english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Gul “Joske” en de Militaire Veiligheid
Koen Calliauw - 10.12.2009 20:29

Doodsbedreigingen…



Tijdens het Sinterklaas weekend publiceerde de onderzoekjournalist van De Morgen, Douglas De Coninck, een twee pag. groot artikel waarin een infiltrant van veiligheid- en inlichtingendiensten ontmaskerd wordt. Zijn naam is Jos Nemeth (65) Nemeth, die zowat alle linkse, milieu en vredesbewegingen volgde kwam in het vizier naar aanleiding van een onderzoek naar beschuldigingen in een anonieme brief, gericht tegen Anja Hermans. Anja zou een nieuw gewelddadig Animal Liberation Front (ALF) opzetten en reeds beschadigingen hebben aangericht + doodsbedreigingen geuit tegen de rechter en onderzoeksrechter in het proces rond de kerncentrale van Doel, waarbij ze acht maanden effectief kreeg. Deze zaak gaat in beroep op 23/02/10 in Gent.(1)


Jos Nemeth,ook actief binnen de Nederlandse beweging,informant.
Jos Nemeth,ook actief binnen de Nederlandse beweging,informant.

Douglas kondigt zijn stuk aan als “exclusief”. En dat is het ook. Hij verzamelde samen met journalisten van Indymedia.be de noodzakelijke informatie. De Morgen: “Terwijl de ogen van de wereld vanaf maandag gericht zijn op Kopenhagen, waren die van de militaire inlichtingendienst ADIV dat de afgelopen maanden op een staatsgevaarlijk individu als Nic Balthazar. Ook bij de voorbereidingen van The Big Ask nam een spion van de militaire veiligheid ijverig gesprekken op. Hij noteerde nummerplaten”. De naam is dus Jos Nemeth. Een belangrijk medewerker van Friends of the Earth, Oost - Vlaanderen. Zijn imago van drukdoende, behulpzame, steeds met geld inspringende “radicale, linkse groene” viel de voorbije maanden in duigen. Hij had met zijn spionage werkzaamheden een mooie bijverdienste. Het lijkt er op dat zijn opdrachtgevers van de ADIV hem zullen laten vallen. Zo gaat dat er daar aan toe. “Joske” Nemeth gaat een koude winter tegemoet.



Kim De Gelder



Het tot hiertoe meest hilarische verhaal is dat van een geheimzinnige computer. Bij een huiszoeking in de woning van haar vriend – Anja woont even verder legaal – werd alle computer materiaal meegenomen om te onderzoeken of ze die anonieme brief – met beschuldigingen tegen haarzelf - niet persoonlijk had gefabriceerd. Uiteraard niet en enkele weken later stond de recherche aan de deur om alles braaf terug te brengen. Er was evenwel iets raars aan de hand… Een computer bleek niet van haar vriend te zijn. Van wie dan wel ? Dat bleek snel en simpel. Hij was van… de jonge moordenaar in een kindercréche, Kim De Gelder ! Anja kon met moeite de flikken overtuigen hem terug mee te nemen en de juiste te brengen. Zo gaat dat hier bij het Parket, de recherche,…(2)



Douglas De Coninck bracht dit PC verhaal op 1/12/09 in zijn krant. Hij had daarover contact opgenomen met het Parket in Dendermonde. Daar hadden ze hem intimiderend wijs proberen te maken “dat wanneer hij hierover publiceerde, hij zichzelf en zijn krant belachelijk zou maken…” Douglas had harde bewijzen, publiceerde ze ook en bracht een “scoop”. In De Morgen stond even later (5/12/09) een tweede primeur, met als titel “Ontmaskerd: de infiltrant van de militaire veiligheid bij de Vlaamse milieubeweging”. Met de naam en toenaam van Jos Nemeth en de voornaam van zijn minder valide huisgenoot, Johnny, die eerder een slachtoffer is. Het grote werk is hiermede op de rails gezet, maar is met het artikel op 5 december ’09 in de krant en dit stuk niet afgerond. Zo moet er nog wat uitgelegd worden over een perskaart van Indymedia.be, een paar olieleidingen van de NAVO in het Noorden van Antwerpen, een diefstal van geld en het Comité P, etc…



BIM & BOM



Jos Nemeth wordt dus verdacht van infiltratie en provocatie voor diensten als de Staatsveiligheid en de Militaire Inlichtingen dienst. We zijn zeer voorzichtig tewerk gegaan. Zowel Douglas De Coninck, Anja Hermans en vrienden. De puzzel lijkt in mekaar te vallen…Het infiltreren en provoceren van actiegroepen, bewegingen, partijen, vakbonden, oppositie bewegingen is zo oud als de straat. De opgefokte hysterie rond “terrorisme” biedt prachtkansen om de wet zo te wijzigen dat burgerrechten neergehaald worden en de publieke opinie achter allerlei activiteiten staat die tien jaar geleden ondenkbaar waren. De Bijzondere Inlichtingen Methodes en de Bijzondere Opsporing Methodes (BIM & BOM) worden gebruikt om jou en mij “te volgen”. Maak je geen illusies…(3)



Vorig weekend was het niet alleen Sinterklaas, maar deed ook de Italiaanse premier Berlusconi het dunnetjes in de broek. Er werd in Rome een massamanifestatie tegen hem georganiseerd met een miljoen deelnemers, zijn vrouw trapt het af, het gerecht zit hem op de hielen, hij wordt nogmaals van banden met de maffia beschuldigt. In Italië woedden in de jaren ‘80 “de loden jaren”. In geheel Europa ontploften bommen, werden politici en industriëlen ontvoerd. In België was de CCC (4) actief. Die geïnfiltreerd was door veiligheidsdiensten. In Italië namen de Rode Brigades het voortouw met een reeks doden en gewelddadige acties. Dat was gesneden koek voor extreem rechts. Hoe ?



Extreem rechtse terreur



In de “slipstream” van gewelddadig links nestelde zich extreem rechts. Samen met fascistische ondergrondse organisaties, duistere “loges”, de maffia en de veiligheid- en inlichtingendiensten werd een sfeer van angst en onveiligheid gecreëerd. Angst en onveiligheid zijn ook de toverwoorden van het Vlaams Belang. De nazi’s hadden de Joden en de “Bolsjevieken” als gevaar. En de Duitse werkende klasse trapte er in. In het Italië van de jaren ’80 organiseerde fascistisch extreem rechts een reeks moordende aanslagen, die in de schoenen geschoven werden van de Rode Brigades en geheel links. Intellectuelen als Negri werden zwaar veroordeeld om hun ideeën, alhoewel ze niets met de Brigades te maken hadden. (5) De bloedige aanslag op het treinstation van Bologna werd op het conto gezet van links. Later bleek dat hij het werk was van zgn. Gewapende Revolutionaire Kernen, die het pad effenden voor een rechtse autoritaire staat. Berlusconi, die nu voor de rechtbank door spijtoptant Spatuzza beschuldigt wordt van banden met de maffia, profiteerde van die loden jaren om zijn macht te vestigen. Hij wordt er van verdacht via de maffia een hand gehad te hebben in deze terreurcampagne van rechts.



In Vlaanderen en vooral rond het Oost-Vlaamse Doel is Groen Rechts actief. Een op Bloed en Bodem georiënteerde organisatie met nog al wat ex VMO-ers. (Vlaamse Militanten Orde – knokploeg, verboden als militie). Binnenkort komt de affaire van BBET (Bloed, Bodem, Eer) met Tomas Boutsen voor de rechter. Ze waren in het leger geïnfiltreerd en bezaten een voorraad wapens en springstoffen. (6) Waarom deze geschiedenissen bovengehaald ? Omdat ook in België voorbeelden bestaan van dergelijke complotten, waar extreem rechts en de staat in samenwerkten. Er was de nooit volledig opgeloste moord op de kommunistische voorman Julien Lahaut in de jaren vijftig. Er was de beruchte ondergronds organisatie Gladio.(7) Actueel is er de zaak van Luikse anders globalisten, waarbij de woordvoerder van de PVDA Raoul Hedebouw, die actief bespioneerd werden door inlichtingendiensten bij de voorbereiding van een betoging. (8) Wanneer een infiltrant ingezet wordt om linkse en anders globalistische bewegingen te bespioneren, dan weet je dat de BIM en de BOM misbruikt worden om democraten op de hielen te zitten.



Parlementkandidaat voor het CAP…



In het kader van een huiszoeking bij de vriend van Anja, kwam dus de figuur van Jos Nemeth bovendrijven als verdacht element. De man speelde jarenlang Sinterklaas bij allerlei acties, waar hij bedragen aan “steun” gaf die onmogelijk uit een doorsnee inkomen afkomstig konden zijn. Hij was ook een “weldoener” van het Comité voor een Andere Politiek. Het CAP had niets in de smiezen, terwijl Nemeth ook bij de PvdA trachtte te infiltreren en er binnen de kortste keren buiten gezet werd. Nemeth stond op 7 juni ll. op de 12° plaats voor het Vlaams Parlement in de kieskring Oost – Vlaanderen voor het CAP en was zeer bedrijvig in deze organisatie. Ook hier strooide hij met euro’s.



Na de onthulling in De Morgen schreef het Comité voor een Andere Politiek (CAP) een beleefde “Open brief aan de Inlichtingendienst van het Belgische leger”. Citaat: “Geachte ambtenaren in militaire dienst, werkers in uniform. De Morgen meldt de ontmaskering als infiltrant in opdracht van Uw dienst van Jos Nemeth, kandidaat voor het Vlaams Parlement voor de lijst CAP in de kieskring Oost – Vlaanderen”.



“Jos de Orgelman”…



Nemeth was een trouwe militant die – opnieuw – niet op een euro keek. Enkele voorbeelden. Hij financierde de arbeiders van de suikerfabriek van Moerbeke, die zich verzetten tegen sluiting. Hij financieerde een CAP – Dampoort maaltijd in Gent, dat de bewoners van de Dampoort wijk bijeen bracht als “maal van de lege portomonees”. Hij financierde als “Jos de Orgelman” voedsel paketten voor daklozen. Hij smeet met geld bij allerlei milieu actiegroepen. Hij betaalde benzine, drank, voedsel,…Met welk geld ?



CAP in haar persmededeling: “Als het zo zou zijn dat deze steun betaald is door Uw diensten, dan is dit overheidsgeld goed besteed”. Verder, gericht naar “de werkers in uniform”: “U hebt allen de eed van trouw aan de Grondwet afgelegd. Mogen wij beleefd vragen Uw eed van trouw in volgende geest op te vatten en Uw tijd, Uw energie en ons belastinggeld te steken in het schaduwen van fraudeurs, zwendelaars, speculanten die de toekomst van onze kinderen en het inkomen van duizenden mensen op het spel zetten. In opdracht van criminele netwerken die onze wijken vergiftigen…”



Waarom startte het Parket van Dendermonde een onderzoek naar de oorsprong van een anonieme brief bij Anja ? Waarschijnlijk is hij geschreven door een idioot, de flikken zelf of een bruikbare figuur als Nemeth. De recherche had al snel door dat ze een mijnenveld betraden met mensen die zich niet laten doen. Men wou de zaak “seponeren”, wat Anja weigerde. Ze eiste nieuwe onderzoekdaden, waaraan de recherche met lange tanden werkt. Moest deze door het parket in mekaar gestoken zaak enig effect hebben, dan kon hiermede de linkerzijde, de milieubeweging, de anders globalistische beweging in diskrediet gebracht worden. Dan kon dit alles tijdens het proces in beroep van Anja, tegen haar in gebracht worden. Wat provocatie is nooit ver weg.



Zakcentje



Het was Nemeth die Anja Hermans van uit The Friends of the Earth Oost – Vlaanderen op weg zette naar het “inspecteren” van de kerncentrale van Doel. Waarvoor ze 8 maanden effectief kreeg. Anja zegt daarover zelf: “Het was tijdens een voettocht van Kieldrecht naar de kerncentrale van Doel, georganiseerd door Friends Of The Earth, dat ik Nemeth leerde kennen. Het was hij die er toen op wees dat de beveiliging van de kerncentrale “lamentabel” en triest was, wijzend op gaten in het hekwerk die toen al zichtbaar waren. Dat bleef in mijn hoofd spoken…” Friends Of The Earth is overigens een betrouwbare organisatie, wereldwijd. Anja heeft, gesteund door ernstige mensen, gedurende twee jaar die kerncentrale doorgelicht. Haar bevindingen zijn van grote kwaliteit en brengen Suez – Electrabel in het nauw. Immers, het gaat om winsten van miljarden euro’s gemaakt door een maffiose multinational die vlakaf weigert belastingen te betalen en de energie consument besteelt. Dan kan er al eens een zakcentje voor een Nemeth af…(9)



Dat zakcentje van enkele honderden euro per maand, lijkt hem nu te ontglippen. De Militaire Veiligheid en andere diensten laten hem vallen. Zo gaat dat daar. En de infiltrant verkeerd in paniek. Ook toen zijn MP3 speler in handen kwam van activisten, raakte hij angstig. Begrijpelijk, op die MP3 speler stonden lange geluidopnamen van vergaderingen en gesprekken van activisten. Materiaal waarmee hij zijn “contactpersonen” blij maakte. Douglas De Coninck legt in De Morgen uit hoe en wanneer actievoerders werden gearresteerd, hoe de flikken in détail van hun plannen afwisten. Toen Nemeth ontdekte dat zijn geluidopnamen in “gevaarlijke handen” waren, verklaarde hij telefonisch angstig met alles te zullen “stoppen”. Dergelijk materiaal in het onderzoek van de activisten, werd opgenomen en bewaard. “Joske” is nu nergens meer welkom.



“Joske” smeekt om “bescherming” !



Actievoerders konden de hand leggen op een e-mail van “Joske” aan zijn “contactpersoon”. De Morgen publiceerde hem. Hij is samen met andere documenten in het bezit van de militante “speurders”. Waarschijnlijk zal deze zaak aanleiding geven tot meer heisa. Deze mail van 1/12/2009 om 19:27 (Gmail) is een pareltje van een geflipte informant die het heet onder de voeten voelt worden. We citeren hem volledig. Bovenaan staat: “Problemen;urgentie hoog”.



Joske:“Ik probeer al enkele dagen te bellen, maar je neemt niet af ! Neem aub. af ! Afgelopen woensdag stond Hermans hier samen met Douglas De Coninck van De Morgen. Ze wisten je GSM nummer en ook het vaste nummer van mijn ander contact persoon”. “Joske” had Anja e.a. trachten wijs te maken dat dit de nummers waren van zijn…LAT relatie. Goed geprobeerd, maar de gehele mail bewijst zijn contacten met de “veiligheid”. Lees verder…



“Hermans heb ik niet binnengelaten, Douglas De Coninck wel. Deze laatste vroeg specifiek achter mijn contacten binnen de Militaire Veiligheid. Ik heb hier nog een draai aan kunnen geven, maar vrees dat als Hermans en anderen blijven voort graven alles aan het licht gaat komen”. Inderdaad, “alles”. En gegraven wordt er. De “draai” die hij er aan kon geven misleidde Douglas niet. Het zweet liep Nemeth van het gezicht.



En: “Ik ben ook bang dat Johnny vroeg of laat weggehaald zal worden… Vrijdags stond dan weer Van Iseghem (vriend van Anja) in mijn straat. Ik voel me niet meer veilig aangezien ik niet weet wat Hermans en C° van plan zijn…”



Nu komt het leukste, dat bewijst dat het om een rechtse infiltrant gaat: Joske:“Kan ik bescherming krijgen ? Ik vrees voor een gewelddadige aanval op mijn persoon, vanuit linkse hoek”.



Paranoia ?



Nemeth hield zich op in de “linkse hoek” en is nu totaal “verbrand”. In het beste geval kan hij achter de geraniums gaan zitten in zijn met camera’s beveiligde stulp. Er zal op dit verhaal vervolg komen. Na het proces voor de correctionele rechtbank in Dendermonde, waar Anja een schandalige veroordeling van acht maande effectief kreeg, zat “Joske” Nemeth mee in de kroeg. Dat is definitief verleden tijd, wil hij inderdaad vermijden wat klappen te krijgen. Voor progressieve mensen en organisaties is dit een lesje in voorzichtigheid, zonder paranoia te worden. Zonder iedereen te gaan verdenken. Dat is immers de bedoeling van de “veiligheid” die een zeer onveilige samenleving creëert. Die belang heeft bij “spanning”, bij “loden jaren”. “De strategie van de spanning”.

We begrijpen ook, dat vele mensen natuurlijk uit zijn op hét bewijsmateriaal omtrent Jos Nemeth.Natuurlijk héél begrijpelijk.Vele mensen, vanuit verschillende actiegroepen,Indymedia.be,..zijn maanden bezig geweest om te spitten,en te graven rond de figuur Jos Nemeth. .Het volledige dossier met àlle feiten, inclusief de bewijzen hoe het Parket van Dendermonde probeert om de ganse zaak te seponeren wordt volgende week gepubliceerd.



Hoe allerlei inlichtingendiensten vooral in Nederland tewerk gaan vindt op de site van Jansen & Janssen. Het zijn soms hallucinerende verhalen uit de dagelijkse realiteit geplukt en in détail uitgeplozen. Er is niet de minste reden om te verwachten dat het er in België anders aan toe gaat. Trek je persoonlijke conclusies… (10)



1 – “Vier politieke partijen steunen Anja Hermans tegen Electrabel”.

 http://www.indymedia.be/en/node/31930

2 - ”Computer van …”  http://www.indymedia.be/en/node/35709

3 - “Afgeluisterde andersglobalisten”  http://www.indymedia.be/en/node/35729

4 - ”Terrorisme en de CCC”  http://www.indymedia.be/en/node/27356

5 - “Antonio Negri”  http://nl.wikipedia.org/wiki/Antonio_Negri

6 - “BBET”  http://aff.skynetblogs.be

7 - “Gladio / Julien Lahaut”

 http://bendevannijvel.com/daders/gladio_belgie.html

8 - “Staat snuffelde illegaal …”  http://www.pvda.be/home.html

9 - “Basistekst over Doel”  http://www.indymedia.be/en/node/32167

10 – “Jansen & Janssen”  http://www.burojansen.nl


 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
echte verhaal 
lezer - 11.12.2009 00:06

Liever dan dit warrige relaas een link naar de ware onthulling in de Morgen? Zowel de schrijver Calliauw als de luitjes achter indymedia.be (dat pretendeert indymedia-belgie te zijn maar waar de meeste activisten in Belgie niets meer van moeten weten) zijn nauw verbonden aan de politieke partij pvda (de belgische dus) en die hebben nogal een - voorzichtig uitgedrukt - speciefieke kijk op autonoom activisme
Staatsterrorisme 
jeppetto - 11.12.2009 02:45

Dit artikel citeert wat in Italië is genoemd strategie van de spanning, een voorm van Staatsterrorisme: die gemanipuleerde banden met neo-fascisten te beschuldigen linkse bewegingen.

Meer info in het engels op wikipedia:

 http://en.wikipedia.org/wiki/August_1980_Bologna_bombing

 http://en.wikipedia.org/wiki/Strage_di_Piazza_Fontana

 http://en.wikipedia.org/wiki/Strategy_of_tension

 http://en.wikipedia.org/wiki/P2_lodge


(AJB hulp nodig met vertalingen op nl.wikipedia )
kort door de bocht 
@ - 11.12.2009 11:21

"Nu komt het leukste, dat bewijst dat het om een rechtse infiltrant gaat: Joske:“Kan ik bescherming krijgen ? Ik vrees voor een gewelddadige aanval op mijn persoon, vanuit linkse hoek”."

dat is mager als bewijs dat iemand een "rechtse" infiltrant is.

"terwijl Nemeth ook bij de PvdA trachtte te infiltreren en er binnen de kortste keren buiten gezet werd. "

hij heeft wel wat langer bij de PvdA doorgebracht.

Enfin, het zal wel waar zijn dat hij een infiltrant is. Maar de manier waarop deze informatie gebruikt en de hele paranoïa errond gecreëerd wordt (Gladio, Rode Brigades, VMO etc) is typisch PvdA en bij uitbreiding indymedia.be.

De rode ridders rijden uit, beeft gij slechterikken! (geeuw)
joske en de pvda 
@ - 11.12.2009 12:28

"terwijl Nemeth ook bij de PvdA trachtte te infiltreren en er binnen de kortste keren buiten gezet werd"

joske is bij de pvda geweest rond 2003 of daarvoor (2003 oorlog in irak), heeft ie me zelf verteld.
als de pvda zo snel doorhad dat hij een infiltrant was, waarom hebben ze die informatie dan zo lang voor zich gehouden en toegelaten dat hij bij de vredesbeweging, friends of the earth, ea. ging infiltreren?
anaj niet te vertrouwen 
nn - 11.12.2009 14:23

als anja hermans betrokken is, dan zou ik maar uitkijken. ze was voor geen haar te vertrouwen, speelde informatie door aan de flikken, en zover ik kan inschatten is ze dat nog steeds niet.
in ieder geval is anja door haar daden in antwerpen nog steeds erg controversieel bij belgische activisten, getuige deze tekst op indymedia-ondergronds vlaanderen

 http://ovl.indymedia.org/news/2008/02/21707.php
Aanvullingen?  
nn - 11.12.2009 14:27

Dit artikel is een crossposting, het begint zelfs een kloon te worden want sommige aanvullingen worden zelfs overal herpost en andere dan weer niet, zo wordt het een grote warboel. Het is beter alle aanvullingen onder 1 artikel te posten, dan is het origineel meer aangewezen dan de kopie, plaats dus liever de aanvullingen daar:

 http://ovl.indymedia.org/news/2009/12/28836.php
Linkje: 
nn2 - 11.12.2009 23:55

Verschillende activisten werkten samen om te spitten en te graven naar de figuur Jos:

 http://www.indymedia.be/nl/node/35840
Pfff,... 
nn2 - 12.12.2009 00:08

Ach, al dat gezeik van mensen die het maar niet kunnen laten,...

Anja is een schat van een vrouw en we kunnen maar beter ons beide handen kussen, dat zij met tal van mede-activisten gedurende 5 maanden is blijven voortgraven naar dat sujet Nemeth,...diegenen die hier blijkbaar niet op de hoogte zijn van wat er zich in België afspeelt,kunnen beter eens zelf naar België afzakken, vooraleer zever te verspreiden,...Anja wordt door tal van NGO's ondersteund en is actief binnen tal van vredes-en milieubewegingen,...

Bovendien krijgt ze momenteel door heel het gedoe omtrent die anonieme brief: de niet aflatende tegenwind die zij en tal van medeactivisten in dit ganse dossier gaven aan het Parket van Dendermonde blijk om een duidelijk signaal te sturen naar zowel de flikken als dat Parket:Wij pikken dit niet!

De ontmaskering van Joske als informant brengt zowel Justitie én al de andere veiligheidsdienstjes in een heel 'benarde' situatie: hun shit wordt terug naar afzender gestuurd,...en zo moet dat !!


Wat vertelt Anja zoal aan de flikken ? 
Dirkje - 15.12.2009 12:26

Er is over de hele kwestie een zgn. dossier verschenen waarvan de lectuur zeer boeiend is:  http://www.indymedia.be/nl/node/35889#comment-24525

Bij het lezen van dit dossier rijzen toch enkele belangrijke vragen op:

Is het opportuun om als activist zoveel informatie aan de politie te verstrekken?

De vergadering vermeld in het proces verbaal, en in het artikel naar verwezen als “een voorbereidende meeting van het klimaataxiekamp” werd gehouden in de woonst van een activiste die nauwlettend in de gaten wordt gehouden door de politiediensten? Bovendien een woonst waar blijkt uit het dossier de deur altijd los staat?!?

De vergadering vond plaats op 27 en 28 juni, Op 19 juni had er een huiszoeking plaats gevonden, en op 18 juni waren er twee mannen op het erf geweest die foto’s namen. Waren de deelnemers van de betreffende vergadering op de hoogte gebracht van deze veiligheidsrisico’s? Zo ja, waarom is de vergadering dan niet op een andere locatie gehouden? Zo neen, waarom niet? Het is toch overduidelijk dat men beter niet een vergadering houd in een gebouw dat betreden is door de gerechtelijke politie. Door dergelijke situaties breng je een actie en elke deelnemer in gevaar.

Nadien bij de politie en op het internet gaan verklaren waarover deze meeting ging, is mijn inziens helemaal een stap te ver. De kans dat de politie de betreffende boerderij in de gaten hield is groot. Door deze informatie kunnen ze wel zeker zijn van de ware toedracht van deze vergadering, en dus elke deelnemer aan deze vergadering koppelen aan een actie. Waarom is het nodig deze informatie te delen met de politie?

Op de ochtend van 28 juni was al bekend voor de gastvrouw, dat de betreffende “Jos” een informant was. Deze vergadering dan laten doorgaan met de informant aan tafel, is echter een veiligheidsrisico voor de geplande actie en de deelnemers. In een dergelijke situatie kan je beter je vermoedens en bedenkingen openlijk op tafel gooien voordat er nog één woord verder over de geplande actie geopperd wordt en “de informant” vragen de vergadering te verlaten. Alle voorafgaand besproken plannen dienen dan ook gewijzigd te worden. Waarom deelde Anja Hermans deze informatie niet met de andere deelnemers?

Waarom zijn namen en telefoonnummers van mensen die niets met deze zaak te maken hebben niet onleesbaar gemaakt voordat de verhoren op het internet werden gezet?

Waarom wordt deze informatie pas maanden later gedeeld?
conclusies trekken graag ... 
Dirkje - 17.12.2009 21:52

Kijk, we weten dat in een ver en moeilijk verleden Anja informant was voor de Antwerpse politie. Later in al de ALF-heisa heeft ze dingen getipt aan het gerecht. Tot zover het verre verleden.

Nu zien we dat ze niet bepaald "voorzichtig" omspringt met informatie die mogelijk bij het gerecht terecht kan komen. Nu claimt ze ook dat die pipo van een Jos haar op het idee gebracht zou hebben om in de kerncentrale van Doel binnen te dringen, met andere woorden, dat ze zich wel heel gemakkelijk laat beïnvloeden.

Zij mag een vriendelijke meid zijn met veel goeie wil, en ik bedoel dit niet als een soort verkettering, maar zij is zachtjes gezegd een beetje naïef en onvoorzichtig, plus een magneet voor politiediensten, dus kunnen de andere activisten nu eindelijk eens zelf wat voorzichtiger zijn wat betreft de informatie of verantwoordelijkheden die ze aan Anja toevertrouwen? Dank u.
Voor de duidelijkheid,... 
Samenwerking van verschillende activisten - 19.12.2009 16:26



@ Dirk: Blijkbaar heb je het wat moeilijk met het feit dat het dossier rond Jos Nemeth is samengesteld én naar buiten gebracht in overleg met advocaten en al diegenen die aan dit dossier werken.Dus niet Anja alleen. De 21 blz tellende verklaring werd eveneens door en met onderling overleg samengesteld, Anja was slechts de boodschapper om deze verklaring te gaan afleggen,..dus als je met scherp wil schieten, dan moet je op ons allen schieten,...de strategie die wij hebben besproken om om te gaan met dit dossier ligt nu eenmaal in vele handen,...

En wat Jos betreft,...we zijn met zijn allen in zijn val gelopen,...we zijn allemaal zo naïef geweest en hadden niet door dat Jos een informant is.We hebben allemaal boter op het hoofd qua onvoorzichtigheid,...en we kunnen door het geval Jos alleen maar lessen trekken om nog voorzichtiger te werk te gaan en alert te zijn,ondanks het feit dat wij in feite niets te verbergen hebben.

En je verdraait dan ook nog het één en ander, namelijk; het is niet zo dat Anja claimt dat Jos haar op het idee bracht om de kerncentrale binnen te dringen,het idee om de kerncentrale van Doel te gaan inspecteren is ontstaan met een uitspraak van Jos, een zin,...die is blijven hangen.Jos heeft haar zeker geen opdracht daartoe gegeven en daar is Anja steeds heel duidelijk in geweest : het was en is haar eigen keuze geweest.

Blijft er natuurlijk wel over dat als Jos alles doorsluisde aan zijn "dienstje" dat deze dus perfect op de hoogte waren en lieten begaan,..het geen in België uitlokking noemt en bij wet verboden is,....

"Dirkje" = Peter Terryn 
Griet - 29.12.2009 08:28


Niet slim van je Petertje,om jezelf te verraden op de site van de CAP door te posten in eigen naam onder het artikel "Open Brief aan ADIV, inlichtingendienst van het Belgisch leger",exact dezelfde posting die je dan zit rond te strooien op Indymedia-sites onder de naam "Dirkje".

Aan jou toch ook eens wat kritische vragen:


1.Ik heb nooit het ALF verheerlijkt noch in WEIK, noch elders: Waar/niet waar/weet ik niet meer.

2.Ik heb nooit opeisingbrieven getypt na aanslagen van het ALF. Waar/niet waar/ weet ik niet meer.

3.Er zijn bij mij thuis nooit krantenknipsels gevonden door de politie van de eerste ALF aanslagen, vooraleer dat deze werden opgeëist door Lyndsay en Anja. Waar/niet waar/weet ik niet meer.

4. Deze krantenknipsels alsook de lijst van onderzoeksrechters die bij me thuis werden gevonden kwamen daar: Vanzelf/zijn door de politie daar tijdens de huiszoeking neergelegd/ ik lijdt aan geheugenverlies

5.Ik heb jongeren nooit opgejut om tot actie/geweld over te gaan: waar/niet waar.

6. Ik heb nooit in het boekje van WEIK geschreven: “Weik heeft een actiegroep dierenrechten die van mening is dat enkel niet-geweldloze acties het probleem moeten aankaarten”: waar/niet waar/ ik heb geheugenverlies.

7.Deze passage was een tikfout: Waar/ niet waar

8. Een beetje verder in datzelfde boekje heb ik niet geschreven:”Een dagje rellen in Vottem: de Rijkswacht telde 28 gewonden in hun rangen. Zo werd het toch nog een aangename dag. Breng volgende keer een katapult, armbeschermers en een bivakmuts mee, kunnen we nog eens lachen.” Waar/niet waar/ ik heb geheugenverlies.

9.Tijdens mijn verhoor aan de politie heb ik hierop geantwoord.”Ik schrijf wat ik wil”. Waar/niet waar/ de politie heeft mijn verklaring vervalst.

10. Ik heb nooit in Weik de computers laten verwisselen, waar ik de opeisingbrieven heb op getypt. Waar/ niet waar/ ik heb geheugenverlies.
11. Ik ben helemaal niet vrouwonvriendelijk ik heb nog nooit een vrouw geslagen zeker mijn ex-liefjes niet; Waar/ niet waar/ ik heb geheugenverlies.

12. Ik heb de moeder van mijn jongste zoon nooit een tuinstoel op haar hoofd geslagen. Zij verzint dit. Waar/ niet waar.

13. Ik heb daarop in de Scheld’Apen geen peer op mijn bakkes voor ontvangen. Dit is een leugen en de jongen die ze mij verkocht heeft, deed dit “zomaar”. Waar/ niet waar/ ik heb geheugenverlies.

15.Ik heb onschuldig in de gevangenis gezeten, ik had helemaal niets te maken met het ALF. Waar/ ik ben altijd onschuldig.

14.Ik heb mijn eigen zoon nooit aangezet om met stenen naar de flikken te gooien in Vottem. Ik bescherm de jeugd tegen zulke daden. Waar/ niet waar.

15.Ik weet totaal niet wie er de veroordelingen heeft gekregen voor de acties van Spaak en Tandrad, dit is overigens hun eigen fout mijns inziens. Waar/ niet waar/ hoezo zijn hier mensen voor veroordeeld?

16.Ik heb in 2003 nooit brandgesticht op het Mechelseplein te Antwerpen. Waar/ niet waar/ waar ligt het Mechelseplein/ ik heb geheugenverlies.

17. Dit kadert in 1 van mijn visies dat ik steeds actie voer publiekelijk, en steeds in aanwezigheid van de pers: Waar/ ik heb geen verborgen agenda.

18. Het zou een groffe leugen zijn, als de vrouw die daarbij aanwezig was ondertussen al verscheidene malen bij haar ouders de politie over de vloer heeft gekregen. Waar/ niet waar/die ouders liegen ook.

19.Ik heb helemaal nooit gedreigd met ouders hun huizen in brand te willen steken. Waar/ niet waar/ ik flap er soms dingen uit die ik niet meen.

20.Ik wordt door het Parket van Antwerpen helemaal niet verdacht om het brein te zijn achter het ALF. Waar/ niet waar.

21.Ik zou nooit oproepen tot geweld: Op mijn website zijn de passages “steek de justitiepaleizen in brand/ plunder de warenhuizen, pak de flikken hun wapens af en knal ze allemaal af ” slechts satire. Waar/ niet waar/ een handig excuus om de ware toedracht enigszins te kunnen verdoezelen.

22. Wendy Huyghe is een trut, als journaliste heeft ze het nagelaten om stukken uit het gerechtelijk ALF- dossier te lezen. Waar/ niet waar/welk gerechtelijk dossier?

23. Ik ben een eerlijk betrouwbaar persoon,ik heb op alle vragen eerlijk geantwoord, en het tegendeel kan niet bewezen worden. Natuurlijk! : ik ben onaantastbaar/ ik lieg nooit.


Alvast het tweede vragenrondje:Je kent de regels, EERLIJK zijn, het is JOU GELOOFWAARDIGHEID, dus zo moeilijk kan dit niet zijn.

1. 1.Ik vindt het ALF,naast andere vormen van terrorisme gewoonweg verwerpelijk,met het zaaien van angst bereik je immers niets: Waar/Niet Waar / Er zijn uitzonderingen.

1. 1 van die uitzonderingen is bijvoorbeeld de aanslagen van 09/11. Ik vond die “esthetisch heel mooi”. Waar/niet waar

2. Dat heb ik nooit gezegd!!! Dat heeft nooit op mijn website gestaan!!! Waar/ niet waar/iemand anders heeft dat op mijn site gezet/welke site?

3. Dat er bij die aanslagen duizenden mensen zijn omgekomen,is een bijkomende zaak,ik heb daar niet bij nagedacht toen ik deze uitspraak deed. Waar/niet waar/ ik denk sowieso niet veel na.

4. Bij de vrijlating van Pierre Carette van de CCC stond ik helemaal niet aan de gevangenispoort in Leuven om mijn kameraad te verwelkomen. Waar/niet waar/dat was mijn dubbelganger/ik stond daar per toeval/ik heb geheugenverlies

5. De foto’s die ik heb gepubliceerd op mijn website van die bewuste dag,heb ik niet getrokken. Waar/niet waar/ dat was ook mijn dubbelganger die ze heeft getrokken en ze zijn op onverklaarbare wijze op mijn site terechtgekomen.

6. Dat die site ertoe heeft geleid dat het Parket hem wou sluiten klopt helemaal niet. Waar/niet waar/magistraten zijn sowieso niet aan mij besteed, ik sta immers boven hen,als onaantastbare.

7. Ik ben uit het kabinet van Boutmans gesmeten omdat niemand mijn gevoel van humor snapt. Waar/wat is het begrip “oorzaak en gevolg”?

8. Ik ben iemand heel beleefd. Waar/ niet waar.

9. Ik mag anderen dan altijd wel de huid vol schelden,maar ik snap nooit waarom anderen daar zo kwaad van worden. Waar/ik alleen heb het recht om dat te mogen doen.

10. Zo snap ik niet waarom Hugo Coveliers zo kwaad werd omdat ik via Google zijn naam aan het woord “lul” koppelde, of Leen Nuyts, een magistrate , die ik op mijn site “een door een bende straathonden scheefgeneukte teef met het verstand van een pindanoot” noemde. Waar/ niet waar/wat moet ik hier op antwoorden?

11. Ik ben het toppunt van verantwoordelijkheid. Waar/ of had U iets anders gedacht?

12. Ik ben zo verantwoordelijk dat ik de vrouw die samen met mij op het Mechelseplein stond,toen ik daar de boel in vuur en vlam zette,en die uiteindelijk in de psychiatrie belandde, daar ben gaan weghalen. Waar/niet waar/ ik heb weeral geheugenverlies.

13. Dat haar ouders hierdoor superongerust waren, zover reikte mijn begrip van “verantwoordelijkheid “ niet. Waar/Ik heb dat niet gedaan/het was mijn dubbelganger weeral/ ik heb geheugenverlies.

14. Dat haar ouders haar als vermist hebben opgegeven klopt niet. Waar/ niet waar/de politie is haar helemaal niet gaan zoeken, die mannen rijden gewoon graag rond en zoeken gewoon wat adressen op, om ergens op de koffie te kunnen gaan.

15. Die brandstichting was eigenlijk goed te verklaren: waar/niet waar/ik heb daar alvast een prachtantwoord voor.

16. Het was : Per abuis/ spontane zelfontbranding/mijnen arm hing alleen aan die aansteker vast.

17. Ik ben helemaal niet buitengesmeten bij Radio Centraal: waar/niet waar/dat was een vergissing,weeral omdat niemand mij snapt.

18. Het is een grote leugen , dat ik binnen heel links nergens meer echt welkom ben,overal waar mijn naam gehoord wordt,staan ze met open armen klaar om mij te ontvangen. Waar/ niet waar/iedereen die mij buitensmijt snapt gewoon niet dat ik de laatste revolutionair ben.

19. Als ik in de spiegel kijk dan barst deze zeker niet,ik heb niets te verbergen. Waar/ ik ben de onschuld zelve/ kan ook niet anders,ik heb een zuiver geweten/een geweten wat is dat?

Wij wachten vol ongeduld op jou antwoorden !
Brief aan Procureur -generaal Gent  
Gino - 23.01.2010 17:54

Geachte,

Ik had graag via U antwoord verkregen op onderstaande vragen.

Op datum van 19/06/2009 vond er in mijn woonst een huiszoeking plaats door de Federale Politie Dendermonde die kaderde in het gerechtelijk onderzoek geopend door Procureur Des Konings Annelies De Cauwer gekend onder dossiernummer: De 45.99.400283/09/1.

Mijn computer werd toen in beslag genomen.

Op datum van 03/07/2009 kwamen gerechtelijk commissaris Theofiel Laceur en hoofdinspecteur Lieven Vandael deze terugbrengen. Doch bleek dat zij toen de verkeerde bij hadden. Het betrof een foute computer met serienummer CZD605002Z met in potlood het opschrift “ De Gelder”. Op het PV van de verwisseling ( 006855/2009) staat de foutief meegebrachte computer doorstreept.

Op datum van 01/12/2009 verscheen er door Douglas De Coninck, journalist bij De Morgen een krantenartikel over de foutief teruggegeven computer. Procureur des Konings Jan Kerkhofs, stelde toen “dat het ganse verhaal van a tot z verzonnen was”, en “dat uw krant zich belachelijk gaat maken als u hierover publiceert”. Douglas De Coninck confronteerde het Parket echter met PV nr 007009/2009 opgesteld door gerechtelijk commissaris Wim Van Der Biest van de CCU Dendermonde waarin duidelijk toegegeven wordt dat de PC verwisseld werd.

Doch hield het Parket van Dendermonde nadien in hetzelfde krantenartikel vol dat ze met de verwisselde PC nooit bij mij thuis hebben gestaan, hetgeen dan zwart op wit wordt tegen gesproken door het PV van 03/07/2009 (006855/2009) waarin de foutief meegebrachte computer in staat doorstreept.

Mag ik benadrukken dat ik in alle dossiers mijn volledige medewerking heb gegeven , om deze zaak die mij werd aangekondigd als prioritair een zo snel mogelijke teruggave van mijn materiaal te bewerkstelligen. Doch een goede huisvader toont het parket zich niet en dan appelleer ik hier terug naar wat hierboven staat geschreven met de nodige PV nummers. Mag ik u verzoeken om enige verduidelijking over deze handelswijze ,

Hoogachtend,

Kurt Van Iseghem

Het antwoord lees je hier:(kopie brief)

 http://antwerpen.indymedia.org/node/1517#comment-488

.Wordt uiteraard nog vervolgd.

E-Mail: drakensoep@gmail.com
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.