english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Inval naar aanleiding van Stop Voorpost demonstratie
AFA-Nederland - 10.12.2009 14:45

Afgelopen dinsdagochtend vroeg is er een inval geweest bij een antifascist die wordt verdacht van vernielingen en geweldpleging in Maastricht tijdens de Stop Voorpost demonstratie in Maastricht. We roepen mensen op om alert te zijn en zich bij AFA te melden indien er ook op andere plekken politieactiviteiten rondom de demonstratie in Maastricht voordoen.
Na de demonstratie in Maastricht was er een algehele frustratie bij de politie en de gemeente Maastricht waar zelfs werd gezegd dat extremistische demonstraties niet meer toe werden gestaan in Maastricht. Dat de gemeente Maastricht geen rechts extremistische demonstraties meer toestaat daar liggen wij natuurlijk niet van wakker, wij voelen ons ook niet thuis bij het kopje extremistisch. Tegen racisme zijn is niet extreem dat is heel normaal.
Ook kondigde de politie Maastricht kort na 1 maart aan verder onderzoek te doen naar de demonstratie en ze sloten niet uit dat er nog aanhoudingen verricht zouden worden. Hieronder het verslag van een persoon die is aangehouden en ’s ochtends vroeg van bed is gelicht:


De demonstratie tegen Voorpost
De demonstratie tegen Voorpost

Dinsdagochtend 6:15 ging de bel, er werd niet open gedaan door de bewoner, toen zijn ze bij andere mensen in het huis aan gaan bellen en toen stonden ze snel in de kamer van de bewoner met zaklampen. Ze zeiden dat ze hoofdcommissarissen waren en dat hij buiten heterdaad voor vernielingen openbare geweldpleging voor Maastricht was gearresteerd.

Wordt meegenomen naar HB Nijmegen in een cel gezet 2 uur lang, zakmes in beslag genomen (nog niet terug). Verdachte zij niks totdat de advocaat kwam, advocaat was er rond 8:15.5 minuten na het begin van het gesprek kwam smeris om verdacht mee te nemen naar maastricht, ze mochten nog iets langer praten.

Hele reis naar Maastricht met boeien om. Vervoerd in personenauto door twee agenten in burger van de recherche die later ook verdachte gingen verhoren (… …. (M) en …. …. (V) een van beide heette E. Lubbers) In Maastricht in een cel gegooid en drie uur later verhoord.

Tijdens het verhoor kwam naar voren dat ze een vragenlijst hadden. Een van de eerste vragen gingen over persoonlijke leven toen gingen ze geleidelijk over naar politieke voorkeur. Toen gingen ze geleidelijk over acties praten. toen stopte verdachte met antwoorden. In grote lijnen vroegen ze dingen over AFA. Rare vragen zoals: “waar kan je een AFA aan herkennen”, ”heb je een leidinggevende functie binnen AFA” en “hoe brengt de AFA een actie tot stand”.

Verdachte zij dat hij nog nooit in Maastricht was geweest en toen kwamen ze met het bewijsmateriaal. Er waren foto’s van Maastricht van een hoop mensen. Ze lieten in het begin foto’s zien waarop verdachte te zien was. Toen heeft verdachte toegegeven dat hij ooit in Maastricht was. In het gesprek werd er de hele tijd over dader en niet over verdachte gepraat door de rechercheurs. De verdachte zij niks meer (of niks nuttigs) en werd weer terug naar zijn cel gebracht daar stond eten klaar (vegetarisch eten geweigerd). Toen werd er geslapen.

De dag daarna werd verdachte rond een uur of 12 wakker gemaakt en volgde het tweede verhoor. Door dezelfde rechercheurs. Ditmaal zonder vooropgestelde vragenlijst. Ze wilde verdachte confronteren met het bewijsmateriaal. Verdachte: “jullie mogen laten zien wat je wilt maar ik heb niks te zeggen” Toen kwam er een laptop met filmmateriaal en de fotomap kwam weer terug.
Eerst gingen ze alle foto’s af, wat frustrerend was want ze zeiden de hele tijd dat het de vrienden van de verdachte waren maar dit was geeneens het geval. Ook werden er door de rechercheurs connecties gelegd tussen verdachte en mensen die hij niet kent. De rechercheurs wilden dat verdachte namen ging noemen omdat hij anders alles zelf moest betalen (14000 euro). Ze gebruikte het te betalen geld echt als een pressiemiddel. vrij veel foto’s ook van strafbare feiten die gepleegd werden.

Toen kwam het beeldmateriaal (ongeveer 4 minuten). Het was een compilatie van vermoedelijk beelden van de verdachte . Niet altijd relevant beeldmateriaal. Vanuit meerdere hoeken was de verdachte te zien, beelden van helikopter, stillen en (waarschijnlijk) me bussen. Na het bekijken van het beeldmateriaal waren er nog vragen die werden gesteld alsof de verdachte al schuldig was, hier werd niets op gezegd door verdachte, hij zweeg en keek voor zich uit. Binnen een uur werd hij weer naar zijn cel gebracht. Toen kwam er een kleine gezette met lang grijs vettig haar die Loo schijnt te heten naar de verdachte toe. Hij kwam de cel binnen en ging de nice guy spelen en dat het niet lang meer zou duren totdat verdachte vrij gelaten zou worden en of hij daarna misschien ene kopje koffie en een broodje met hem wilde gaan doen. Hij was heel terughoudend in zijn vragen. Er werd een afspraak gemaakt om buiten af te spreken. Hij kwam ongeveer twee uur later vrij. Toen kreeg hij zijn spullen terug, er ontbrak een geheugenkaart en een telefoon. De mensen die verdachte hielpen wisten niet dat hij uit Nijmegen kwam en wisten niet hoe hij terug zou moeten komen. Toen kwam Loo met de telefoon en de geheugenkaart van de verdachte, hij zij dat hij toevallig boven was en daar toevallig de telefoon en de geheugenkaart van de verdachte zag. Verdachte werd na overleg met politie Nijmegen gewoon naar buiten gegooid. Loo wilde verdachte naar het station brengen. Verdachte komt buiten, 15 minuten later komt Loo, Loo begint over Nijmegen te praten en over Maastricht beetje smalltalk. Verdachte wilde weten wat Loo nu eigenlijk weten. Vervolgens ging Loo een connectie proberen te leggen tussen AFA, hooligans en Groenfront. Dat deed hij door te beginnen om te vragen naar welke acties de verdachte ging, hij probeerde erachter te komen of het dezelfde groep was die acties deed. En of AFA net zoals hooligans communiceerden. Ze wilden weten of ze konden weten hoeveel mensen er naar acties komen. Loo wilde een paar keer omlopen en Loo is geloost bij een winkel, hij wilde zijn telefoonnummer en verdere afspraken. Toen dit geweigerd werd vroeg hij er verder niet naar. Hij bedankte en vertrok.

Voor meer informatie over de demonstratie kijk op:

 http://www.breekvoorpost.blogspot.com/
 http://www.afan.dds.nl/nederland/2009/2009maart03.html


Voor meer informatie over Voorpost kijk op:

 http://www.xs4all.nl/~afa/alert/3_11/voorpost.html
 http://kafka.antifa.net/Voorpostflevoland.html


Website: http://www.afanederland.org
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
typo 
AFA - 10.12.2009 15:02

kleine typfout in de header

er staat: wij voelen ons ook thuis bij het kopje extremistisch. Tegen racisme zijn is niet extreem dat is heel normaal.

en het moet zijn:
wij voelen ons ook niet thuis bij het kopje extremistisch. Tegen racisme zijn is niet extreem dat is heel normaal.
RID/CID/PID/AIVD 
nn - 10.12.2009 15:05

"loo" is duidelijk inlichtingen dienst. Grote kans dat hij later opnieuw probeert in gesprek te komen.
Kan "verdachte" (en een ieder en ander die met de "loo"'s van deze wereld in contact komt) graag contact op nemen met buro jansen en jansen? ( http://www.burojansen.nl/)
NN 
NN - 10.12.2009 15:11

Tip voor de verdachte, gooi die geheugenkaart en telefoon weg.
Dikke kans dat er mee gerommeld is.
discussie op kraak-forum 
nn - 11.12.2009 13:19

Aangezien indymedia geen plek is om een discussie te voeren verwijs ik jullie maar even naar het kraak-forum. Al heeft deze actie weinig met kraken te maken, is het forum wel een plek waar dit soort discussies goed gevoerd kunnen worden.
Dus over het praten met de politie na arrestatie in het algemeen;
 http://www.kraak-forum.nl/viewtopic.php?f=2&t=6681
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.