter plaatse te steunen of de duizenden migranten die zonder dak zijn. De activisten in Calais roepen iedereen op die dat kan om vanaf vandaag aanwezig te zijn in Calais om de praktijken van de ordediensten in het oog te houden, om mensen te helpen die geen schuilplaats meer hebben, of die terecht zijn gekomen in het commissariaat of een gesloten centrum.
Voor meer informatie over de situatie ter plaatse:
 http://calaismigrantsolidarity.wordpress.com/
 http://lille.indymedia.org/


still help needed 
nn - 25.09.2009 16:20

i just contacted people from calais they say help is still very much
welcome and loads of stuff to do!!

contactnr of people 0033 634 8107 10
( public nr, also findable on
 http://calaismigrantsolidarity.wordpress.com/:

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.