Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
WEL nieuwswaardig! 
nn - 12.11.2009 22:16

Wil het centraal comite van de amsterdamse antifascisten een lijst vrijgeven van welke -isme's toegestaan zijn en welke geweerd worden? Dan weet ik of ik ook welkom ben. Alvast bedankt.
nn - 12.11.2009 14:56

moet je als antifa anarchist zijn dan?
ik ben in ieder geval 
juveniele anarcho antifa proleet - 12.11.2009 16:18

geen antifascist omdat ik de huidige status quo en de daarbij behorende 'democratie' zo fantastisch vind.
jezus 
nn - 12.11.2009 20:40

Wat een dogmatisch gezeur hier weer! Zijn we daar niet allang overheen jongens???
nn - 12.11.2009 20:13

Als je alleen met anarchisten wilt samenwerken als antifascist dan ben je behoorlijk gemarginaliseerd..? Dat heeft geen uitleg nodig lijkt me.

En ja, "breed" betekend inderdaad dat je ook samenwerkt met mensen met wie je het op andere punten oneens bent.

Maakt me niet uit wat je daar verder van vind, maar dat is de ENIGE legitieme vorm van antifascistisch verzet. Als je als antifascistische beweging NIET breed georganiseerd bent, dan ben je een kleine (gemarginaliseerde) groep die denkt het recht te hebben anderen voor te schrijven wat ze moeten. Dat is dictatoriaal gedrag, wat ik niet bij anarchisme of antifascisme vind passen.

Natuurlijk moet er wat tegen fascisten gedaan worden, maar als je als antifascistische beweging niet in staat bent om steun te verwerven uit diverse lagen van de bevolking (en bovenal: de mensen die je claimt te beschermen/verdedigen/bevrijden), is de strijd die je voert niet antifascistisch maar eerder fascistisch. En daar wens ik niet aan mee te werken.

Voor de duidelijkheid: ik ben sociaal-anarchist.
nn - 12.11.2009 17:05

Is antifascstische strijd niet iets wat breed moet zijn? EN niet door een gemarginaliseerd groepje uit dezelfde scene die wel eventjes voor de rest van nederland bepaald wat goed is en wat niet ?
Waarom wordt er geen samenwerking gezocht met meer groepen?

(niets tegen beide groepen of tegen de actie trouwens!!!)
wat is anti-fascisme dan? 
juveniele anarcho antifa proleet - 12.11.2009 17:26

Breed
Betekend dat dat je moet samenwerken met politieke partijen die ervoor gezorgd hebben dat er mensen opgesloten zitten met als enige reden dat ze geen papieren hebben? Of groepen die denken dat Stalin de beste antifascist van de 20e eeuw was?
Leg jezelf uit en leg dan ook even uit waar je leest dat een gemarginaliseerde scene bepaalt wat de rest van Nederland moet vinden.

wat dan??? 
nn - 12.11.2009 16:30

jah natuurlijk! wat moet je anders zijn dan als antifa? een communistische fascist?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.