Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
zelfingenomenheid? 
nn - 04.12.2009 17:37

Overigens een stomme actie om dit op het web te publiceren zal bij veel mensen het vooroordeel versterken dat de media één groot links complot zijn.
niet links, niet rechts :) 
nn - 04.12.2009 19:11

@ nn

je hebt gelijk dat mensen hier een links complot in kunnen zien. Die mensen zouden trouwens ook een complot zien zonder de opmerking van Unai.

Ik vind het juist heel open om te zeggen: hier doen we niet (langer) aan mee. Ik hoop dat veel andere journalisten en fotografen volgen.

Met links of rechts heeft ook niet zo heel veel te maken. Ik zie het vooral als een statement tegen luie en cynische journalistiek. Vaak / meestal lees je nauwelijks waar demonstraties over gaan maar wel dat de demonstratie "rustig is verlopen" of dat er "een opstootje" was. Zeker als er "een incident" is, wordt direct de verklaring van de politie overgenomen en een foto erbij gezocht die moet uitbeelden dat het "uit de hand" is gelopen (zoals De Telegraaf ook over deze demonstratie beweerde).

Door foto's aan te leveren die een nauwkeurig beeld geven van de demonstratie, neem je je verantwoordelijkheid als persfotograaf serieus en laat je zien dat je meer doet dan enkel plaatjes schieten bij het verhaal dat een luie journalist vanuit zijn bureaustoel typt.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.