english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Ontruimen kinderen in de Winter.-video(NL odertiteld)+oproep
mgriks(at)gmail.com - 12.02.2010 10:30

link,oproep en moeder verhaal

Spirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective

Jij kaan zien de video met music en ondertitle hier:
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/02/ontruimen-kinderen-in-de-winter.html
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !
Monday is the day
De deurwaarder heeft zijn komst aangekondigt voor maandag 15 februari, van 07.00 tot 19.00 uur. Als er een serieuse ontruimingpoging komt, gaat die waarschijnlijk heel vroeg plaatsvinden, dus wees op tijd. Hieronder de buurtbrief die we hebben verspreid.

The bailiffs have announced themselves for monday 15 februari, 07.00 till 19.00 hours. If there will be a serious eviction attempt, it is likely to happen early, so please be there on time. Hereunder the neighbourhood letter as distributed.FORTIS BANK NEDERLAND WIL FAMILIE MET KLEINE KINDEREN OP STRAAT LATEN ZETTEN!

In december 2009 heeft is met hulp van kraakgroep oost het sinds jaren leegstaande pand aan de ringdijk 10 door een dakloze familie met twee kleine kinderen weer in gebruik genomen. Nu wil eigenaresse Fortisbank deze bewoners op straat laten zetten om het pand 'ontruimd en leeg' te kunnen opleveren aan mogelijke kopers. Zelfs als deze transactie een doorgang vindt zal het pand na ontruiming leegblijven omdat er geen bouwplan of bijhorende vergunningen zijn. Het voorstel van de bewoners om vrijwillig te vertrekken als er echt gebouwd wordt is door de bank afgewezen.

De kraakgroep vindt deze gang van zaken onacceptabel en roept daarom op om op maandag 15 februari 2010 deze ontruiming tegen te houden. Wees solidair en kom ook 'revolutionair ontbijten' vanaf 7 uur staat de koffie klaar!

Het drama van de Ringdijk 10

Het pand aan de ringdijk 10 met zijn eigenaresse Fortisbank Nederland is een schoolvoorbeeld van wat vastgoedbelangen in tijden van crisis aan maatschappelijke schade kan aanrichten. Dit monumentwaardige pandje werd in 2005 door een kleine particulier voor een overtrokken prijs aangekocht met een dikke hypotheek van de Fortisbank. In de daaropvolgende vijf jaar is het de eigenaar niet gelukt zijn sloop/nieuwbouwplannen door te voeren en ging uiteindelijk in 2009 failliet. Het pand werd einde zomer 2009 executoriaal geveild. Gezien er niemand was die het voor een aantrekkelijke prijs wilde kopen, nam de Fortisbank de woning voor de nominale hypotheeksom in eigen bezit. De particulier bleef met een dikke restschuld zitten.

In december 2009 is het pand (na ruim 5 jaar leegstand en verkrotting) gekraakt, onder meer voor een jonge moeder met twee kinderen. Geen maand later sleepte de Fortisbank de familie voor de rechter. De bank had namelijk een nieuw slachtoffer gevonden, weer zo een kleine particulier, die hetzelfde, al een keer mislukt plan van zijn voorganger wil proberen om te gaan zetten. Voor de overdracht moet het pand daarom 'leeg en ontruimd' opgeleverd, en de familie midden in de winter op straat gezet. De moeder heeft de bank en de nieuwe eigenaren nog aangeboden te willen vertrekken zodra de feitelijk werkzaamheden zouden moeten beginnen. Dit werd in de rechtszaal door de bank afgewezen, met verwijs op een boetebeding in de koopovereenkomst. Het pand kan vanaf 10 februari ontruimd worden.

Iedere weldenkend mens gaat zich afvragen, hoe met name de Fortisbank het in haar hoofd haalt om eerst de belastingskas leeg te trekken om de winsten van haar aandeelhouders te waarborgen, en in het gevolg gezinnen met kinderen midden in de winter op straat te laten gooien. Iedere weldenkend mens gaat zich afvragen, of dezelfde overheid en haar sterke arm zich voor zoiets moet lenen.

De kraakgroep gaat in iedere geval niet toekijken hoe de meest kwetsbaren in de maatschappij voor de winsten van de grootste profiteurs op straat gezet worden!

WEES SOLIDAIR EN KOM DUS OOK REVOLUTIONAIR ONTBIJTEN OP MAANDAG 15 FEBRUARI 2010 OM 7 uurs 's ochtends!

Neem ook contact op met de verantwoordelijken en laat weten wat je ervan vindt:

Fortis Bank: tel. 030 226 65 50,  pressroom@nl.fortis.com

Vraag de gemeente om geen bijstand te verlenen bij zo een ontruiming:

Stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet(PvdA): tel. 020 253 56 00 ,
 bestuurssecretariaat@oost-wgm.amsterdam.nl

Voor vragen aan de kraakgroep: tel. 0621 624986,  ksuoost@squat.net

Mijn naam is Leila. Ik ben de moeder van twee kinderen die Nederlands zijn. Ik ben hier zonder legale status wat vreemd is maar dat is een ander verhaal. Wij waren dakloos gedurende zes maanden. Wij worstelden die tijd om een woning te krijgen. Ik verdien niet genoeg om huur te betalen. Mensen willen niet onderhuren. Wij werden gedwongen de straat op te gaan en de enige mensen die ons hielpen waren de zogenaamde krakers en wij kraakten een huis. Het huis stond al langer als 5 jaar leeg. Het was in een hele slechte staat maar wij waren blij hier te wonen omdat anders wij op straat beland waren. Nu 2 weken nadat wij het gekraakt hebben, zijn wij erachter gekomen dat wij er uit moeten. Omdat de bank geld aan het verliezen is. De bank is de eigenaar van het huis. Uiteindelijk besloten wij een aktie te organiseren, een aktie om te voorkomen dat de politie het huis ontruimt. En nu hebben mijn gasten, 11 personen, een ontbijt en wachten op de politie die opdracht geeft aan de eigenaar van het huis het te komen ontruimen. En wij zullen ons verzetten en hopen te blijven. Wat is de situatie ? Legaal, juridisch gesproken is de situatie slecht omdat geld wint zelfs in het recht dat duidelijk niet gebaseerd is op morele uitgangspunten. Maar wij hopen middels publiciteit en de steun van mensen te kunnen blijven. Wel, het probleem in Nederland is dat o.a in het familie recht, het recht van moeder en kind (eren) ik niet het recht, de status heb om bij elkaar te zijn werd mij geen status verleend zelfs met 2 kinderen en getrouwd met een Nederlander. Zodat ik geen verblijfsvergunning heb dus geen legale status en geen kans op legaal werk. Dus ik mag niet werken wat betekend dat mijn mogelijke inkomen te laag is om huur te betalen. In de tussentijd kan ik niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning omdat ik in het systeem niet besta. Ondanks het feit dat ik de moeder en de voltijdverzorgster van mijn 2 kinderen, ben ik niet gemachtigd om voor hen op te komen. Ik kom niet voor een huis in aanmerking. En mag ik vragen wat de vader deed om te helpen ? Hij deed alles om ons NIET te helpen. Hij is bang om geld voor zijn kinderen te betalen. Hij is bang om te betalen en voor het feit dat ik nu illegaal in dit land ben. Zijn fout is verontachtzaamheid. En niet alleen is hij nu verdwenen maar daarvoor schreef hij brieven naar de minister van Justitie en verspreidde verhalen dat hij niet van plan is om voor de kinderen te zorgen omdat zij hem opgedrongen waren, wat in dit land betekent dat ik geen enkele hulp krijg. Zij verdedigen nu zijn kant, claimen dat ik deze kinderen maakte om in dit land te blijven. Dus ik kan geen legale status bemachtigen en de vader heeft daar sterk aan bijgedragen. Mij is het zo verteld dat wij ( het systeem ) zorgen voor de Nederlandse kinderen, niet voor de moeder waarop ik antwoordde dat de kinderen gelukkig zijn met de moeder, er mee verenigd zijn. Er is niets beter voor kinderen dan een stabiele moeder en zij zijn duidelijk gezond en gelukkige en erg aan mij gehecht. Zij vertelde mij dat bovenvermelde feiten in het rechtsysteem geen juridische geldigheid hebben. Voorop staat de bescherming van de kinderen en wij kunnen je kinderen afnemen en je moet je leven in orde maken, dan krijg je de kinderen terug. Natuurlijk ben ik weggelopen. Het is ongezond te denken dat een huis gezonder is voor een kind dan hun eigen ouder, de enige ouder. Zij zijn al genoeg gekwetst door de afwezigheid van de vader. Wel, hij bestaat niet. De zorg voor kinderen of de moeder bestaat niet. Families zijn niet meer dan papiergeld en als er niet genoeg bankbiljetten zijn, dan is het niet de moeite waard. Het huis is een mooi Victoriaans huis dat zeker monumentaal is - daar werken wij aan zodat onder welke wetgeving dan ook het moet worden teruggebracht in de onspronkelijke staat of er moet toesteming worden verleend om het te slopen. Beide opties zijn er niet. Dus zijn hebben alleen als motivatie ons er uit te krijgen zonder enig concreet plan dit huis te verbouwen. Feitelijk had ik voorgesteld te vertrekken zodra er een vergunning was verleend, zonder enige tegenstand. Nogmaals, het is geld van belastingbetalers die deze bank in het leven riepen in eerste instantie en ik denk niet dat zij zullen waarderen te weten dat de bank hun geld gebruikt om mensen op straat te zetten, in dit geval een moeder met kinderen. Het gaat om hebzucht, het gaat om speculatie en niet over een plan betreffende dit huis. Het wordt een ontruiming wegens leegstand wat volgens mij illegaal is. Wat gebeurt is dat de Fortis bank dit pand officieel verkocht heeft aan nieuwe eigenaars maar het nog niet met sleutel heeft overdragen en de nieuwe eigenaars eisen dat het pand leeg wordt opgeleverd op straffe van een boete van 80.000 euro. Dus de procedure is nu als volgt: de nieuwe eigenaren willen het pand leeg opgeleverd zien, niemand weet waarom ? Zij zijn geen getrouwd stel, zij zijn zakenpartners. Zij hebben het niet nodig. Of als zij het nodig hebben is het voor criminele activiteiten. Wel, het is een slechte situatie omdat ten eerste ik hier zonder geldige papieren ben dus de vreemdelingen politie probeert mij het land uit te zetten wat ook een illegale daad is en de kinderbescherming willen mij mijn kinderen afnemen, ook illegaal. Dus dat zijn 2 inbreuken op mijn burgerrechten maar zij zijn legaal juridisch in dit land omdat niemand mij beschermt dus de enige optie die ik nog heb is de kinderen mee te nemen en mij ergens te verbergen tot dat betere tijden komen en een ander huis zoeken. En hoe kun je een ander huis vinden ? Natuurlijk via het kraakspreekuur. Ik vertouw niemand anders. Elke huisverhuurder die mij beloofde mij niet lastig te vallen heeft mij lastig gevallen. Ik heb 3 huizen in 3 maanden verloren omdat ik binnen een week sexueel geintimideerd ben en op een incorrecte manier behandeld ben, dus daar wil ik verder niets mee te maken hebben en de huren in een huis zelfstandig is te duur. Mijn kinderen gaan hier naar school. Zij zijn natuurlijke netwerkers en zijn hier geboren. Hun vader is hier geboren, hun grootmoeder en overgrootmoeder zijn hier in Amsterdam geboren. En wij hebben een uitgebreid netwerk van vrienden en hulp en het zou heel dramatisch zijn het land te moeten verlaten, vooral de stad dus ik heb op dit moment geen andere optie dan om mijn kinderen hier veilig te houden. Dus 15 Februari zal een volgende dag zijn waarop... Ja, het zal een dag zijn dat mensen hier bij elkaar komen en die keer meer serieus, niet alleen 10,11 mensen die hier bij elkaar komen voor ontbijt maar een grotere groep om solidariteit te tonen omdat legaal gezien wij dit niet kunnen winnen. Zij kunnen dit alleen met intimidatie winnen. Zo slecht als het klinkt maar zo werkt het. Omdat zij nu ons proberen te intimideren met legaal papierwerk. Het is het juiste, het beste om te doen. Ten eerste stellen wij ons te weer tegen een hebzuchtige bank. Ten tweede verdedigen wij een moeder met 2 kleine kinderen tegen dakloosheid midden in de winter in de vrieskou. Dus dat lijken mij genoeg redenen om hier op 15 Februari te komen.

- E-Mail: mgriks(at)gmail.com Website: http://www.ourmediaindymedia.blogspot.com
 
aanvullingen
plaats 
zwolle87 - 14.02.2010 14:21

Hey, goede actie!!!! Alleen is het niet echt duidelijk waar het is.

Na lang zoeken ben ik erachter gekomen dat het in A'dam is.

Het zou ook wel prettig zijn als de tekst van de moeder wat meer in alinea's wordt verdeeld zodat het makkelijker te lezen is.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.