english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
(calais) 16 jarige Afghaanse jongen komt onder vrachtwagen
CMS-NL - 25.04.2010 14:03

Ramahdin, een 16 jarige jongen uit Afghanistan is in de nacht van 16 April om het leven gekomen toen hij bij zijn oversteek naar Engeland onder de wielen van de vrachtwagen is terechtgekomen.

chemicalien
chemicalien
Ramahdin zat samen met een vriend onder de assen van de truck toen ze bij een politie check point aankwamen. Wat er exact gebeurt is, is niet bekend. Er is geen enkel bericht door de autoriteiten naar buiten gebracht en zijn lichaam is in alle waarschijnlijkheid overgedragen aan de Afghaanse ambassade. Schijnbaar is de dood van een jongen opzoek naar een beter leven een alledaagse gebeurtenis geworden die in de rompslomp van het dagelijks bestaan niet meer noemenswaardig is.

De situatie in Calais, waar een grote groep migranten probeert de oversteek naar Engeland te maken, is de laatste weken steeds meer onder druk komen te staan. Nu de kou van de winter enigszins voorbij is, lijkt de nieuw gevestigde CRS-unit (ME) er nog meer op gebrand te zijn om het toch al uitzichtloze bestaan van de migranten tot een levende hel te maken.

Waar eerst vooral dekens en tenten in beslag werden genomen en vernietigd, worden nu ook de persoonlijke bezittingen zoals geld en telefoons van de migranten afgepakt. De migranten, die op straat, in parken of in lege gebouwen bivakkeren, worden iedere nacht opgejaagd en geÔntimideerd door de groottalig aanwezige politiemacht die er alles aan doet om de migranten te ontmoedigen de oversteek naar Engeland te maken.

Het ďAfrica houseĒ, een verlaten houtzagerij, waar een grote groep EthiopiŽrs en SomaliŽrs zitten, was de afgelopen maanden regelmatig het mikpunt van de intimidaties van de CRS. Met invallen in de nacht of vroege ochtend werd getracht zoveel mogelijk arrestaties te maken en de weinige eigendommen die de migranten bezitten in beslag te nemen. Maar het belangrijkste doel was nog om de migranten het idee te geven dat ze nergens veilig waren en nooit een nacht rustig konden slapen.

Door de constante aanwezigheid in de afgelopen weken van de No-border activisten in het Africa house, konden de meeste invallen worden gestopt of in iedere geval worden tegengewerkt. Dit creŽerde dan meestal net genoeg tijd voor de migranten om te vluchten. Bij een inval afgelopen week spoten mannen in witte pakken grote hoeveelheden chemicaliŽn op de grond, waarvan wordt vermoed dat het anti-insectenspray, waardoor de loods tijdelijk onbruikbaar werd.

Door de druk die door de No-border groep op het Africa house werd gelegd, wende de politie zich meer tot de verschillende Afghaanse, Palestijnse en Iranese groepen die verspreid over het havenstadje zitten. Het kamp in de duinen van de Hazaras werden weer overvallen en donderdag ochtend resulteerde een aanval op de Pashtuns in 30 arrestaties.

Maar er is ook goed nieuws aan het front. Er wordt nu regelmatig Engelse les gegeven in de Afrika house door de activisten, ook worden er EHBO workshops gegeven aan de migranten. Door de intensieve communicatie tussen de afrikanen en de activisten gaat het ook steeds beter om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Vorige week was er een grote plenaire vergadering met de afrikanen en de No-Borders waarin werd gevraagd wat zij van de activisten verwachten en of ze blij waren met hun aanwezigheid. De reacties waren zeer positief en hartverwarmend.

Om de ellende even te vergeten werd er een klein feestje georganiseerd met een stereo non-alcoholische fruitbowl. Een paar uur lang werd er gezongen en gedanst, waarbij reggae toch wel echt de keus van de avond was. De Bob Marley cd maakte overuren. Lions of Judah ó Defend Africa House! Fuck the police!

Website: http://calaismigrantsolidarity.wordpress.com/
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
CRS inval hazara-jungle 
CMS-activist - 26.04.2010 15:40

Verbrande medicijnen en thee.
Verbrande medicijnen en thee.

Verbrande rijst.
Verbrande rijst.

De vernietigde Hazara-jungle.
De vernietigde Hazara-jungle.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn CRS agenten (Franse ME) het kamp van de Hazara (een etnische groep uit Afghanistan) binnengevallen. De meeste mensen die noodgedwongen in deze 'jungle' wonen konden veelal ontkomen via de vele vluchtroutes door de duinen, echter werden die nacht toch enkele van hen gevangen genomen. Over hun lot is op dit moment niets bekend.
Op zaterdagochtend troffen we (en groep CMS-activisten die de nacht tevoren in Calais aangekomen waren) het door de politie geruÔneerde kamp aan. Hier werden we te midden van de vernietiging en alle andere ellende waarin de migranten in Calais moeten verkeren, meer dan gastvrij ontvangen met een bekertje thee. Helaas konden onze gastheren ons geen suiker aanbieden zoals bij de Hazara gebruikelijk is, omdat de politie die nacht de suikerpot kapot gegooid had. Ook moesten we oppassen waar we gingen zitten, want de agenten hadden namelijk de flessen zonnebloemolie over de zitplaatsen geleegd. De thee theezakjes waren de laatste paar die ze uit het vuur hadden weten te redden. De politie had die nacht namelijk niet alleen hun kamp vernietigd, maar ook al hun voedsel en spullen verbrand. Zo troffen we verbrandde rijst en pasta aan, verkoolde koptelefoons en hadden de agenten van het Franse CRS-korps het zelfs nodig gevonden de medicamenten voor de behandeling van een ontsteking van ťťn van de bewoners op het vuur te gooien.

Nadat we de zitplaatsen enigszins hersteld hadden en we rondom het kampvuur zaten, werd ons verteld dat de politie nachtelijk invallen doet als deze. In eerdere invallen had de politie ook al alle tenten vernield of onklaar gemaakt door er met traangas naar binnen te spuiten waardoor een tent onbruikbaar blijft.

Meer dan luisteren naar de verhalen, het afgeven van een zeil tegen de regen en het herstellen van de verloren thee, suiker, rijst en olie hebben we dit keer niet kunnen doen. In de nacht hebben we bij de Hazaras in de buurt geslapen en is er geen inval geweest. De politie had deze nacht voor de Pashtun-jungle gekozen.

We zullen zeker terug komen om ons gezicht te blijven laten zien aan de migranten, maar ook aan de agenten. We zullen er alles aan blijven doen om invallen als deze en andere te verhinderen, te blokkeren en te voorkomen. We zullen de mensen die vastzitten in Calais helpen en beschermen tegen de onmensen, want... illegale mensen bestaan niet!

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.