Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
beta-gamma-delta 
alfa - 15.11.2009 19:36

"Daar snap ik de logica niet van vermeende 'antifa' in relatie tot dit artikel?"

 http://www.wilderssluitookjouuit.nl/
redirect naar:
 http://www.afan.dds.nl/wilderssite/

 http://www.afan.dds.nl
verwijst naar:
 http://www.afanijmegen.org/
gebrek aan ruimte 
nn - 15.11.2009 21:41

En als je een stuk voor de krant sschrijft heb je te maken met een ruimtegebrek waardoor je kort en krachtig moet zijn en niet precies op kapitalisme ed in kan gaan. Helaas, zou zelf ook iever een krant vol schrijven.
zucht 
antifa - 15.11.2009 11:23

ja, ga nog effe zo door en ook de Indymediabezoeker gaat PVV stemmen.
recept voor space-eieren 
E.T. - 15.11.2009 17:28

“Indien de NVU er komend jaar in slaagt, voor het eerst in de geschiedenis van haar bestaan een gemeenteraadszetel te bemachtigen, is dit met name op het conto van de PVV te schrijven.”

Dit is volstrekte lariekoek. Het staat de NVU – blijkbaar - vrij om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, al ziet u dat blijkbaar liever niet. Dat heeft iets te maken met iets wat ‘democratie’ heet of iets in die geest … ook mensen waar u het niet mee eens bent of hoeft te zijn, kunnen zich verkiesbaar stellen. Mocht die raadszetel er al komen, dan is op het conto van de kiezers en het ‘democratische’ verkiezingsstelsel te schrijven.

Het is op zich al ironisch dat aanhangers van Hitler zijn gevallen voor democratische middelen. Een glimlach mag hoor, dat is naar mijn weten nog niet verboden. Verder schrijf ik dit om mijn mening te geven, niet om vrienden te maken. Ik zie het verschil niet tussen uw fixatie op de PVV en de fixatie van GW op de islam.

Zolang ‘de media’ de mensen in dit land maar hun dagelijkse portie GW geeft, kunnen de regeringspartijen in de keuken ongestoord met merkwaardige recepten aan de slag. Hoe meer de fixatie op Wilders ligt, hoe beter hen dat uitkomt. Dan valt het namelijk niet op dat de regeringsleiders en consorten weer een mislukte omelet du fromage hebben gebakken.


/// 
nn - 15.11.2009 21:26

Ik ben er eigenlijk een beetje op tegen om uitspraken van Kusters' serieus te nemen, de man is zelfs niet in staat zijn al twijfelachtige ideologie consequent te verwoorden en ernaar te handelen (het is ook moeilijk kiezen natuurlijk: wie haat je liever, joden of moslims + dingetjes met Catherine Keyl). Daarnaast zijn zoals aangegeven de verschillen tussen Wilders en de NVU gigantisch: denk eerder dat de gemiddelde gefrustreerde PVV-stemmer zal stemmen op een andere protestpartij, en dat kan net zo goed aan de linkerkant zijn.
Wat moet je dan doen? 
nn - 15.11.2009 15:18

Wat moet je dan doen..? Niks doen en toekijken. Die tijd hebben we gehad. Het is tijd om de bezem door de kast te halen. Racisme en fascisme is tegen de grondwet van Nederland in. De politieke partijen hebben al meer dan 60 jaar de tijd gehad om er wat tegen te doen! En nog word er weinig tegen gedaan. Of moet er gewacht worden tot de gemeenteraad en landelijke verkiezingen zijn geweest.
NVU/PVV 
Paul080 - 15.11.2009 15:24

Ik snap het stuk niet. Of anders gezegd, ik zie de overeenkomsten tussen de NVU en PVV niet zo als jij dat ziet en ik zie de actuele dreiging ook niet zozeer in de NVU. Ook niet nu de PVV al dan wel of niet ruimte creëert.

Hoe reëel is de kans dat de NVU een zetel bemachtigd? Het feit dat Venray, Oss en Apeldoorn in het lijstje ontbreken geeft aan dat er binnen de NVU een schrikbarend gebrek aan kader is. Voor het gemak laat ik steden als Rotterdam, Den Haag en Kerkrade maar buiten beschouwing.

Ik zie ook niet in waarin de NVU anti-kapitalistisch is. Roepen dat je tegen Joden bent, maakt je een anti-Semiet en geen anti-kapitalist. Integendeel. De NVU pleit in haar vorige program danwel voor winstdelingen, maar dat is een wassen neus. Het is een zoethoudertjes die de fundamenten van het kapitalisme onaangeroerd laten. De NVU heeft 0,0 voorstellen die ook maar iets aan het kapitalisme als systeem doen.

Tuurlijk pleit ze voor het behoud van de verzorgingsstaat, maar binnen de huidige context dient de verzorgingsstaat als een schaamlap voor de vrije markt. Als je fulltime werkt is het gênant dat je volgens de overheid recht hebt op zorgpremie subsidie, huursubsidie, subsidie zus, subsidie zo. Ik zie het als een vorm van vernedering van de werkende klasse dat je na een maand werken bij de staat om geld moet bedelen. De NVU niet.

De verzorgingsstaat was nodig om na de oorlog loyaliteit van de eigen bevolking te verwerven en te behouden. Ik zie het niet als toeval dat na de val van de muur en de morele overwinning van de vrije markt de verzorgingsstaat wordt afgebroken. De ontwikkelingen in NL op dit gebied staan niet op zichzelf. Over de landsgrenzen heen gebeurt hetzelfde, en niet alleen op gebied van de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Ook de herstructurering van de economie, flexibilisering van de arbeidsmarkt en de daarbij behorende verslechteringen zijn internationaal.

Fascisme wordt door sommigen aan de linker zijde als de overtreffende trap van kapitalisme gezien. In de jaren '30 was er sprake van grote instabiliteit; politiek, economisch, sociaal. Een ramp scenario voor het bedrijfsleven. En Duitsland was onstuimig. Nog maar enkele jaren ervoor heeft de werkende klasse in Duitsland laten zien waartoe zij in staat is, met de trieste dood van Rosa Luxemburg en Karl Liebknecht als gevolg.

Het Westerse bedrijfsleven gruwde bij het idee van een Sovjet-Duitsland en verwelkomde Hitler als een godsgeschenk. Primair staan de grootbezitters op het standpunt dat de staat zwak dient te zijn en de markt sterk, de zogenaamde nachtwakersstaat. Maar als het niet anders kan, dan kan het niet anders. Voordat Hitler de macht verwierf werd de arbeiders cultuur vernietigd en arbeiders verenigingen - van vakbond tot zang- of sportvereniging - hadden te leiden onder de terreur van de SA.

In de jaren dat Hitler aan de macht was bracht hij economische stabiliteit en creëerde hij een klimaat waarin het bedrijfsleven kon profiteren. De Belgische (in 1995 overleden) econoom Ernest Mandel zei ooit dat onder Hitler de reële lonen gelijk bleven, maar de bedrijfswinsten met 300% groeiden. Tot zover het 'anti-kapitalisme' van extreem-rechts.

Vandaag de dag liggen de verhoudingen anders. Het systeem is stabiel en grote economische, sociale en politieke omwentelingen liggen in NL op korte termijn niet voor de hand. De behoefte voor een sterke staat die op economisch gebied een flinke vinger in de pap heeft is niet meer noodzakelijk. De markt kan het wel op eigen kracht. De PVV snapt dit, alleen de NVU niet.




lijn doortrekkend... 
MM - 15.11.2009 14:49

Leuk hersenspinsel, maar als je de geest en stelling van dit artikel doortrekt, zijn het sommige delen van het links-activisme die nu juist ruimte hebben gegeven aan zowel PVV als Strontfront, NVU, etc.

Moord op Pim Fortuyn (nu heeft men haar zin gekregen in de vorm van extremist Wilders), juichen bij de moord op Theo, linkse knokploegen, vernielingen in kraakpanden en aan straatmeubilair, fixatie op vernielingen en brandstichting fokkerijen ipv populairdere acties, absurd alcohol en drugsgebruik, infiltraties van sommige groepen binnen zowel links als rechts die beiden volgens Hegel tegen elkaar uitspelen, etc.

Jammer dat het zogenaamde zelfreinigend vermogen van het links-activisme, slechts een ide-fixe bleek. Misschien moet het links-activisme zich beter organiseren en SOMMIGE groepen en elementen duidelijk tot de orde roepen. Zal wel moeilijk zijn in een TE anarchistisch geheel; iedereen heeft dan namelijk zijn/haar eigen morele perspectief en specifiek belangengroepje welke tegen het algemeen belang indruist en elke actie is daarmee dan gerechtvaardigd.

Website: http://en.wikipedia.org/wiki/Hegelianism
 
Het probleem ligt niet bij de vergelijking..? 
nn - 15.11.2009 17:08

Het probleem ligt niet bij de vergelijking van de 2. Het ligt(vind ik!) namelijk dat de pvv kiezers uit den haag en almere alleen in hun eigen stad mogen stemmen op pvv. Tijdens de gemeenteraadverkiezingen. En de rest van de pvv kiezers buiten de 2 genoemde gemeentes niet. zoals bekent is heeft de nvu aangegeven op hun eigen site dat ze voor doel hebben om de pvv kiezer voor hun kiezen te winnen. Waarschijnlijk(denk ik!) dat de pvv kiezers buiten de stad den haag en almere dan gewoon op een rechtse partij gaan stemmen. Wie weet. De pvv kiezer gaan dan denk ik niet op cda,sp,groenliks,vvd etc.. stemmen omdat ze er toch genoeg van hebben.
Logica? 
nn - 15.11.2009 13:17

Daar snap ik de logica niet van vermeende 'antifa' in relatie tot dit artikel?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.