english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
[den bosch] palestina weekend: stop de bezetting
inlichtingendienst - 07.01.2010 17:10

Vorig jaar voerde Israël in Gazastrook een totale oorlog tegen het Palestijnse volk. De internationale gemeenschap hield haar mond en keek de andere kant op. Sindsdien gaat de bezetting, de apartheid, de bouw van de muur en nederzettingen op Palestijns grondgebied onverminderd door. En nog steeds zwijgt de internationale gemeenschap instemmend.
Om deze stilte te doorbreken organiseren we een weekend met informatie en acties naar aanleiding van een jaar “wapenstilstand” in Gazastrook.


stop de bezetting, stop de apartheid!
stop de bezetting, stop de apartheid!

Vrijdag 15 januari om 20:30 in knoflook (havendijk 1-3 5211 VC den Bosch)
Inlichtingendienst: hoewel de oorlog in Gazastrook 18 januari officieel ten einde liep, gaat Israël door met haar politiek van bezetting en apartheid. Tegen verschillende resoluties van de VN in, wordt de muur nog steeds verder gebouwd en worden er nog nieuwe nederzettingen gebouwd op Palestijns grondgebied en heerst er ten aanzien van Palestijnen en Arabische Israëlieten een apartheidsregime. Deze avond hebben we een ooggetuige te gast en doen we er alles aan om activisten uit Israël bij ons te hebben. Kan het niet in levende lijven dan gaan we een skype-verbinding maken met activisten in Israël. Zij zullen vertellen over hun acties, de consequenties en de solidariteit met Palestijnen.

Zaterdag 16 januari om 14:00 bij de Albert Hein-Arena (voorverzamelen 13:30 in knoflook)
Picketline: de internationale gemeenschap spreekt zich amper uit over het conflict in Israël en Palestina. Door zich in stilzwijgendheid te hullen, maakt ze zich medeplichtig aan de wreedheden. Met deze picketline willen we deze stilte verbreken. We zullen informatie over het conflict verspreiden en mensen oproepen om Israël te boycotten!

Maandag 18 januari om 20:00 in knoflook (havendijk 1-3 5211 VC den Bosch)
Film: “to shoot an elephant”: tegen de wil van de Israëlische regering konden een aantal internationale journalisten toch ter plekke verslag leggen van de oorlog van 27-12-08 tot 18-01-09. Dat verslag is uiteindelijk geresulteerd in deze film, een pakkend ooggetuigenrelaas over hoe het ambulanciers en medisch personeel onmogelijk werd gemaakt om hun werk uit te voeren door de vijandigheden van het Israëlische leger. Vandaag wordt deze film over heel de wereld gratis vertoond om de stilte te doorbreken!


- E-Mail: knoflook@verenigingontspoord.org Website: http://knoflook.verenigingontspoord.org
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
achterkant flyer 
inlichtingendienst - 07.01.2010 17:12

STOP DE BEZETTING! STOP DE APARTHEID!

Vorig jaar voerde Israël in Gazastrook een totale oorlog tegen het Palestijnse volk. De internationale gemeenschap hield haar mond en keek de andere kant op. Sindsdien gaat de bezetting, de apartheid, de bouw van de muur en nederzettingen op Palestijns grondgebied onverminderd door. En nog steeds zwijgt de internationale gemeenschap instemmend.
Om deze stilte doorbreken organiseren we een weekend met informatie en acties naar aanleiding van een jaar “wapenstilstand” in Gazastrook.

Hoewel de oorlog in Gazastrook 18 januari officieel ten einde liep, gaat Israël door met haar politiek van bezetting en apartheid. Tegen verschillende resoluties van de VN in, wordt de muur nog steeds verder gebouwd en worden er nog nieuwe nederzettingen gebouwd op Palestijns grondgebied en heerst er ten aanzien van Palestijnen en Arabische Israëlieten een apartheidsregime. De oorlog tegen de Palestijnen is nog steeds aan de gang, niet met tanks en bombardementen, maar met bulldozers, betonmolens en gevangenschap in de Palestijnse gebieden.

Dit kan alleen maar voortduren omdat Israël geen strobreed in de weg gelegd wordt, desondanks mooie praatjes en resoluties van VN. De internationale gemeenschap kijkt de andere kant op en maakt zich zodoende medeplichtig aan de wreedheden van de bezetting.

We gaan dit weekend de stilte doorbreken door allerlei activiteiten te organiseren rond de situatie in Israël/Palestina. Vrijdagavond zal inlichtingendienst gaan over de situatie in Israël/Palestina sinds de oorlog van vorig jaar. Er komt een ooggetuige een verslag leggen van zijn ervaringen en we hebben activisten uit Israël te gast. Hopelijk in levende lijve, anders met behulp van een skype-verbinding. Zaterdag gaan we de straat op. We zullen een picketline houden aan een supermarkt. Enerzijds willen we broodnodige informatie over het conflict verspreiden, aangezien er in de verschillende media erg weinig tot geen aandacht besteed wordt aan dit conflict. Anderzijds willen we de consumenten wijzen op hun verantwoordelijkheid en vragen we om Israël te boycotten door geen producten meer te kopen van de merken als Jaffa, Carmel, Tivall en Sabra.

Ten slotte zullen we exact één jaar na het stoppen van de oorlog in Gazastrook deelnemen aan de global free screening van de film “to shoot an elephant” van de spaanse documentaire maker Alberto Arce en Palestijn Mohammad Rujailah. Deze film is een van de weinige onafhankelijke verslagen uit Gazastrook gedurende de oorlog. De Israëlische regering had namelijk de toegang verboden voor internationale journalisten en humanitaire organisaties. Deze film moet echter meer zijn dan enkel een getuigenverslag. Door het organiseren van een global free screening wordt het een middel om in te zetten tegen de Israëlische propaganda en de stilzwijgende medeplichtigheid van de internationale gemeenschap. Het is een poging om het stilzwijgen te doorbreken door met zoveel mogelijk mensen op dezelfde dag een politieke activiteit te organiseren rond deze film.

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.