Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
mooi! 
nn - 06.03.2010 17:06

Zoals altijd goed bezig nijmegen!!
Buurt 
Bewoner - 06.03.2010 20:17

Van inspraak is helaas geen sprake geweest. Tot 15.00 vanmiddag was de bestemming 'wonen' geweest. In jullie wijsheid hebben jullie besloten dat het voor ons buurtbewoners beter is dat er allerlei sociale initiatieven worden ontplooid? Jullie wonen hier niet eens!
Ik vind het een erg brutale aksie, die absoluut geen schoonheidsprijs verdient.
Kraken en positief.. Tja. Droom lekker verder.
Gadverdamme 
nn - 06.03.2010 22:44

Willem mensen hun negatieve meningen voor hun houden en wachten tot er een maand of 3 voorbij zijn en dan meningen geven over de bewoners die er zeker iets moois ervan maken.

Nijmegen jullie hebben me solidariteit voor jullie initiatief. Ik ben voor meer vrijplaatsen voor zelfbeschikking.
Altijd hetzelfde liedje... 
nn - 07.03.2010 00:52

Bij iedere kraak voelt de buurt zich achtergesteld omdat ze niet op de hoogte waren van de actie en hun nieuwe buren. Laat ze nu maar lekker zeiken, ik weet zeker over een paar weken, dan schamen ze zich dood.
Nu ziet het er nog uit als een losgelopen chaos, maar is dat zo gek?? Bij panden die lang leegstaan valt genoeg rotzooi te ruimen en zoals bij ieder nieuw pandje moet iedereen zijn weg er nog vinden!!!

Dus buurtbewoners: Zullen we het hier over een maandje nog eens over hebben???

Succes
Buurt 
Bewoner - 06.03.2010 19:04

Helaas is deze brief niet overal terecht gekomen, ik woon namelijk binnen een straal van 50m van het gekraak.

Ik kom wel eens langs.
nn 
nn - 07.03.2010 18:20

zeiken is echt vet vervelend en niemand heeft er wat aan, dus gewoon een keer kappen met dat negatieve gedoe de hele tijd op indymedia. vind je een actie of uitspraak zwaar klote onderbouw dan waarom.
@bewoner 
Nininimma - 06.03.2010 19:06

Veel omwonenden reageerden juist positief op deze actie en ik denk ook dat omwonenden van deze kraak profijt kunnen hebben aangezien er allerlei sociale plannen zijn. Daarbij is het doel om ook aan de buurt te laten zien dat kraken iets positiefs kan zijn.
Steun Leiden 
zombie 13 - 07.03.2010 20:01

leuk daar in nijmegen. tenminste niet van gestappo acties zoals laatst bij de herengracht, hier in leiden waarbij demonstranten van trappen afgegooid zijn en beneden aangekomen, verder in elkaar werden gemept. dank ook voor jullie support gasten en gastinnen, tijdens de laatste demo tegen sluiten koppenhinkssteeg/ kraakverbod. wel een hoop frustraties momenteel over deze onmenselijke kapitalistische praktijken, waarbij blijkbaar culturele vernietiging en goeie initiatieven sneuvelen voor meer, ja meer geld.
Dan maar stadscommando's toch, a la almere, kunnen we ons pas echt veilig voelen met nazi's in een uniform. d'r zijn genoeg hooligans die het wel zien zitten een kraker of moslim in elkaar te trimmen en guess what: met z'n uniformpje mag die dat ook nog (we voelden ons bedreigd toch).
Net als die ME waarschijnlijk zonder nummer zodat er niet meer te achterhalen is wie er iemand in elkaar heeft gemept.
Binnenkort dus SA troepen op straat; funny how history repeats itself, dom dom dom, de mensheid is erg hardleers, met dank aan ons onderwijs, media en opvoedingssysteem, fascisme, dat dan ook natuurlijk.

The inevitable result of kapitalism is a monopoly of power, that in itself will cause an elite to rule the world, then please explain me the difference with fascism?!?
nn - 07.03.2010 11:53

Geen Stijl / Telegraaflezers heb je overal. Zo te zien ook bij jullie in de buurt. Dit soort minderheidsgroepen hebben we zelfs in a'dam nog. Gewoon aan de wet houden, niks aan de hand. Klasse actie.
vooroordelen @ menno 
anne-frits - 06.03.2010 22:58

vooroordelen zijn zo makkelijk verzonnen, leveren geen zinnige bijdrage aan de maatschappij en zijn daarbij ook erg onvolwassen.

aan al het langharig tuig: top actie!
TOF! 
nn - 06.03.2010 16:05

Toffe actie. Hoe reageert de overheid? Zijn er al varkens langsgeweest?
Vago's 
NN - 08.03.2010 08:57

Sjit man, blijkt maar weer dat er in Leiden genoeg vago's en leipo's rondlopen...
- - 07.03.2010 13:49

Jammer dat hier geen gewone discussie mogelijk is: iedere afwijkende mening wordt met de grond gelijk gemaakt. Helaas ook met incongruente argumentaties, kortzichtig hokjesdenken en meer.

Verdraagzaamheid prediken en praktiseren zijn blijkbaar volstrekt uiteenliggende acties.

Ik hoop dat jullie uiteindelijk de hypocrietie van jullie eigen gedachtengoed inzien en wat om de wereld om jullie gaan geven.
Reactie aan buurtbewoner 
Nmgn - 06.03.2010 17:50

Geachte buurtbewoner,

Zoals vermeld in het bovenstaand artikel bent u welkom om langs te komen bij de krakers. Hier kunt u dan in gesprek gaan over de situatie en uw bezwaren.

Het lijkt ons een stuk verstandiger om via die weg uw mening te geven dan op internet een bericht te plaatsen.

En tevens zou een nieuwe huurder ook niet naar uw mening vragen als hij/zij het pand gaat gebruiken.

Des ondanks wensen wij u een fijne dag.


Mooi! 
nn - 07.03.2010 01:33

Perfecte plek voor zo'n initiatief!
Ik zal kijken of ik morgen langs kan komen om te helpen!
Geen stijl 
nog een buurtbewoner - 07.03.2010 13:39

Ik kan jullie vertellen dat ook de Volkskrant lezende buurtbewoners het er niet (allemaal) mee eens zijn. Beetje kortzichtig om er meteen vanuit te gaan dat alle tegenstanders Telegraaflezers zijn. Geen stijl, dat geldt dus meer voor jullie ;)
Buurt 
Bewoner - 06.03.2010 17:30

Er wel aan gedacht wat omwonenden hier van vinden?
Blijkbaar niet, want dan hadden jullie dit niet op deze plek gedaan.
awesome! 
nn - 06.03.2010 21:29

goede kraak en veel succes ermee!

solidaristische groet uit Maastricht!
nn 
nn - 07.03.2010 17:00

adam: "Gewoon aan de wet houden, niks aan de hand. Klasse actie."
Ja dat zal een kraakbeweging opbouwen zeg vooral niet de wet overtreden.
een dikke pluim.. 
&& - 07.03.2010 01:20

...uit Zwolle.
Meer sociale en actieve ruimtes!

we komen snel langs!
x

Website: http://hetzwartewater.blogspot.com
 
Gelieve in te vullen 
Menno - 06.03.2010 21:49

Alsof jullie zitten te wachten op iemand die zijn mening komt delen? Maakt het daadwerkelijk wat uit? Eerder onder noemer van: we overtuigen de gewetenslozen wel van onze oogkleppen-op-hebbende-anarchistisch/communistiche visie? Leuk argumenten aandragen om dit gedrag te kunnen legitimeren, helaas raken ze kant noch wal. Jammergenoeg gaat het jullie vooral om gratis wonen, vieze kleren dragen, blowen, uitkeringen trekken, tufu-scheetjes laten en vooral maar geen zinnige bijdrage leveren aan de maatschappij.
Sociale initiatieven ontplooien? Kumbaja roepen met een blik vegasoep om 13:00 smiddags (sorry, ochtend voor jullie)? Er zij ook mensen met een baan.
Hopelijk flikkeren jullie zo snel mogelijk op.
Denk dat het echt tijd is om volwassen te worden (en je haren te wassen).
PS reactie buurtbewoner 
Nmgn - 06.03.2010 17:53

PS.

Uit uw reactie blijkt jammer genoeg dat u de buurtbrief niet heeft ontvangen of niet gelezen. Deze is wel verspreid ter informering van de buurtbewoners.

Hier uit blijkt namelijk ook dat er wel aan de buurtbewoners is gedacht. Zij krijgen zelfs een brief!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.