english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Schaarse informatie over nieuw 'Justitieel Complex Schiphol'
Werkgroep Stop Deportaties - 15.11.2009 20:28

Schiphol Oost wordt Schiphol West. Oftewel: er komt een nieuw “Justitieel Complex”. Nieuws is dit niet, maar wie wil weten hoe het ermee staat, moet de ogen goed de kost geven. Informatie is schaars, wordt achtergehouden, geheimgehouden, en verhuld. Werkgroep Stop Deportaties zoekt naar (meer) informatie.

op basis van informatie ingeschatte locatie
op basis van informatie ingeschatte locatie

kaart van gemeente Haarlemmermeer
kaart van gemeente Haarlemmermeer

Sinds begin dit jaar voert Werkgroep Stop Deportaties campagne tegen het nieuwe detentie- en uitzetcentrum op Rotterdam Airport.
Deze uitzetbajes is het eerste PPS project van een gevangenis in Nederland. PPS is publiek private samenwerking. Dit houdt in het kort in dat consortia van bedrijven strijden om de opdracht voor de bouw en exploitatie binnen te halen. Vervolgens wordt er met de winnaar een contract gesloten voor 25 jaar. Dit heet een DBFM-contract (Design, Build, Finance & Maintain). Door bedrijven met elkaar te laten concurreren en vervolgens alles aan één consortium dat alles het goedkoopste kan doen uit te besteden bespaart de staat een hoop geld. Bedrijven als EGM architecten, Ballast Nedam, Strukton, ISS facility services, en Smits van Burgst (gezamenlijk het consortium DC16) verdienen er goed aan.

Nederland blijft gevangenissen bouwen. Met de nadruk op cellen voor mensen zonder papieren. Alsof de 1300 mensen die in Alphen kunnen worden opgesloten, daarmee de grootste gevangenis van Nederland, nog niet genoeg waren. Het maakt deel uit van het opjaag- en afschrikbeleid, zoals de patrouilles van Frontex er deel van uit maken.

Rotterdam Airport is al een flinke uitbreiding. Nu komt Schiphol. Het tweede PPS project.

Werkgroep Stop Deportaties houdt de ontwikkelingen zoveel mogelijk bij op een daarvoor ingerichte webpagina:  http://www.dc-16.nl/PPS_JCSchiphol/index.html

Recent is er e.e.a. bekend gemaakt door de gemeente Haarlemmermeer. Eerder dit jaar ontdekten we de betrokkenheid van BAM bij één van de twee biedende consortia voor Schiphol. Verder ziet het ernaar uit dat EGM architecten betrokken is, want DE architect bij uitstek die graag cellen tekent, Erik Fokkema, wist in februari dit jaar al iets te veel over de vorderingen rond Schiphol, getuige een op internet gevonden presentatie.

Zover we weten bevindt de PPS procedure zich nog steeds in de 'tenderfase', de fase waarin een aantal geselecteerde consortia, die blijkens hun initiële inschrijving aan de minimumvereisten voldoen, een voorstel indienen en beoordeeld worden. Maar noch het ministerie van VROM, noch de Rijksgebouwendienst wagen zich aan verdere publicaties. Bij bedrijven is dit hetzelfde. Men hult zich in stilzwijgen. Geen enkel persbericht, geen triomfantelijke mededelingen meer.

De gemeente Haarlemmermeer is momenteel bezig om het bestemmingsplan te wijzigen zodat er tussen twee start- en landingsbanen en de A4 in straks gebouwd mag gaan worden. Onderdeel van de publiciteit rond de beslissingen en vergaderingen van de gemeente is het bagatelliseren én criminaliseren van het deel van het complex dat bestemd is voor het opsluiten van mensen zonder papieren.

Zo zou er slechts sprake zijn van “de opvang en behandeling van verzoeken en aanvragen van asielzoekers" en "veroordeelde vreemdelingen zonder geldig verblijf". Wanneer je goed naar deze informatie en eerdere – voordat alles hush hush werd – publicaties kijkt, kun je slechts tot de conclusie komen dat we niet mogen weten dat:
Er een grenshospitium (is een detentiecentrum met een ietsje milder regime, zie de site) komt (dat heet 'opvang' van 'asielzoekers'), er een detentiecentrum komt, en er een uitzetcentrum komt. Oh ja, en deze cellen heten niet 'cellen' maar: 'verblijven'.

We moeten vooral in gedachten houden dat dit centrum de vervanging wordt van het huidige Schiphol Oost. Dus wat daar nu is, komt ook in het nieuwe centrum terug, ook al zoekt men naar andere woorden om het acceptabel te maken, ook al legt men de nadruk op 'bolletjesslikkers' (zitten nu ook de eerste week op Schiphol en gaan daarna naar een gewoon HvB) en op 'veroordeeld'. Overigens, als je weet dat mensen zonder papieren veel sneller en veel harder worden gestraft, al is het alleen maar omdat ze ooit ongewenst zijn verklaard en nog of opnieuw hier zijn, dan zul je begrijpen dat het verschil tussen 'hen' en 'ons' is: geen papieren, en niet: 'zij' zijn crimineel en 'wij' niet.

In Hoofddorp heeft iemand het initiatief genomen om bewoners van Haarlemmermeer protestmails te laten schrijven naar de gemeenteraad, die op 19 november as. vergadert. Zie:  http://www.indymedia.nl/nl/2009/11/63355.shtml en  http://hoofddorp.startpagina.nl/prikbord/10208743/nieuwe-gevangenis-in-schiphol-schande!#msg-10208743

In Zaandam werd iedereen voorgelogen over de te verwachten gevangenen op de bajesboten aldaar, door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), door de Zaanse wethouder Egberts, en iedereen trapte erin. Dit was daarvoor al bij de bajesboten in Rotterdam gebeurd. Er is gewaarschuwd in Zaandam, er is gebeurd wat iedereen verwachtte, en de bajesboten zijn in gebruik. Wat we hier zien is een herhaling van zetten. Voor de derde keer: leugens, leugens, leugens.

Wil je op de hoogte zijn en blijven, ga dan kijken op:
 http://www.dc-16.nl/PPS_JCSchiphol/index.html

De pagina bevat links naar alle informatie die we kunnen vinden. We roepen een ieder op om ons van informatie te voorzien.

- E-Mail: stopdeportaties@dc-16.nl Website: http://www.dc-16.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.