english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Opening vliegveld Grozny
Vadim Donetsky - 26.11.2009 15:14

Het vliegveld van Grozny kreeg van Poetin de internationale status. De achtergronden daarvan leiden naar Afghanistan.

Waarom heeft Tsjetsjenië een internationaal vliegveld?

GROZNY NIEUWE BASIS VOOR HEROINEHANDEL

Vanaf de luchthaven van de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny is op maandag 16 november 2009 voor het eerst in vijftien jaar een internationale vlucht uitgevoerd. Een gecharterde Boeing 757-200 van de Russische maatschappij Vim Airlines vloog ruim tweehonderd pelgrims naar Saoedi-Arabië. De luchthaven was door de oorlog in Tsjetsjenië lange tijd onbruikbaar en mocht in de afgelopen jaren van de centrale regering in Moskou niet voor internationale vluchten worden gebruikt.

De enige geregelde vluchten tot nu toe vonden plaats tussen Grozny en Moskou. Door een recent besluit van de Russische regering mogen nu ook internationale routes worden gevlogen. Volgens de Tsjetsjeense regering staan voor de komende tijd meer pelgrimsvluchten gepland. Ook is het de bedoeling dat er op korte termijn lijndienstvluchten naar bestemmingen buiten Rusland worden geopend. Dat alles is te danken aan het feit dat de luchthaven van Grozny weer een internationaal certificaat heeft gekregen. Als operator treedt op de luchtvaartmaatschappij "Grozny-Avia", die werd gecreëerd door de regering van de Tsjetsjeense Republiek. Op bevel van premier Poetin zal op de luchthaven van Grozny een douanedienst opereren die ondergeschikt is aan de regering van de Tsjetsjeense Republiek, die wordt geleid door Ramzan Kadyrov en zijn vice-premier en afgevaardigde in de Doema, het Russisch parlement, Adam Delimkhanov. Deze laatste werd door Interpol gezocht op beschuldiging van het doden van de Held van Rusland Soelim Jamadajev. Soelim Jamadajev, 36 jaar oud, was een voormalige Tsjetsjeense rebel, die aan het begin van de jaren '90 in de eerste Tsjetsjeense oorlog tegen de Russen vocht. Later verwisselde hij van kamp. In de zogeheten tweede Tsjetsjeense oorlog, die in 1999 begon, koos hij de zijde van de Russen, die door de Tsjetsjeense rebellen als bezetters van hun Kaukasusrepubliek worden gezien. Na het einde van de militaire operaties werd Jamadajev ontslagen uit het Russische leger, en nadat zijn broer Roeslan in Moskou was vermoord (pal voor het Witte Huis, de zetel van de Russische regering, op dat moment geleid door premier Vladimir Poetin), achtte Soelim het raadzaam naar veiliger oorden uit te wijken en vertrok naar Doebai waar hij eind maart 2009 alsnog vermoord werd.

'opium van het volk'

Volgens de Russische media, en kritiekloos door de westerse media overgenomen, zou het in de eerste internationale vlucht uit Grozny gaan om een groep pelgrims die in Saoedi-Arabië naar Mekka reizen en dat zou de reden zijn dat het vliegveld weer voor internationale vluchten in gebruik kan worden genomen. Helaas zijn er goede redenen om te verwachten dat de internationale luchthaven en de douane van Grozny niet alleen figuurlijk zal functioneren voor de "opium van het volk", maar ook in letterlijke zin.
Volgens aan INSUDOK toegespeelde gegevens zouden in Afghanistan de Tsjetsjenen uit de zogenaamde Bagrameenheid, een illegale buitenlandse inlichtingendienst van Tsjetsjenië onder het bevel van Ruslan Saidov, begonnen zijn met het organiseren van een nieuwe heroïnelijn naar Rusland via de luchthaven Grozny. Met de deelname van Amerikaanse troepen uit DIA (militaire inlichtingendienst), hebben ze enkele tonnen gereserveerd voor de levering van heroïne volgend jaar. Een dergelijk scenario voor drugssmokkel via de internationale luchthaven van Grozny zou al zijn voorspeld in een nota die werd gericht aan Poetin en Medvedev door de leiding van het Nationaal Comité voor bestrijding van handel in verdovende middelen en de Russische inlichtingendienst FSB. Allen zijn zich ervan bewust dat hiermee een persoonlijk smokkelkanaal voor Kadyrov wordt gecreëerd.
In Moskou waren veel ambtenaren ertegen dat de federale douane in Grozny buitenspel wordt gezet. Saidov eiste twee jaar geleden al dat er een douanepost in Grozny wordt geopend en probeerde zijn neef Lechi op die plaats te krijgen. Maar nu is als het hoofd van de douane een Rus aangesteld, waarmee is overeengekomen om dat te doen wat wordt verlangd door Kadyrov, Delimkhanov en Saidov. Er is dus een bewust crimineel besluit genomen door de leiding van het land, tegen de gezondheid en het leven van de burgers van Rusland. De Russische geheime diensten en Poetin zelf zijn er zeer goed van op de hoogte dat de Tsjetsjeense generaal van Oezbeekse afkomst Ruslan Saidov (Sadullayev) een aantal jaren de grootste drugsdealer van Eurazië was, die een belangrijke rol speelde bij de doorvoer van Afghaanse heroïne via de haven van Novorossiisk naar de Albaanse mafia in Kosovo.
Door het geld dat Saidov en zijn partner Hozj Nukhaev (een voortvluchtige die door het gerecht wordt gezocht voor de moord op journalist Paul Klebnikov) binnenkregen werden ondermeer Tsjetsjeense separatisten gefinancierd. De heroïne ging vooral naar het Westen.
In een geheim decreet van Jeltsin had het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie het recht van doorvoer van drugs via het grondgebied van Rusland, maar niet voor de verkoop op de Russische markt. Nu hebben Poetin en Medvedev deze beperking opgeheven, waardoor Kadyrov en zijn soefi's kunnen deelnemen aan de vervolging van de stervende bevolking van Rusland, in alliantie met de Amerikaanse inlichtingendiensten.

dit is het begin

Twee ton heroïne is slechts het begin. In de zuidelijke provincies, met name in Helmand, hebben de Tsjetsjenen uit de Amerikaanse luchtmachtbasis Bagram onder het commando van Valeri Lunev (een KGB-generaal uit de nabije omgeving van Loekasjenko, president van Wit-Rusland) afspraken gemaakt met de lokale Afghaanse commandanten over de toekomstige aankoop van heroïne. De Amerikanen en Britten doen hier niet rechtstreeks aan mee, maar kijken naar deze zaken door de vingers. Bovendien hebben de Tsjetsjenen al lang overeenkomsten met de lokale commandanten over het veilig vervoer van lading en trucks van de NAVO uit Pakistan naar deze gebieden in Afghanistan. De gereserveerde heroïne wordt geproduceerd onder de dekking van deze activiteit.
De handlangers van Kadyrov zullen waarschijnlijk de heroïne in Rusland niet zelf verkopen in de detailhandel of groothandel maar de drugs zullen worden verkocht aan de bestaande georganiseerde criminele groepen, meestal Azeri's, die de drugsmarkt in handen hebben in Moskou, de Oeral, in Rostov. Dit betekent dat er een strategische herverdeling van de drugsmarkt in Rusland zal plaatsvinden, met als de belangrijkste spelers Kadyrov, Saidov en Delimkhanov.
Onder dit gezamenlijke project met de Amerikanen heeft Saidov met hun hulp voor elkaar gekregen dat Delimkhanov niet langer door Interpol wordt gezocht voor de moord op Soelim Jamadajev.
Met deze kracht en machtsmiddelen, zoals waar Kadyrov over kan beschikken, hebben de Tsjetsjenen een goede kans om een oorlog te beginnen voor de herverdeling van de Russische drugsmarkt met haar belangrijkste concurrenten, de groep van Sechin en Bortnikov, die steunt op de FSB. Een dergelijke oorlog zou kunnen ontaarden in een burgeroorlog, en in ieder geval de afbraak van de heersende elite en de desintegratie van het land sterk versnellen

- E-Mail: insudok@yandex.ru Website: http://www.insudok.nl
 

Lees meer over: militarisme

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.