Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
@nn 
nn2 - 01.10.2009 14:53

Onzinreactie, essa stelt een hele goede vraag. Iedereen die zo veel bloed zweet en tranen opoffert, daar moeten toch wel een paar mensen tussenzijn die zo nu en dan een evaluatie doen en reflecteren over hun acties en hoe succesvol die zijn?



Zelf schrijven? 
nn - 01.10.2009 14:23

@ Essa
Schrijf er eens iets over, zou ik zeggen, in plaats van te vinden dat anderen dat moeten doen.
Persoonlijk vind ik Global Info een interessante site met een goede mix van actieoproepen en -verslagen enerzijds en analyse en achtergronden anderzijds.
evaluaties 
GI - 01.10.2009 15:03

Er staan op globalinfo.nl momenteel bijna 2000 artikelen. Een flink deel daarvan betreft verslagen van protesten, evaluaties van campagnes of kritische discussies, en hebben dus niets met 'reltoerisme' te maken. Maar een goeie rel kan vaak ook wonderen doen, en zal in dat geval gloedvol verslagen worden ja.
nee hè 
essa - 01.10.2009 14:59

'analyse en achtergronden anderzijds'... maar dus niet over het nu van (gewelddadige) verzet tijdens economische fora. maakt op mij een wat puberale indruk, kortzichtig in elk geval. Je neemt toch een bepaalde verantwoordleijkheid met verspreiding van dit soort oproepen? En sinds wanneer moeten wij die met kritische vragen komen, deze zelf beantwoorden? wat een hooghartigheid!
reflectie 
ea - 01.10.2009 15:13

Volgens mij ligt de situatie in Istanbul anders dan bij andere tophops. Tenslotte treedt de regering daar altijd al buitenproportioneel gewelddadig op tegen elke vorm van verzet, niet alleen wat betreft minderheden maar ook bijvoorbeeld in het huisvestingsbeleid. De barricades daar zullen niet alleen plaatsvinden tijdens de top; maar mensen die reageren op deze oproep kunnen daar al bestaande strijden steunen. Zie bijvoorbeeld Pelin Tans artikel  http://www.grundrisse.net/grundrisse30/Widerstand_im_Stadtteil.htm of teksten van Ulus Atayurt en van Robert Neuwirth. Verder heeft Dieter Lesage een stevige kritiek van het tophoppen geschreven in zijn boek 'Vertoog over Verzet'.
resultaat? 
essa - 01.10.2009 14:01

"See you on the barricades!", lees ik, maar levert dit soort (gewelddadige) protesten ook daadwerkelijk iets op? Al jaren vinden er escalaties plaats rondom economische topconferenties, wat is het effect? Dat zou ik wel eens willen lezen op Global Info, maar die doen liever aan reltoerisme, zo lijkt het wel.

@ essa 
nn zoveel - 01.10.2009 16:05

Wat hooghartig is, is dat elke stuk dat hier op Indymedia geplaatst wordt, op zuur commentaar kan rekenen van mensen waarvan ook nog nooit maar enige inspanning om zelf wat te doen opgemerkt is
kritiek  
GI - 01.10.2009 15:41

Kritiek op tophoppen kwam grotendeels ook uit de beweging zelf (en werd oa. door globalinfo en eurodusnie verwoord, bijvoorbeeld). Verschil met veel 'critici' die het meestal alleen bij schimpen laten (omdat ze een hekel aan die anarchisten hebben) is dat het ingebed was in een strategiediscussie over welke strijdmethodes effectief waren, en meestal kwam het neer op-elkaar-aanvullen. Wat wil je anders (als je geen verzet tegen het IMF wenst te zien)? Handtekeningenlijstjes op internet?
vraagje 
zus - 01.10.2009 15:04

Is essa soms van de IS?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.