Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
schijnheilig ja! 
Georges van Severen - 03.01.2010 22:55

Laat die jochies van 16 lekker los gaan bij een zo goed als onbekend bandje...

...marginaal links gezever.
Achterkamertjes 
NN - 04.01.2010 08:10

"dus geen schimmige AIVD achterkamertjes werk"

Misschien is de AFA beter dan de AIVD wat betreft informatievoorziening (een hoop uitzoekwerk wordt kant en klaar geleverd) maar de AFA is niet vrij van achterkamertjespolitiek.

Wie de AFA nu exact is en hoe de besluitvorming over acties plaatsvindt is bijzonder vaag. Dit is voor veel sceptici een reden om de AFA te wantrouwen.

De AFA zou ook eens moeten snappen dat oordelen vanuit anonimiteit en een moreel superieure houding contraproductief is. De meeste potentiële bezoekers van dit concert zullen zich waarschijnlijk geenszins wijzigen in hun houding tegenover twijfelachtige bands omdat ze zich niet door een buitenstaander (want dat is de AFA in dit geval) de les laten lezen.

De AFA zou moeten investeren in direct contact met mensen in een scene die niet per definitie kritiekloos zijn t.o.v. twijfelachtige uitingen in hun scene. Niet dat ik dat zie gebeuren, de AFA weet het namelijk zelf allemaal beter.
Een paar jaren geleden was de AFA op dezelfde bovengenoemde wijze bezig met Neo-Folk in de gothic scene, en voor zover ik weet leidde dit alleen maar tot ergernis en het niet accepteren van de mening van de AFA, terwijl goths over het algemeen vrij links en tolerant zijn.

AFA, eenrichtingscommunicatie werkt niet, doe daar eens wat aan!
schijnheilig 
NN - 03.01.2010 21:43

Ben antisemitisme nog even vergeten.
Waarom zou de AFA zoveel aandacht besteden aan een marginaal russisch bandje terwijl er veel grotere problemen zijn?
gemakzucht 
nn - 04.01.2010 13:41

Grappig dat NN 8.10 anoniem AFA bekritiseert vanuit een moreel superieure houding. Eenrichtingsverkeer werkt niet NN, doe daar eens wat aan!

En zo geldt voor alle zeikerds dat hun kritiek makkelijk tegen hen kan worden gebruikt, want ze bekritiseren zelf natuurlijk geen homofobe rappers, doen niks aan de rellen in Culemborg, enz. Ik heb althans geen acties hier voorbij zien komen die zich richten op de scene zelf en die de 'grotere problemen' aanpakken.

Ik heb zelf weinig met de AFA maar dit soort teksten zijn wel erg belangrijk. Het zijn feiten die iedereen zelf kan nazoeken. Het poppodium en de gemeente kan nu beslissen of ze willen meewerken aan dit soort ranzige optredens en dat lijkt me heel nuttig.

Interessant trouwens dat een tijdje geleden het land te klein was toen vrouwen de gelegenheid kregen apart te zitten in een Rotterdams theater op aandringen van een orthodoxe moslim. Nu zijn er bands die zich openlijk uitspreken voor racisme in een door de gemeente gesubsidieerd podium en de media is muisstil. Gelukkig zijn er hier nog boodschappers die hier aandacht voor vragen maar helaas krijgen die alle schuld en verantwoordelijk in schoenen geschoven voor Culemborg tot en met homofobe rappers. Best ziek eigenlijk.
Gelul, AFA schijnheiligste die er is 
NN - 04.01.2010 13:33

Laten we de feiten even bekijken omtrent het laatste antizionistische protest van links Nederland:
Zo'n 20 tot 30 ouwe lullen waren op het binnenhof, waar nota bedne nog nazi bij stonden ook! ''AFA'' is een zielig clubje wat niet consequent is in haar zogenaamde antifascistische strijd. Waar waren al die hordes antifascisten toen Liebermann zijn gif hier op het Binnenhof verspreidde? Waar waren ze? Nou, waarschijnlijk allemaal te bang om te komen om achteraf als nazi te worden bestempeld. AFA doet slechts wat aan rascisme wat bij blanken vandaan komt. Is nooit anders geweest, zal nooit anders zijn.
Antifa in hart en nieren, maar AFA is een zielig clubje wat zich vaak de antifascistische strijd toeeigent. Als je niets van AFA wilt weten ben je gelijk een trol.
Gelukkig lopen er nog antifascisten die niet in hokjes denken en zich WEL succesvol inzetten tegen racisme, seksisme en fascisme. Een tegen-demo organiseren voor die NVU-klaplopers is wel leuk, maar erg effectief is het niet...

''AFA doet niets want mensen komen niet af op het homophobe idee'' is een heel erg zwak, en uitermate naïef antwoord. Mensen komen niet voor het idee nee, maar raken er wel door besmet, juist omdat er daar niemand wat van zegt. Gevaarlijker dus dan nazi-feestjes, waar op de eerste plaats alleen nazi's komen en verder niemand besmetten met hun walgelijke ideeën.
AFA reaktionair en schijnheilig ja 
NN - 04.01.2010 10:38

Zoals al geopperd is, gaat AFA dan ook wat doen tegen homophobe rappers en en hardcore bands? Schijnheilige zooi ja, AFA doet alleen wat als het om blanke extremisten gaat. Bang om anders zelf beschuldigd te worden van rascisme en fascisme?

Wel allemaal mee hippen en hoppen op tracks van rappers die expleciet tegen nazi's zijn, maar het chauvinisme en homophobe wat er bij velen van hen afdruipt valt blijkbaar in het niets.
AFA = totalitair en schijnheilig...
Kroeggesprek 
nn - 03.01.2010 15:39

Kan de redactie al het gezever uit de kroeg misschien verwijderen?
onzin 
mnn - 03.01.2010 14:58

wat nou achter de feiten aanlopen? AFA draagt allemaal nieuwe feiten bij aan de discussie. En buiten dat... bashen is altijd makkelijk probeer zelf een keer iets te doen. Als alle mensen die hier roepen dat er iets niet goed is het zelf zouden proberen om het beter te doen dan zouden er vast een hoop toffe initiatieven komen.
AFA loopt achter feiten aan 
Alex - 03.01.2010 14:50

AFA maakt zichzelf belachelijk. In plaats van zelf informatie naar buiten te brengen hollen ze achter de verslaggeving in de media en van een middelgrote gemeente aan.
Toen ik nog bij AFA zat, namen we het initiatief in plaats van dit zielige gedoe.
De AFA van nu zou mogen willen dat ze met de AIVD mochten samenwerken!
Dag AFA!
Schijnheilig nee! @Georges van Severen 
je moeder - 03.01.2010 23:06

en leren hoe ze de hitlergroet moeten doen of een hakenkruis moeten tekenen, ben je gek geworden of niet? wat ook uit jou mond had kunnen komen: 'laat die gastjes lekker negers in elkaar trappen na dat onschuldige concertje'
binnenkort boekverbranding? 
antifascist - 04.01.2010 18:54

als het volk voor de tirannen van AFA zwicht dan dooft het licht.
doe wat afa 
antifa - 04.01.2010 08:29

als afa zichzelf serieus neemt, dan doet het wat aan de rassenrellen in culemborg:  http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/464331/Opnieuw-onrustig-in-wijk-Culemborg.htm
samenwerking 
nn - 03.01.2010 12:46

het is toch algemeen bekend dat AFA en KAFKA al jaren banden hebben met de AIVD en politie, dan wel samenwerken?
makkelijk 
nn - 04.01.2010 11:11

Het is heel makkelijk om een groep schijnheilig te noemen omdat ze niet tegen alles ageren wat fout is. Ga zelf eens iets doen!

Groenfront is fout want er werden laatst in middenbeemster bomen gekapt en groenfront deed er niets aan!

De anarchistische groep amsterdam is fout want er is laatst een anarchist in amsterdam ontslagen bij een fabriek en de AGA heeft niets gedaan!

SGP-Nee is fout want ze staan alleen bij de christenfundies in rotterdam terwijl de christenfundies in veel meer steden staan. En wat doet SGP-nee tegen de liberale punten van de SGP? ze richten zich alleen op vrouwenrechten, sgp-nee is eigenlijk ook heel seksitisch.

En respect voor dieren? waarom doen zij alleen bontwinkels en circussen (of vooral)? Er zitten dieren vast in proefdiercentra en op kinderboederijen zijn ook hele erge dingen?

en zo is er over elke groep wel (onterecht) iets te zeiken. Als je wilt dat er iets verandert wordt dan zelf actief en ga niet achter je computer zitten zeiken. Veel kritiek komt volgens mij van mensen die nauwelijks bij afa of andere radicaal linkse politiek betrokken zijn (ze voelen het zich wel maar zijn het niet) want als ze dat zouden zijn dan wisten ze dat je als actiegroep niet alles wat "fout" is aan kan pakken.

Verder zitten er op indymedia natuurlijk een hoop mensen alleen maar te zeiken, ik zou aan alle actieve mensen die met hun toffe acties hier staan willen zeggen, trek je er niet teveel van aan.

tot slot een gok waarom AFA hier mee bezig is en niet met elke homophobe rapper (die klote zijn, begrijp me niet verkeerd):
Een homophobe rapper verspreid een naar idee maar het concert is meestal niet bedoeld als ontmoetingsplek waar homophoben elkaar ontmoeten, informatie uitwisselen en een actienetwerk opzetten. Een dergelijk concert van temnozor bied wel degelijk een plek waar jongeren met een hang naar rechts in de scene getrokken worden, waar racistsche propaganda verspreid wordt en het dient als belangrijk infrastructureel middel voor de extreem rechtse scene.
Verder denk ik dat er meer homophobie is op de EO jongerendag dan op het gemiddelde hiphopconcert.
Een homophobe rapper

AFA 
ZwarteVlag - 06.01.2010 12:34

Jammer dat de AFA zich weer eens zelf moet gedragen als een stel fascisten tegenover artiesten.
In een vrij land zouden toch beide kanten van het politiek spectrum zich mogen laten horen, zonder dat ze verhindert worden?

Oh, voor dat jullie me aanvallen of mijn bericht verwijderen ik ben geen fan van die hele "folk-metal". Vindt het gewoon jammer dat er zo wordt omgegaan met mensen die andere politieke opvattingen hebben.
Uitnodiging aan AIVD? 
Menno - 03.01.2010 12:22

De AFA zegt in haar artikel dat zij wel over informatie beschikt over de beide nazi-bands. Die opmerking lijkt haast wel op een verkapte uitnodiging aan de AIVD.....
never mind de trolls 
ja - 03.01.2010 15:29

Niet ingaan op trollen en 'vroeger was alles beter' gedoe. Organiseren om nazi's van de straat en uit de concertplekken te jagen, is veel belangrijker.
schijnheilig? 
nn - 03.01.2010 20:38

Dus nu is AFA schijnheilig omdat ze niet tegen alles demonstreren wat fout is.... hoeveel tijd kan een actiegroep hebben? Het is ook godverdomme nooit goed voor de luie indymediaposter ga zelf iets doen!
Bijkom vacantie 
nn - 03.01.2010 19:05

Kan iemand mij vertellen hoe ik in aanmerking kom voor een bijkom vakantie in Tel Aviv?
schijnheilig 
NN - 03.01.2010 20:13

Gaat de AFA binnenkort ook demonstreren als er ergens rascistische,sexistische en homophobe reggae of hiphop bands optreden?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.